Rekordalacsony volt a részvétel a szórakozóhelyek éjszakai bezárásával kapcsolatos népszavazáson vasárnap, amely emiatt érvénytelen lett. A szavazás a Károly körút – Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út által határolt területre, tehát a bulinegyedre vonatkozott, amivel kapcsolatban arról kérdezték meg a szavazásra jogosultakat, hogy szeretnék-e, ha az érintett területen található szórakozóhelyek éjfél és reggel 6 óra között zárva tartanának.

Elbukott a bulinegyed-népszavazás  – rekordalacsony volt a részvétel

2018. február 18. Egy nő leadja szavazatát az erzsébetvárosi bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra közötti nyitvatartásáról szóló helyi népszavazáson a Madách Imre Gimnáziumban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A bulinegyed nyitvatartásának korlátozása érdekében tartott népszavazás eredménytelenül zárult

– írja közleményében a Élő Erzsébetvárosért Egyesület, amely ellenezte, hogy bezárassák a szórakozóhelyeket.

A szavazásra jogosultak kevesebb, mint ötöde járult az urnákhoz. Még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége sem vett részt a népszavazáson. Az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel

– olvasható a közleményben.

Elbukott a bulinegyed-népszavazás  – rekordalacsony volt a részvétel

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Erzsébetváros önkormányzati képviselői által kezdeményezett népszavazás kérdése így szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Önkormányzat képviselő-testülete Budapest VII. kerület Károly körút- Király utca- Erzsébet körút- Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 24.00 óra és 6.00 óra között nem tarthatnak nyitva?

Az Index információi szerint 17:15-ig 6300 ember, a szavazásra jogosultak 14 százaléka ment el a bulinegyeddel kapcsolatos erzsébetvárosi népszavazásra.

Forrás: nlcafe, Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Sokan szenvednek attól, ami éjszakánként a bulinegyedben zajlik. Ezek 14%-a elment szavazni. A többiek fásultak, nem igazán hisznek a változásban. Így nem is lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Sokan szenvednek attól, ami éjszakánként a bulinegyedben zajlik. Ezek 14%-a elment szavazni. A többiek fásultak, nem igazán hisznek a változásban. Így nem is lesz.
peterkelemen
Az egész teljesen felesleges herce-hurca. Akiket zavar a bulizás (szerintem abszolút érthető és jogos sokak felháborodása) azoknak vásárolja meg az önkormányzat piaci értéken a lakását és utána már mehet a buli a nélkül, hogy bárkit zavarna a továbbiakban. Az ha tetszik nekem vagy bárki másnak, de valóban egy jól bejáratott bulinegyed lett az elmúlt évek során. Ezt egyébként mér a kezdetektől lehetett tudni így senki ne mondja, hogy váratlanul érte.
karma1
Hat egyaltalan nem azt jelenti. Hanem azt, hogy nem adtak eleg felvilagositast az ottlakoknak, nem tudjak, milre van lehetoseguk. Szerintem. Abban a negyedben tul sok idos ember el, altalaban egyedul, ezeket pedig eleg nehez kimozditani barmilyen cellal is otthonrol. Valoszinu, hogy erre a nepszavazasra nem voltak mozgournak, amik megkonnyithettek volna a szavazast az idos embereknek, - pedig szerintem ok szenvednek a legtobbet a bulinegyed lezullesetol...
GeoCravker
@karma1: A mozgóurbát a választási törvény garantálja.
GeoCravker
Nem értem azokat, akik nem értik.
A kerület másik felén lakókat ném érinti. A területhez közel lakó, de kerülethatáron élők meg nem mehettek szavazni, ha az utca túloldalaegy másik kerület.
Ha egy romkocsma nyitvatartásáról a környező házak lakóinak kellene dönteni, rögtön kiderülne a valós érintettség.
karma1
@peterkelemen: Miert az menjen el onnan lakni, aki ott el mar 50 eve? Az Erzsebetvarost soha senki nem nyilvanitotta hivatalosan "bulinegyednek"!
A gengsztervaltas utan az egyik legkomolyabban felmerulo vitat az jelentette, hogy hogyan oldjak meg a Belvaros (ide nemcsak az V., hanem a VI., VII., VIII keruletet is beleertettek) fertozottseget a prostitucioval, es egy uj "vigalmi negyed" kiepiteserol folyt nagyon komoly vita legalabb 2-3 even at.
Meg akartak tisztitani a helyet - foleg a Rakoczi teret - a kurvaktol, ki akartak oket rakni a varos szelere, es ekkor volt szo arrol, hogy megadoztatjak oket is. A Heti Hetesben tobb adason keresztul is peldaul ezen szorakoztak, - nem veletlenul. (Mert a Parlamentben is kerdes volt).
A bulinegyed (ez is egy teljesen uj szo erre a teruletre) fokozatosan alakult ki, amikor a bevetel erdekeben egymas utan adtak ki a regi uzlethelyisegekre sorozo, kavezo, ettermi engedelyeket.
Amikor meg a Kiraly utcaban laktunk, - jo 35 eve 5 even at -, nem adtak ki engedelyt 11 oranal tovabbi nyitvatartasra! Ez mind az azota kormanyon volt politikusok nemtorodomsegevel magyarazhato, hogy ez megvaltozhatott! Es most mar nem tudjak ugyanugy egy tollvonassal megszuntetni, mert ezek a szorakozohelyek talan fizetnek az onkorinak komoly adokat.
Szoval ez egy ordogi kor, de ne mondd azt, hogy azok az ottlakok huzzanak el onnan, akiknek nem tetszik a bulinegyed. A lakok voltak elobb a keruletben, nem a feltorekvo, nyereszkedo vallalkozok...
karma1
@GeoCravker: Igen, de az a VALASZTASOKRA, nem a nepszavazasra szol, valoszinu...:o(((( Azzal egyutt, ha en egy 85 eves, mozgaskorlatozott nenike lennek, akit rohadtul zavar mondjuk, hogy hetente 7 ejszaka az elso emeleti ablaka alatt obegatnak es odapisilnek, odahanynak a mulatkazok, azert en szeretnek szavazni, de nem tudok elmenni.
vladimir putin
@karma1: Amúgy a szlovákok meg a románok is azt mondják, hogy húzzunk el innen, mert ők voltak itt előbb. Mi meg a cigányoknak szoktuk mondani ugyanezt.
(nem kritika, csak hátha hozzáteszek valamit)
papa.49
@karma1: Mi lett abból a csendes álmos városrészből ahol, még hangos szó se volt pl. a Klauzál téren, oda jártam ipari suliba a Nyár utcába a MŰM 31. be...
karma1
@papa.49: Mi meg a Kiraly (akkor meg Majakovszkij) utcaban a Lovolde ter es a korut kozott laktunk egy hazban... Mi voltunk a legfiatalabbak ott, mert a parom nagymamaja abban a lakasban lakott, mielott elhunyt, es mi igy odakoltozhettunk, ott szuletett meg a kislanyom is. Raadasul az egy olyan haz volt, ahol a lakasok 85 %-a mar magantulajdon volt (a mienk is), tehat meg nehezebb lett volna belole tovabblepni. Szerencsesen tudtuk eladni, (egy 1 szobas kis lakas volt, levalasztott, meg akartuk venni a szomszed nenitol a lakas eredetileg masik felet, de az o unokaja nem engedte ezt, nekunk viszont a gyerek miatt kellett volna meg egy szoba.) Szoval ott leginkabb idosek laktak.
vladimir putin
@papa.49: eddig azt gondoltam falun laksz, ahol meg a fácánok basszák a rezet hajnalban, hogy rohadna ki a belük!
Le a fácánokkal!
papa.49
@vladimir putin: Most is egy kisvárosba lakom, de ott születtem, és nőttem fel a ,,nagyfaluban,, ...
papa.49
@karma1: Emlékszem volt egy krimó a Klauzál tér sarkán oda mindig beszédültünk suli után egy, több sörre, ránézésre a kutya se mondta volna meg hány évesek vagyunk, akkor birkóztam a Szpariban, az egyik haver a Postásban tekézett, a másik focizott a Kartalban, és rengeteget csavarogtunk délután, és mindig mindenhová gyalog mentünk, tujára csak akkor szálltunk ha nagyon muszáj volt, én a nagyanyáméknál laktam a Molnár utcában, az átjáróházakon keresztül nem volt semmi messze ...
karma1
@papa.49: Kellemes seta volt hazaig a Molnar utcaig a sorozobol...:o))))))
karma1
@vladimir putin: Aranyom, a facan az nem falun van, ... Az a kakas, amirol Te beszelsz...:o))
Egyebkent az eletem legszurrealisabb latvany-elmenyet is a Lovolde ter sarkan tapasztaltam: reggel vittem a gyerekemet az oviba - Rottenbiller utca - es mig vartunk a megalloban a trolira, egy lazan, kisse hippisen oltozott fiatal par egy elo , kifejlett kecsket setaltatott porazon...A kecske teljesen haziallatnak nezett ki, ok csak az atkelesre vartak, mentek a Hunyadi ter fele... El nem tudom kepzelni, hogy a legmasszivabb belvarosba hogy kerult egy ekkora allat, es fokepp, hogy mit csinaltak vele...:o))))
papa.49
@karma1: Nehogy azt hidd akkoriban akár a Városligetbe is kislattyogtam gyalog, volt ott akkoriban amerikai autó kiállítás például azt megnézni ...
papa.49
@karma1: Végül is ha jól meggondolom a suli az kb. 2 km. lehetett a tér meg még + 1 ...
vladimir putin
@karma1: a fácánok a susnyásban tanyáznak, óvatos egy népség, csak nagy ritkán sikerül elkapni egyet-egyet. Levesbe kiváló.
De igazad van, csak a fácánkakas hangja a borzasztó idegesítő.
Kábé olyan, mint a Donald Trump, amikor azt magyarázza, hogy még senkit se dugott meg egész életében. (természetesen az aktuális feleségén kívül)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.