A földművelésügyi miniszter szerint az áfacsökkentés miatt ráadásul érezhetően fehéredett az ágazat. Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, az egy emberre vetített éves fogyasztás most 25 kilogramm körül jár – mondta a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor elmondta: a sertéságazatra rendkívül kedvezően hatott, hogy 2016 óta 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa, később a sertésbelsőségek áfája is. A miniszter szerint az áfacsökkentés hatására érezhetően fehéredett az ágazat: növekedett a tisztességes vállalkozások versenyképessége, emelkedett a sertéshús fogyasztása, a sertéshús árának csökkenése pedig megtakarítást eredményezett a fogyasztóknak. Hozzátette: az áfakulcs módosítása pozitívan hatott a baromfihúsfogyasztásra is, január 1-jétől pedig a hal áfája is csökkent.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
De jó nekünk b+!
"Mondja marha nép miért oly bús?
Mert itt a qrva olcsó halhús?"
Equus
látott ez a baromarcú 2 évvel ezelőtti újságot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.