A zuglói Nagy Lajos király úton lévő óriásfestményen most már csak Pruck Pál neve olvasható.

A 444.hu szerint újabb lépést tett a történelmi hűség felé a zuglói Nagy Lajos király útján lévő óriásfestmény, ami Pruck Pált ábrázolja, de Dózsa László színész neve szerepel rajta. A portálon egy olvasói képet is közölnek annak alátámasztására, hogy az illetékesek is léptek egy nagyot az igazság felé, és legalább Dózsa László nevét leszedték a képről.

A falon valójában látható Pruck Pál nevét tavaly októberben fújta valaki a képre, a most beküldött olvasói fotón pedig látható, hogy már leszedték Dózsa László nevét. 

Lekerült végre Dózsa László neve a zuglói '56-os óriásplakátról

Két óriásplakát Zugló határában. Fotó: a 444.hu olvasója

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az ,,érdekestekintetűmarcsa,, ki lesz akadva mint a sezlonrugó )))))))))))))))))))))
Sámannus
Megyen ez gyerekek mint az ágyba szarás . Van benne gyakorlatotok.
GeoCravker
"Alkalmasint Dózsa történeteit lehet, hogy azért nem érte eddig kritika, mert alapjában véve a kutyát sem érdekelte? Valami ilyesmit sugall az, hogy a figyelem ráirányításával a legendárium is kezd repedezni. Schmidt azt mondja, hogy Pruck Pállal az a baj, hogy szerepéről nem szól a levéltár. Eörsi László egy interjúban azt mondta, hogy Dózsa László legendáit sem sok minden támasztja alá. Így könnyedén az is előfordulhat," hogy "Dózsa olyan ’56-os hős, aki hőstettek nagy részét plagizálta, vagy egyszerűen odamesélte a valóság szilánkjai fölé. Még csak nem is közé.

Lehet, hogy kegyeleti okból nem a plakátvitából kellett volna kihátrálni, hanem egyszerűen csendben maradni? Akkor nyugodtan élhetne a maga kis álomvilágában, és a legendáival. Most esetleg szilánkjaira hull a több évtizedes mozaik. Amellyel kapcsolatban az is előfordulhat, hogy a nemzeti történész minden szerecsenmosdatási szivacsrántásával, csak sötétebb kép válik szabaddá. Alkalmasint minden áldozatot, és különösen a vétlen áldozatokat is meggyalázva."
endresy.blogspot.hu/2016/11/plakatnyilatkozat-munchausen-ajanlasaval.html
namihami
Meglátta a Dózsa a képet és rájött, hogy ő is volt ennyi idős.
Arra azért jobban figyeljen (a Marcsival), hogy egy Dózsa-féle parasztfelkelést már tényleg nem az ő képével kellene kezdeni. Az már sokkal erősebb lenne. Bár lehet, hogy a lánykori neve még nem Laci volt, hanem Gyuri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.