Őrizetbe vette Ilmars Rimsevicset, a lett jegybank elnökét a korrupcióellenes ügynökség (KNAB), jelentette a BNS balti hírügynökség. Értesüléseik szerint a KNAB nyomozói szombat este fogták el Rimsevicset, akit hét órán át hallgattak ki. Lakásán és irodájában is házkutatást tartottak. Laura Dusa, a KNAB szóvivője nem közölt részleteket az ügyről, későbbre ígért tájékoztatást. Raimond Vejonis lett elnök a Twitterén közölte, hogy "a bankszektorban kialakult helyzet" miatt összehívja a nemzetbiztonsági tanácsot. Azt nem közölte, hogy mikor. A miniszterelnök, Maris Kucinskis igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a jegybankelnök őrizetbe vétele semmilyen kockázatot nem jelent az ország pénzügyi stabilitására nézve. Egyelőre sem a kormány, sem a jegybank nem tudatta, hogy Rimsevicset mivel gyanúsítják, ám Arvils Aserandens gazdasági miniszter szerint Rimsevicsnek el kellene gondolkodnia azon, hogy le akar-e mondani.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
van itt példa egy rahedlivel. Nekünk április 8-ig várnunk kell.
RonaGyuri
Eltolcsynak az egész családjával jogos lenne megtenni! =))
lusta
Holnap már többet fogunk tudni. érdekes, hogy egyedül csak Magyarországon nem gyanúsítanak meg egyetlen egy havert sem.
lusta
Na kérem szépen, ezért nem kell nekünk az euró.
Az Európai Központi Bank (EKB) azonnali hatállyal villámgyorsan befagyasztotta a pénzmosási botrányba keveredett lett ABLV-bank kifizetéseit. Az EKB midezt megtehette, mert az euróövezt rlsze a lett bankrendszer. nehogy már valaki belepofázzon Matolcsyné férjének és a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár pénzügyi machinációiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.