Az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk, mondta a családügyi államtitkár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 2018. a külhoni magyar családok éve című programsorozat eseményén kijelentette: kevéssel az április 8-ai választás előtt sokan azt gondolják, hogy a határon kívül élők ügyét kampánytémává lehet tenni, holott ez nem lehet kampánytéma.

Azt mondta: azt várja mindenkitől, határozottan képviselje ebben az ügyben az „egyetlen lehetséges álláspontot”, azt, hogy

„egymás nemzettestvérei vagyunk, így tekintünk egymásra, függetlenül a választási ciklusoktól”.

Az államtitkár szerint lelkiismereti kérdés a határon túli magyarok ügye, és biztosította őket arról, hogy a jövőben is számíthatnak a kormányra.

Címlapkép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kedves államtitkár asszony! Tetszett már szólni Orbán Viktornak,a fidesz elnökének,vagy ez csak az ellenzékre vonatkozik?
És mi az ,hogy a külhoni magyar családok éve?
Az én magyar családom éve mikor lesz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
megértem az álláspontját: nagyon kell az a három gyökérmandátum.
Sámannus
Hagy jöjjön akkor az egész Kína, majd csak leszavaznak minket. Ha semilyen zsoca válogat abból jó nem lesz az biztos.
Pálinkás Pál
Mikor fogjátok fel...nincs határon túli magyar...akitől annak idején elvették az állampolgárságát,azok közül szerintem már senki nem él.../esetleg egy-kettő/..a többi pedig már mind románnak,ukránnak ,stb született,ha tetszik-ha nem!!!lehet reklamálni Trianonért,de attól a tények még tények maradnak!!!
kereső
Kedves államtitkár asszony! Tetszett már szólni Orbán Viktornak,a fidesz elnökének,vagy ez csak az ellenzékre vonatkozik?
És mi az ,hogy a külhoni magyar családok éve?
Az én magyar családom éve mikor lesz?
Clavigo
Novák NER-társnő...a határon túli magyarul beszélő románok,szerbek,horvátok,,,stb.-k csak neked nemzethh testvéreid... Gondolom csak addig,,amig le nem szavaznak a felsőcsutkai Cigánypávára...Oszt mehetnek a lecsóba.
human
Aha. Akkor ő nem látta hogy zsarolta meg a fidesz az rmdsz-t anno:
www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw
Clavigo
egy tőkés nevű csuhás,,,,meg egy kelemen hunor nevű megélhetési román ...???
mackoka46
A nemzet megtermékenyítéséért és tejre hozásáért valamint a választás csalás sikeres véghezviteléért felelős államtitkár, a szégyentelen kurva abban segédkezik, hogy az döntsön a sorsunkért, akinek a szavazat kreáláson túl semmi köze az itt folyó rablógazdálkodásról.
nevemnick
Ez a ,,nemzettestvér" egy kicsit erős kifejezés elvtársnő!
Az nem testvérem, aki ,,külhonból" (ami szintén nem az enyém, mienk) határozza meg, hogy mi a jó nekem, miközben csak a le(i)jmolható pénzért szavaz. Ha annyira ,,nemzeti külhoni", akkor minden előnyért és hátrányért költözzön ide az ,,anyaországba".
justhpeter
Egy csalásra épített szisztémában nem szólalnék meg az államtitkár asszony helyett, főleg akkor, ha az én pártom a csalás haszonélvezője. Itt a bizonyíték, hogy nem elég a hitet és az erkölcsöt a gyerekeknek tanítani, amikor a parlamenti képviselők és az államtitkárok sem ismerik csak azt a változatát, amit a köznép megélhetési hitnek és megélhetési erkölcsnek nevez.
Zeta
Hiába lakik testvérbátyám a szomszédban, a keresetemet nem az ő családjára akarom költeni!. Nem is engedem beleszólni a gazdasági ügyeimbe! Így ne is szóljanak bele a külhoni magyarok sem a mi belügyeinkbe!
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Az a helyzet, hogy ezt a Párt tette kampánytémává, amikor megadta nekik a választójogot vagyis azt a jogot, hogy részt vegyenek az ország politikai életében. Egyszerre nem lehet valaki szűz és prostituált...
quadrocopter
Azannyát! Akkor miért is mennek oda adófizetői milliárdok, erről szavalj Bobe baba!
Rockxy
Hogyhogy nem lehet kampánytéma, amikor már hónapok óta kampánytéma?
De inkább ilyen hülyeségekről legyen szó, mint komoly felnőtt témákról, nem?
Hát nem? :)
Ez az egész hülye szócséplés annyira gyerekes, öntudatlan és zsigeri, hogy hánynék tőle, ha valamelyik oldalon állnék, mindegy melyiken.
Természetesen a hányás szempontjából! :)
namihami
Miért is nem lehet beszélni róla, amikor a megélhetése tetemes részét én (és mi) is fizetjük.
Ingyen vonatozás, BKV-zás, beiskolázási pénz, orvosi ellátás, stb.
Katica, ezt mi fizetjük, ők pedig nektek gazsulálnak? Pompás elosztás. Igaza van a Gyurcsánynak és remélem, hogy ennek a hülyeségnek az eltörlése érdekében akadnak magyar (igazi magyar) voksolók, akik végre felemelik a se..üket és elmennek szavazni. Ha másért nem, a saját pénzük miatt.
desiro
katalin te hülye vagy nem kicsit nagyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.