A közbeszerzési tanácsadói piacon is szárnyal Bajkai István új vállalkozása. Bajkai István, a Fidesz-alapító ügyvéd, erzsébetvárosi alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt májusban alapított új céget, s még év vége előtt nyolc hazai és uniós közbeszerzést bonyolíthatott le tanácsadóként - írja a 168 Óra, a Közbeszerzési Hatóság honlapján található hirdetmények alapján. A Fidesz Bajkai Istvánt a budapesti, terézvárosi-erzsébetvárosi választókerületben indítja a fidesz képviselőjelöltjeként. Bajkai enélkül is befolyásos: nem csak Orbán Viktort képviselte ügyvédként, hanem közvetlen családtagjait, így Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt is, miközben sorra nyeri a megbízásokat állami vagy fővárosi tendereken. A főképpen éppen közbeszerzésekkel és nemzetközi joggal foglalkozó, résztulajdonában álló SBGK ügyvédi iroda – mint azt az Átlátszó megírta annak idején – négy konzorcium tagjaként 13,5 milliárd forintos megbízáshoz jutott az elmúlt években a Miniszterelnökségtől.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a »nemzeti« jelmezbe öltöztetett, képmutató, kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
Rockxy
Naná, majd ellenzéki megbízásokból.
CsipkeRózsa
Ezek szerint, az Orbán család ügyvédi költségeit is mi fizetjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.