Az AWS és a Viszlát nyár című szerzemény nyerte 46 ponttal a közmédia dalválasztó showműsora, A Dal 2018 második elődöntőjét szombaton.

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a zsűri döntése alapján a döntőbe került még a yesyes az I Let You Run Away című dallal, 45 ponttal, valamint Király Viktor, aki a Budapest Girl című számot adta elő, amelyért 42 pontot kapott.

A közönség szavazataival jutott tovább Horváth Tamás és a Meggyfa, így ez a produkció is ott lesz a február 24-i döntőben, akárcsak a múlt szombati elődöntőből már bejutott Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Süle Zsolt (Zöld a május), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang).

A Dal 2018 Legjobb Dalszövegének járó díjat Odett Aranyhal című dala nyerte, amelynek szövegét Hujber Szabolcs írta.

Továbbra is lehet szavazni A Dal 2018 Akusztik fődíjára, erről a közönség idén is online voksolással dönthet. Az akusztikus feldolgozásokra A Dal 2018 hivatalos oldalán az "Akusztik" menüpontban lehet szavazni február 21-én, szerdán éjfélig. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

A Dal 2018 döntőjét február 24-én rendezik, akkor derül ki, melyik produkció megy majd az idei Eurovízióra.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Leander Kills vagy AWS. Lényegében mindegy, mindkettő hatalmas.
division
@ila51: Miért is? Attól hogy nem szereted ezt a műfajt még lehet nagyon is jó. Jó lenne ha végre nem valami műzene jutna már ki.
ila51
@division: bocs , én a Mikire értettem ...a zsüriből
division
@ila51: Sorry, félreértettelek nagyon:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.