A Demokratikus Koalíció a siker, a tisztesség, az őszinte szó, a szabad gondolat pártja, jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártja kampánynyitó rendezvényén.

A Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy választási győzelem esetén pártja nem kér száz napot, már az első napon meghozza a 12 legfontosabb intézkedést.

Gyurcsány Ferenc sokat ígért a DK kampánynyitóján

· Eltávolítják a legfőbb ügyészt, különleges ügyészi hivatalt állítanak föl és csatlakoznak az európai ügyészséghez.

· A költségvetés átcsoportosításával, másfélszeresére növelik az orvosok ápolók bérét, és új CT-k és MRI-k beszerzését indítják el.

· Módosítják a választójogi törvényt, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon

· Új bérmegállapodást kezdeményeznek, hogy a minimálbér érje el leglább a létminimumot, és folyamatosan növekedjen az emberek bére

· Véget vetnek az ukrán nyugdíj biznisznek, és akik ebben részt vettek, azok ellen eljárást indították

· Törvényt hoznak a nyugdíjkorrekcióról, helyreállítják a szolgálati nyugdíjasok státuszát, védelmét

· Zár alá veszik a "fideszes oligarchák" vagyonát és kárpótlási alapot hoznak létre mindazoknak, akiket meghurcoltak

· Törvényben rögzítik, hogy alapjog az internet hozzáférés és ingyenessé teszik az alapvető internetszolgáltatásokat

· Helyreállítják a 18 éves korig tartó tankötelezettségt, kéttannyelvű oktatást vezetnek be

· Felülvizsgálják az "egyházak kiváltságait", független bizottságot állaítanak föl a papi gyerekmolesztásái ügyek kivizsgálására

· A családi pótlékot harmadával növelik, és biztosítják, hogy valamennyi étkező gyerek naponta háromszor kapjon meleg ételt.

· Bevezetik a közműminimumot vagyis az alapfogyasztást ingyenessé teszik, leállítják Paks-2-t, és szavatolják, hogy Magyarországon a jövő energiája a nap ésszéálerőművekre épül

Gyurcsány Ferenc arra bíztatta híveit, hogy menjenek el szavazni április 8-án. Úgy fogalmazott, hogy ha az ország lakói nem veszik birtokba az országot, akkor az ország urai veszik birtokba az országot, és a többieknek a szolgaság jut.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

(Infostart)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nem csípem Gyurcsányt, de ezzel a ,programmal egyetértek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Nem csípem Gyurcsányt, de ezzel a ,programmal egyetértek.
Eriksson
"ha az ország lakói nem veszik birtokba az országot, akkor az ország urai veszik birtokba az országot, és a többieknek a szolgaság jut."
Az ország csupán gazdát cserél, többieknek mindenképp marad a szolgaság. Mert nem kocsit cserélnénk, csak lovat.
Gyurcsány a becsvágyó oligarcha.
peterkelemen
Egy biztos: Gyurcsány negyedannyit sem lopott és nem baszta tönkre úgy az országot, mint Orbán, de ne zavarjon senkit. Akkor legfeljebb milliókat ma már milliárdokat lopnak miközben minden réteg szarabbul él kivéve a fideszes talpnyalókat. Ráadásul Orbán szétverte a jogállamot is, eltörölte az Alkotmányt, ami teljességgel fleháborító és megbocsájthatatlan. Orbánék nem csak lopnak, csalnak pofátlanul, de állam elleni bűncselekmények sorozatát hajtották végre.
kereső
Mennyivel egyszerűbb,és érthetőbb az a program ,ami úgy szól: "folytatjuk"!
És természetesen igazuk is van.Mert,ha nem folytathatják-akkor magánzárka,kék ég nézés csak éjszaka, és műanyaglakat.Az nem rohad, akármilyen hosszú is lesz a bünti.
Csizmás Kond
Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy kutyából nem lesz szalonna...Ferenc most ígérget mert most annak van a szezonja, de aki sokat ígér az keveset ad.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 15:55
"Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy kutyából nem lesz szalonna"
Ebben igazad van, de ez a mondás érvényes lehet O. Viktorra is. Sőt... !
A két rossz közül még mindig Gyurcsányt gondolom a kevésbé rossznak, bár mindkettőjüknek lejárt a szavatossága. Ő annyira nem volt pénzéhes, hogy regnálása idején még a fizetését sem vette fel, azt jótékonysági célra utaltatta át.
O. Viktor ezt nem teszi, sőt strómanjain keresztül vélhetően óriási pénzeket síbol el a közpénzekből.
Csizmás Kond
@Horizont:...akkor kezdjük az elején...
" · Eltávolítják a legfőbb ügyészt, különleges ügyészi hivatalt állítanak föl és csatlakoznak az európai ügyészséghez."
Szerinted a kormányfő, a kormány kell az ügyészséget kinevezze ?...mert ha igen akkor itt bajok lesznek...
...és ha már így kezdi kitudja hogy folytatja ?...baszki
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...pénz...neki az égből hullott az ölébe...vazzee...
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 16:25
"...neki az égből hullott az ölébe... " Lehet, de nem lopással szerezte.
Egyébként pedig vagyonának nagyság, csupán morzsányi töredéke annak, amit O. Viktor bűnös módon szerzett.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...nem igazán..csak olyan vagyon szétosztásából ami nem az övék volt.
...nem tudom Orbánnak mekkora a vagyona de az biztos hogy még senki nem tud nyilvánvalót ráfogni ...
verőce21
Ezzel a programmal Fletó teljesen kiszorította a többi ellenzéki pártot. A maszop lehet, már most nem jut be a Parlamentbe! (Csak négy év múlva saccoltuk)
Teljesen nyilvánvaló, hogy Magyarország jelenlegi két legtehetségesebb politikusa - Orbán és Gyurcsány -, felosztják maguk között a szavazókat és kétpólusú választási küzdelmekre lesz kilátás a jövőben. (Most még simán nyer a Fidesz.) De négy év múlva, már a DK is valamilyen "keresztény" párttal karöltve fog indulni a parlamenti választásokon, hasonlóan mint a Fidesz. Hogy ki lesz az, még nem tudni, még meg sincs az a párt.

Igazi választási küzdelem csak négy év múlva várható, TV vitával, show businessel, léggömb eregetéssel, pom-pom lányokkal, még az is lehet, hogy színészek fogják eljátszani a kormányfőjelölteket. Orbán és Gyurcsány már csak a háttérből irányítanak. Bekövetkezik itt is Nietzsche évszázad előtti jóslása; "A demokráciában a hős lelép a színről, helyében megjelenik a színész."
Amerikában már megtörtént. :)
Csizmás Kond
@Horizont: Tehát az egy dolog, hogy a törvény mit ír elő ...:)...kurvára furcsa demokráciát képzeltek ti el...
amaramaistanna
Eltűnhetne már ez a hazudozó a politikai közéletből... Nem feledhető az Althaus székház megszerzése, mégha elévült is...az se semmi hogy lemismásolta a volt sógora diplomamunkáját...
Csizmás Kond
@Horizont: Te szerencsétlenkedsz egy bohóc mögött. Orbánék amit csinálnak legalább felöltöztetik törvényes formába nem kijelentik hogy atyaistent fognak játszani.
Nem Orbán tette ugyanis a főügyészt a Köztársasági elnök nevezi ki és a parlament szavazza meg...a többi olyasmi duma mint a Gyurcsányé
kereső
@Horizont: Josip Tot,Kaya Ibrahim, Schlett Csaba...@amaramaistanna: "csak a szépre emlékezem"
patyuka
Nem ég a pofája a szégyentől azoknak a morál- és mentáltoprongyoknak, akik az utóbbi 'emútnyócévet' úgy próbálják beállítani, mintha az a megelőzőhöz képest valami szolid, igazságos és a többség számára tisztességgel jólétet hozó időszak lett volna?! E tekintetben mégis azok a legmegvetendőbbek, akik - és teljesen mindegy, hogy korlátoltságból vagy némi koncért teszik - ennek az orbitális hazugságnak alapján a regnálókra szavaznak majd!
qxy
Neked már rég a sitten kellene rohadni te orrgazda. " melegíteni az ágyat Viktornak
peterkelemen
Sokan azt mondjuk a szavazás előre el van döntve (most is ezt vallom én is), de mivel úgy látszik a magyar nép még ezt nem érti és elmegy szavazni...ám legyen menjünk. Végig olvastam az összes párt választási programját. Torony magasan a DK pontjaival tudok egyetérteni. Nem gondoltam, hogy valaha is a DKval fogok egyetérteni, de ez bizony most így van. Jobbik LMP alapból kiesik, mert Orbán határon túli talpnyalói mellett kiállnak (eleve nem normálisak!), MSZP egyértelműen leszerepelt és ahogy Soros is említette régen Orbán irányítja (még Kövér is előre siratja és nem szeretné ha kiesnének a kalapból...ez mindent elárul.), a többi meg annyira törpe párt, hogy teljesen felesleges akárcsak egyetlen szavazatot is rájuk adni egy ilyen súlyos helyzetben. Itt az alapvető kérdés ez lesz: Nyugat vagy Kelet? Én pedig egyértelműen Nyugatra szavazok. Hosszú évekig éltem mind Nyugaton, mind Keleten. Nem kérdés, hogy sokkal inkább Nyugaton élnék mintsem Keleten.
Jozefina
Hatalmasat alakított a DK. Így kell kampányt elidítani!!! Elmény olvasni, amiket Gyurcsány és párt társai orbán és a fidesz fejére olvasnak. Hajrá DK, Hajrá Gyurcsány!!!
Desischado
Minden ponttal egyetértek. Csak azt nehezményezem, hogy az ápolásin lévők és a közmunkások nincsenek megemlítve. De ez a program bejön!
rohács1926
@peterkelemen: tegnap, 15:08
Mondjuk, és se nagyon csípem; de mondjál JOBBAT, AKI BE IS JUT a parlamentbe.
Mert én nem tudok; biztos csak azért, mert olyan tájékozatlan vagyok.
Főlökött
A hantaművész megszólalt, melynek a fele sem igaz. Ha valaki olvassa naponta a politikai eseményeket és próbál tájékozódni, rájön arra, hogy ezen program megvalósíthatatlan.
Pl.: "Eltávolítják a legfőbb ügyészt" Amúgy egyetértek a gondolattal, de mivel 2/3-al lehet csak eltávolítani-leváltani, annyi pedig nem jön össze, így kétséges-megvalósíthatatlan ezen ötlet. Még az alaptörvényt sem tudják megváltoztatni, mivel ahhoz is 2/3-ad kell.
A programban sok-sok kiadás van, mely összeg előteremthetetlen. Egyszer már hozzányúlt az egészségügyhöz, abból lettek a problémák, annak fedezetéből.
A kiadások terén azt is figyelembe kell venni, hogy a letelepedési kötvények is lejárnak, azt is vissza kell fizetni, + az EU. által követelt összegeket is, + Paks2 hitelt is törleszteni kell -> mivel a hitel független a kivitelezéstől, stb. stb., stb. lényeg az, hogy kiadás viszont van dögivel.
Vagyon-zárolás. Tényleg azt hiszik, hogy itthon tartják a pénzüket ? Itthon max az ingatlanokat lehetne lefoglalni, melyekkel mit kezdenek ? Ja maguknak felvásárolják, csökkentett áron.
Nem tett említést az MNB.-ről és annak vezetőjéről. Mivel azt is necces, szinte lehetetlen leváltani.
Szóval számomra ez az egész, egy lufi-puffogtatás, a nesze semmi, fogd meg jól típusból, mivel nincs realitása, kivitelezhetetlen.
Csizmás Kond
@Horizont: " Mindenkit orbán tesz oda hol van"...a bohócot is...:)
mackoka46
Hát ha az pol potot seggbe rúgja és a rabolt javakat zárolja az igazán hazafias tett lesz.
Főlökött
@Horizont: Nem azt mondtam !!!
Azt kell elérni, hogy a mostaniaknak ne legyen ismét 2/3-adjuk, mert akkor az a világ - végét jelentené. Sajnos egy ellenzéki pártot sem lehet találni, mely értelmes dolgokkal jönne elő, illetve megy az acsarkodás - máshol pedig a játszadozás a körzetekben a mandátumokért, azért, hogy bekerüljenek ismét. Mivel fűtenek, van kaja, jön a pénz is, kapják a mobilt, laptopot, szolgálati kocsit, uza kártyát, stb. stb.

A Fletós dologról pedig leírtam, hogy légbőlkapott és kivitelezhetetlen program, nem a realitás talaján áll.
Csizmás Kond
@Horizont: Ja...de ha nem haragszol én magamnak azt választok akit akarok, sőt abba sem szólok bele te kit válassz magadnak...tartsuk ehhez magunkat.
kereső
@Horizont: Orbánnak már! nem kell a 2/3-ad.Orbánnak elég az 50%+1 ,mert ebben az esetben ő alakit kormányt.Korpás hajú meg mindig akad.
Csizmás Kond
@Horizont: ..hogy jobban megértsd, azt t bárhol a világon, legyen az románia, amerika, vagy a marson akit akarok...neked ahhoz semmi közözd.
kereső
@Horizont: mondhattad volna úgy is,hogy "mindenkinél magánál az értelem,"és ez dönti el,hogy ki kit választ.
Csizmás Kond
@Horizont: ...roppant mély intelligenciával rendelkezel...feneketlen a mélysége...na de a nincs más hogy is tudnál másképp beszélni ?
Csizmás Kond
@Horizont: Nem izgulok, de veled normálisan beszélni lehetetlen...
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 16:11 ; Egy köbcentiméteres (1x1x1) szalonnakockákból elkészült Orbán Viktor miniszterelnök portréja. A két képzőművész, Szép Éva és Csáki László négy kilogramnyi húsos szalonnát használtak fel, a mozaik kirakása hét órán át tartott, íme:
img.444.hu/miniszterelnok_portreja_werk-444-500-animated.gif
img.444.hu/miniszterelnok_portreja_szalonna_mozaik_web-444-760x1038.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.