A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.

Koszos konyhája, szutykos padlója volt ennek a Pest megyei ételfutár cégnek –  5 tonna élelmiszerre csapott le a Nébih – videó

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság szakemberei – a keddi tájékoztatás szerint – az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. hűtőkamráiban és raktáraiban.

A jogsértő termékeket a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta a hatóság, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt.

A húsátvevő helyiségben lévő kézmosó nem működött, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, az egyik azonban nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Forrás: MTI

Fotó: Nébih

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hány száz ilyen " üzem " él meg ma Magyarországon ???
cikicakk55
@volvós: Én is pont ezt akartam írni! Ha úgy igazából a nyakukba vennék az országot és nem csak úgy szúrópróba szerűen néha ugranának be valahova,akkor a fél ország ilyen étkezdéit le lehetne kapcsolni.Gusztustalan,ezt megértem és undorító is.Ám jó lenne mőgé is látni,hogy miért? Én nem dolgozom ilyen helyen,bár egy ilyen helyről hordom a páromnak az ebédet,mert 550ft-ból én magam nem tudnám kihozni egy ebéd árát.Itt ismerem a tulajt,voltam is benn a konyhában,semmi gond velük.Na de itt csak 3 ember dolgozik és csak ebéd van. Sok helyen,főleg ahol tömegesen főznek(iskoláknak,óvodáknak,cégeknek,kórházakban stb) ott azt is figyelembe kell venni,hogy m,ennyiért adhatja a menüt ahhoz,hogy gazdaságos is legyen megérje nekik.Ez viszont azt jelenti,hogy a szakácsok és a konyhalányok csak főznek és mosogatnak.Ahhoz,hogy zsírtalanítva,takarítva legyen a konyha és az előkészítő helyiség legalább két + embert kéne alkalmazni,akik az élelem közelébe sem mennek,csak a szennyet és a mocskot takarítják el.Nos ezt legtöbb helyen nem tudják megoldani,mert annyi adó és más teher sújtja a tulajdonost,hogy nem,hogy haszna. nem lenne,de egyenesen ráfizetéses lenne a cége.Természetesen ez így nem jó,hisz életeteket tehetnek tönkre,de sajnos a pénz mindenhol képes embereket aljasságra rábírni
wagabund
...és a fagyasztókamrában nem szabadna ilyen vastag jégrétegnek lenni. Nem ettől hidegebb, sőt ez gátolja az igazi fagyasztást..

de ez már semmiség..
wagabund
@cikicakk55: nem kell semmit javítani a kommentedben, tökéletes közgazdasági magyarázat a miértre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.