A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját – nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek a magyar ápolók napja alkalmából.

Hangsúlyozta, ápolónak lenni hivatás, az egészségügy igazi értékét nem az infrastruktúra, hanem az ott dolgozók adják.

Tudta, hogy ma van a magyar ápolók napja?

MTI Fotó: Balázs Attila

Az ápolók megbecsülését mutatja, hogy az elmúlt tizenhat hónapban a kormány 53 százalékkal emelte több lépcsőben a dolgozói bértáblát, a legutóbbi előrehozott 8 százalékos illetményemelés hóközi technikai utalása február 20-án megtörténik – mondta az államtitkár. Az egészségügyi szakdolgozók béremelése jövőre is folytatódik – tette hozzá.

Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte, az ápolók béremelkedésében még mindig van hova fejlődni. De az, hogy tizenhat hónap alatt átlagosan 53 százalékkal sikerült növelni a szakdolgozói bértáblát, azt mutatja, a magyar kormánynak fontos az ápolók megbecsülése – tette hozzá.

Kifejtette, azt szeretnék, ha az ápolói munka minden apró része kedvezően változna. A munkakörülmények javítását szolgálja, hogy az egészségügyben vidéken eddig 500 milliárd forintot fordítottunk, Budapesten a következő években 700 milliárd forintot költ a kormány kórházfejlesztésre, ezen felül 2020-ig az egész országban több mint 10 milliárd forint értékben megújulnak a nővérszállók, és folytatják az ápolási eszközpark cseréjét – közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a "lehetőség" egy olyan idióta országban, ahol nincs minisztere az egészségügynek, de van pl. a Sorosozásnak…Egy nap nem telt el azóta, hogy az illetékes papagáj elvtárs kiállt és beleröfögte a nagy magyar pusztába: ha az ellenzéken múlna, akkor az egészségügyi dolgozók nem kaphatnának béremelést. De mert mint minden egyébre igaz, ez sem az ellenzéken múlik, ezért az ápolók, a mentőápolók, a szakorvosok, a mentőorvosok és a szakgyógyszerészek ezekben a napokban kapják meg a decemberi illetményükkel, azt a béremelést, amely egy több évig tartó sorozat részeként az egészségügyi dolgozókat érinti. Egy nap sem telt el, és megkapták, bazmeg! Olyan durván megkapták, hogy az elmúlt nyolc év adja a másikat.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q90/s526x296/24301014_1592944167428844_5091308099065944898_n.jpg?oh=309d4e7659e2759c090738e3ddbc3555&oe=5B1093C5
Tényleg emelkedtek az egészségügyben a bérek?
A kormány propagandagépezetéből napok óta az folyik, hogy novembertől mennyire megemelték az egészségügyi dolgozók fizetését. Na, most javaslom megnézni ezt a fotót, ami egy, az egészségügyben 10 éve(!) dolgozó műtős segéd tegnap kézhez kapott bérpapírját mutatja. Nem kell pénzügyi szakembernek lenni ahhoz, hogy lássuk: korábban is bruttó 161 ezer forintot kapott, és most is bruttó 161 ezer forintot kapott. Ennyit a szakdolgozók béremeléséről. Hogy lehet az, hogy valaki 10 éve az egészségügyben dolgozik, és havi nettó 107 ezer forintot visz haza? Sokan nem is kaptak bérpapírt, valaki pedig azt jelezte, hogy 400 forinttal kevesebb bért kapott tegnap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.