A rendkívüli időjárás miatt kedd reggel nyolc órakor megkezdte működését az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) országos törzse és az érintett megyei főkapitányságok csapatszolgálati törzse – jelentette be sajtótájékoztatón a rendőrség illetékese Budapesten.

Lakatos Tibor ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője elmondta:

a törzsek teendője a havazással kapcsolatos rendőri feladatok koordinálása, mivel a következő két napban intenzív havazás várható a dunántúli megyékben.

Jelezte:

eddig csak a 82-es úton kellett korlátozni a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát, ugyanakkor Vasban a hó már megnehezítette a közlekedést, Zalában és Somogyban pedig nagyon intenzív a havazás és az előrejelzések szerint hosszan tart majd.

Havazás: megkezdte működését az országos törzs – az egyedül vagy nehéz helyzetben élőkre is figyelnek

Fotó: MTI

Jelenleg az országban nincsen olyan helyzet, amely komolyabb rendőri beavatkozást igényelne – jelentette ki, hozzátéve, az intézkedések célja, hogy a helyzetet rosszabbra fordulása esetén is kezelni tudják.

Lakatos Tibor közlése szerint

a rendőrök egyszerre figyelnek az autópályára, az autóutakra, a főutakra, a kiemelt utakra, ennek részeként reggel nyolc órától folyamatosan figyelik az utakon uralkodó állapotokat, valamint a lakosságra, különös tekintettel az egyedül vagy nehéz helyzetben élőkre.

Tájékoztatása szerint az országos törzs kapcsolatot tart majd az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, az Országos Meteorológiai Szolgálattal, az autópályák, közutak kezelőivel, az önkormányzatokkal, a közterületek rendjének fenntartásában velük együttműködő civil szervezetekkel, kiemelten a polgárőrséggel, akárcsak a közterület-felügyeletekkel és a rendészeti feladatot ellátó szervekkel.

Szólt arról is:

ha a rendkívüli időjárás miatt utakat kell lezárni, akkor arra is figyelemmel lesznek, hogy az egészségügyi segítség ennek ellenére célba érhessen.

Arra az esetre, ha az autópályák forgalmát korlátozni kell, már felmérték a várakozásra alkalmas pihenőhelyeket, és kapcsolatban állnak a horvát és szlovén társszervekkel, felkészülve egy esetleges ottani közlekedési korlátozás itt jelentkező hatására.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez igen...télen esik egy kis hó,és operációs törzset állítanak fel...mit csinálnának ezek a majmok egy olyan '86-os téllel???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.