Kedd éjfélig a várható friss, tapadó hóréteg többnyire lepel és 12 centi közé becsülhető, délnyugaton és a Dunántúli hegyekben a legnagyobb értékkel.

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak kezdetben északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet.

Többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, keleten eső is, északkeleten a legkisebb a csapadék esélye. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik.

A hőmérséklet csúcsértéke -1 és +5 fok között alakul, északkeleten lesznek a magasabb értékek. Késő este -1 és +3 fok várható.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken (kb. 250-300 m felett) változó intenzitású (jellemzően gyenge vagy közepes) havazás, havas eső várható. Kedd éjfélig a várható friss, tapadó hóréteg többnyire lepel és 12 cm közé becsülhető, délnyugaton és a Dunántúli hegyekben a legnagyobb értékkel. Emellett kisebb körzetekben akár 15 cm körüli vagy azt meghaladó hó is hullhat.

A Dunántúl ma belepi a hó, olyan tél jön ezután, mint december óta soha

A Dunától keletre, síkvidéken inkább az eső, havas eső lesz jellemző, amely időnként havazásba válthat. Ezeken a tájakon kedd késő estig inkább csak néhol lehet lepel – 1, 2 cm-es hóréteg. Napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Éjjel átmenetileg néhol ónos esőt sem lehet egyértelműen kizárni (esélye kisebb mint 10%).

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jaj mi lesz velünk! Ebben a rettenetes ítéletidőben nincs itthon sem a vezér, sem a korán szőkült Sanya bá'! Ki fog nekünk SMS-t küldeni, hogy üljünk át egy normális országba, és ki menti a szerencsétlen erdélyi tesókat a behavazott autópályákról? Jaj, Istenem, meg ki ad enni a Bözsi néni cocájának, ebben a "rettenet időben"? Alighanem a szegény röfinek be kell érni a hajnali madárdallal, még mindig jobban jár, mintha a Pöcs képviselő feliratozná...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@wagabund: (07:50) "...előbb-utóbb haza kell jutni valahogy... - hát mire való a zasszony a taligával? :)
papa.49
Nem kell beszarni mert esik egy kis hó így februárban ...
nem tibi
Mi az ? Sarkon van és fehéredik .__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Kurvára esik a hó . :-)
wagabund
@verőce21: jó kérdés. Majd elővezetem neki...asszem tudom a választ...inkább mégsem. Inkább főzzön valami finomat.
szaboria1
Épp az imént fejeztem be a lapátolást. 20 - 25 cm is volt. Pedig ide mifelénk csak havas esőt jósoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.