Az Eliosszal szerződő városok többségének a Miniszterelnökség kifizette a közvilágítási projekt önrészét. A Miniszterelnökség több olyan önkormányzat önrészét is kifizette, amelyek a közvilágítás rekonstrukcióját az Elios Zrt.-re bízták. Ezeknek a városoknak így egy fillérjébe nem került a jelentősen túlárazott beruházás, és érthetően nem is voltak érdekeltek benne, hogy a költséghatékonyság szempontjait érvényesítsék. Az egyre szövevényesebb Elios-ügyről újabb fontos részletet közöl ma a 24.hu, az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF jelentése alapján. Eddig ugyanis arról nem lehetett tudni, hogy kormányzati pénzt is költöttek a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető közvilágítási felújításokra. A pályázatsorozat gyanús körülményei az OLAF szerint a szervezett bűnözés gyanúját is felkeltik, és ezért a Magyarországnak juttatott 43,7 millió eurós uniós támogatás visszakérését javasolják az EU-nak. Most azonban mindezt új színben tünteti fel, hogy nem csak...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Úgy látom naponta derülnek ki az újabb és újabb disznóságok Orbán vejéről. Van még bő másfél hónap a választásokig. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a bűncselekményt a kormány is finanszírozta. Ez egyre durvább! És még mindig csak a felszint karcolgatjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Manhattan: Ez speciel nem a vejkó ügye, hanem a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk sara, meg a keresztapáé. Azt mondá, hogy ő gazdasági ügyekkel nem foglalkozik, erre a qurmány nem kevés pénzzel beszállt a vejkó megsegítésébe. Tévedtem. Szinte semmi ez az összeg, miután Homolya álomtitká után tudjuk, hogy a 3 milliárd jelentéktelen összeg.
CsipkeRózsa
Itt nem csak az a disznóság, hogy mekkora összeget raboltak el, amit sokkal fontosabb, sürgősebb helyre kellett volna fordítaniuk.
Az eljárás másik disznósága, hogy az önkormányzatok megsegítése nem megfelelő módon történik. Szegényebb, rászorultabb önkormányzatok nem jutnak pénzhez a kötelező kifizetések teljesítéséhez sem, mások pedig egy fölösleges világítás-csere miatt költik a milliárdokat, amit a kormány kifizet helyettük.
Eladott Ország
A leggusztustalanabb az, hogy miközben Orbánról és a Fideszről lepereg az egész történet, és raklapnyi szekértoló szolgalelkével-testével védik a maffiavezér famíliáját, arról esik a legkevesebb szó, hogy Tiborcz István főállású vej nem piaci szereplőként, nem sikeres vállalkozóként, nem a piaci teljesítménye alapján, hanem pereputty minőségében, a bugristahó pofájára szabott pályázatok révén jutott ezekhez a megbízásokhoz. Nem egy nagymúltú, komolyan vehető közvilágítással foglalkozó cég követte el az elfogult OLAF-jelentésben felsorolt potenciális bűncselekményeket, hanem egy egész apparátus dolgozott azon, hogy a pofátlanul túlárazott, gyatra minőségű munkát csak és kizárólag a miniszterelnök vejének érdekeltsége végezhesse el. A számokon túl ez itt a lényeg, az pedig már valóban csak járulékos veszteség, hogy az európai közpénz mellett további, eddig eltitkolt magyar adófizetői pénzek is bánják az elsőszülött Ráhel és férje nemzetileg saját lábra állását.
kokopelli
@CsipkeRózsa: ..primitív emberszabásúak! Egy idős barátom mondása volt,hogy
"ecsém ha valami nem teljesen frankó dolgot teszel,azt mindíg a pirulás határán
belül mozogva tedd!" Mi lett volna,ha ez a másodikgenerációs cigó rablóbanda is
ezt tartotta volna szem előtt? Annyit pénzt stiklizett volna össze,hogy senkinek nem
lett volna gyanús! 3-4 millió netto havonta meg az örömapától is valami hozzá,és
nyugodtan élhettek volna! Ha valakik ekkora marhák,akkor is megérdemlik egymást,
meg a degenerált "após-papát" is! Ahogy a "spicces" nagybácsink mondta mindíg:
"Tanuljatok lurkók,mert a buta még lopni sem tud rendesen!" ;-)
lusta
@CsipkeRózsa: Tegyók hozzá Putnok polgármesterét, aki nem éppen papírt tűrő szavakkal kijelentette, hogy csak az az önkormányzat és lakossága kap lovettát, aki erre a bandára szavaz.
Eladott Ország
@lusta: Tamás Barnabás putnok polgármestere imigyen szólalt meg: "Gyurcsányt a s*ggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony sz*pni fogunk. Lóf*szt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.