Míg a 2010 előtti kormányok inkább az iskola falain belül próbálták valahogy enyhíteni a gyerekek közötti társadalmi különbségeket, addig az elmúlt hét év sokkal inkább a szegregációt fenntartó, második esély típusú programokról szólt. Mint például a tanodák egyre erőteljesebb pályázati támogatása. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint azonban ezek az intézmények - bár jó szándékkal, de valójában csak fenntartják a roma gyerekek szegregációját és az iskolai sikertelenségüket.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
Jó, de melyik megyét jelöljük ki és kerítsük be?!
1magyar
Németországba kellene küldeni őket, ezek legalább keresztények is.
Eladott Ország
Farkas Flórián két hónappal a választások előtt és közel nyolc év Fidesz-barátság után az állampárt egyik stratégiai embere, akinek az a feladata, hogy a cigányokat április 8-án az urnákhoz vezényelje és kivegye a részét az újabb választási győzelemből. A történet így kerek. A nemzeti kormány egyik példátlan ismertetőjegye ez: a közpénzt sikeresen ellopó maffiózó legmagasabb fokú állami védelemben részesül, és megvédik a sikereit. A milliárdokat sikeresen eltüntető maffiózó pedig választásra buzdítja azokat, akiket meglopott. A tisztességes embereket mindeközben kollektíve bűnözőnek minősítik ugyancsak a legmagasabb kormányzati szintről, mondván, hogy ha dolgoznak nincs idejük lopni. A történet így kerek és így letaglózó. A cigányság felemelkedése és önérdekérvényesítő képessége sem a Fidesznek, sem Farkas Flóriánnak nem érdeke. Zsarolható, fenyegethető, riogatható, kiszolgáltatott közösségként viszont még hosszú ideig hozzájárulhatnak a Fidesz hatalomban maradásához. A legtragikusabb az benne, hogy a többségi társadalom is nyugodtan magára veheti. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/farkas2.jpg
Farkas Flórián Horn Gyulával 1997-ben és Orbán Viktorral 2014-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.