Az Együtt aktivistái a sajtótájékoztató előtt kormánybíráló transzparensekkel várták az Orbán-évértékelőre igyekvőket. Szigetvári Viktort beszéde közben valaki mulatós zenével zavarta meg.

Az Együtt szerint a magyar válság elhúzódott, a szociális szolgáltatásokat leépítették, az oktatás, az egészségügy szétesett, és ma azt kell megélni, hogy Románia, Szlovákia és Csehország gazdaságilag lehagyja Magyarországot.

Az Együtt szerint "az elmúlt nyolc év elszalasztott nyolc év volt" – lakodalmas zenével zavarták meg Szigetvárit beszéd közben – videó

Fotó: Facebook/Együtt

Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap a kormányfő évértékelő beszéde előtt, annak helyszíne, a Várkert Bazár közelében tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

az elmúlt nyolc év elszalasztott nyolc év volt, felélték a nyugdíj-megtakarításokat, nőtt az államadósság, és nem erősödött meg a középosztály sem.

"Nincs magyar gazdasági csoda, akár mit is fog mondani Orbán Viktor" – hangoztatta a politikus.

Az Együtt szerint kulcskérdés, hogy Kelet helyett Nyugatra kell figyelni, le kell állítani a paksi bővítést, fel kell számolni "a magyarországi orosz titkosszolgálati szerveket", és az oktatási, valamint az egészségügyi rendszerbe azonnal be kell avatkozni.

Hozzátette, 18 évre kell emelni a tankötelezettség korhatárát, el kell törölni a tandíjat. Az egészségügyben 25 százalékkal emelnék a praxisfinanszírozást, a kórházi várólistákat pedig 3-5 milliárd forintból lerövidítenék

– sorolta elképzeléseiket.

Kiemelte:

ahhoz, hogy le lehessen váltani az Orbán-rezsimet, az kell, hogy minél többen menjenek el szavazni olyan pártok jelöltjeire, akik együttműködnek.

Szigetvári Viktor arra szólított fel, hogy a demokrata baloldali, zöld és liberális pártok egy-egy egyéni jelöltet állítsanak minden választókerületben.

Az Együtt aktivistái a sajtótájékoztató előtt kormánybíráló transzparensekkel várták az évértékelőre igyekvőket.

Arra a meghívásra, amit Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje tett a március 15-e közös ellenzéki megünneplésére, Szigetvári Viktor a sajtótájékoztatón kérdésre úgy reagált, hogy örülne egy közös ünnepnek. Hozzátette azonban: ezzel kapcsolatban csak egyetlen akadályt lát, mégpedig azt, hogy hogyan akarnak közösen ünnepelni azok, akik még arra sem voltak hajlandóak, hogy Csepelen vagy a Belvárosban "ne induljunk egymás ellen".

A politikus jelezte, hogy ketten hógolyóval dobták meg az Együtt aktivistáit, akik feljelentést tesznek. A dobálókat a rendőrök igazoltatták.

Forrás: MTI, Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nekem már megint „déjà vu” érzésem van:
A (talán még nem) hivatalos rendőri jelentés szerint „Együtt-aktivisták támadtak a (békésen) hógolyózókra, ”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.