Az egil legnagyobb hitelminősítő szakértői a költségvetési hiányt illetően nem látnak komoly kockázatokat Magyarországon.

Nem módosította az adósbesorolásunkat a Standard & Poor's péntek éjjel, vagyis "BBB mínusz" szinten maradt az osztályzatunk. A kilátás is pozitív maradt. A cég elemzése alapján hazánk dinamikus gazdasági növekedéssel jellemezhető évbe lépett.

A bővülés üteme elérheti a 3,5 százalékot – a magyar kormány ettől mintegy egy százalékkal nagyobb gyarapodásra számít. Fontos elem, hogy a költségvetési hiányt illetően nem látnak komoly kockázatokat a szakemberek. Az idei választási évvel együtt is azt gondolják, hogy 2018-21 között a GDP arányában 2-2,5 százalékos lehet átlagosan a deficit.

A hitelminősítő összefoglalójában kitér arra is, hogy a hazai bankrendszerben strukturális javulást “látnak”, ám a hitelezés tempója továbbra is lassú. Végezetül a cég közgazdászai megemlítik, hogy a következő egy-másfél év leforgása során van esély a magyar adósságbesorolás további javítására.

Mint ismert, Magyarország mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriában van.

Címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Ez komoly kalkulàciòt nem igényelt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.