Helyi népszavazást tartanak ma a főváros VII. kerületében, hogy az úgynevezett erzsébetvárosi vigalmi negyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e vagy ne.

Az Erzsébetváros önkormányzati képviselői által kezdeményezett népszavazás kérdése így szól: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Önkormányzat képviselő-testülete Budapest VII. kerület Károly körút- Király utca- Erzsébet körút- Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 24.00 óra és 6.00 óra között nem tarthatnak nyitva?”

Ma tartják a népszavazást a bulinegyedről: mi lesz itt éjféltől reggel hatig?

A helyi választási bizottság hitelesítette, majd a Fővárosi Törvényszék is helybenhagyta helyi népszavazási kezdeményezés kérdését, az Alkotmánybíróság pedig szerdán közzétett döntésében visszautasította a népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Köb Jani
Ez az igazi pesti buli, ez kell a köznek, buli bulihátán, még több bulit Pestnek, megérdemlik mert elvannak szállva a modern magatartásukkal, akkor élvezzétek a Juhász módit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.