Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet. Az év elején mutatták be az Uránia moziban Varga Ágota új, Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló, Bokros jelentések című dokumentumfilmjét. Az esemény alkalmából felidézzük a közösség üldöztetését, Bulányi atya többszörös állami és egyházi meghurcoltatását.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Soha se mond, hogy soha

Egy újabb meghaladás a Rákosi-éra szörnyűségeihez képest

Az mno.hu hétvégi melléklete vezető írása annak apropójából készülz, hogy „Az év elején mutatták be az Uránia moziban Varga Ágota új, Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló, Bokros jelentések című dokumentumfilmjét”.
Ahogy azt a cikk címe is kiemeli az állítólag Mindszenty hercegprímás mondatát: „párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”!
Nos azt kell mondjam jósnak nem volt igazán sikeres, ha ilyeneket mondott. A valóság az, hogy a mai magyar rögvalóságban ennek pont az ellenkezője bontakozik ki. A mostani állampárt erőteljesen befolyásolja és ezzel alapvetően meghatározza a hazai „klérus” (értve alatta sajnos nem csak a katolikus vezetést) reagálást a világ dolgaira. Olyannyira, hogy pl. a katolikusok gyakran mennek szemben az erősen hierarchikus anyaszentegyház iránymutatásaival, sőt zokszó nélkül tűrik, sőt meleg baráti kapcsolatot tartanak velük , Őszentségét mocskoló potentátok vagdalkozásait! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Ha újból nyer a fidesz bűnbanda, főcincér prímás orbánnak hódolva még a bibliát is átdolgozza.
RonaGyuri
@lampa laz: ja és Solmon segít neki! =))
lampa laz
@RonaGyuri: ez a nem tudja hol a helye faszi meg a kabbalát formálja majd orbán képére.
lampa laz
@Horizont: A 10 parancsolatból csak az első 4 marad, a többit törlik. Igazad van most még vicces, de ha maradnak, csak kínunkban röhögünk majd.
RonaGyuri
@lampa laz: azokat is erősen átértelmezve! =))
Nessy
Az elmúlt századokban az egyház és az állam kis hazánkban mindig is összefonódott. Aztán a világban megindul a szekularizáció, mi meg, mint annyi másban, megyünk vissza az elmúlt századokba! A klérus jó pénzért megáldotta a fegyvereket, a halálba küldötteteket. Ma jelenleg még csak utat, tornatermet, kerti budit áld meg, lehetőleg ökumenikusan! Jól jönne a fidesznek egy modern Savonarola! Hatásosan tudna Soros, Brüsszel, ENSZ, migránsok ellen prédikálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.