Új autóalkatrész-gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Szijjártó: több mint 700 új munkahelyet hoz létre a REHAU-Automotive Újhartyánban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/AP/Valentina Petrova

A tárcavezető elmondta:

a beruházással Magyarország megerősíti a pozícióját az európai autóipar egyik fellegváraként.

A digitális korszakra átállás zászlóshajója az autóipar, így az az ország, amely ezen a területen versenyképes, a jövő gazdaságának egészében versenyképes – magyarázta.

Hozzátette:

az autóipar az egyik leginnovatívabb ágazat, így ez a kulcsa a sikerességnek az új gazdasági korszakban.

Markus Grundmann vezérigazgató hangsúlyozta: olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
1 millió új munkahellyel kampányolt a fidesz 8 éve...Hol van? És nem ér ám az hogy jajj de azt 10 meg 20 évre vállaltuk...
namihami
És ahogy elfogy az állam által adott támogatás, máris tovább fog állni . És Kínáig meg se áll.
Az összes eddigi beruházásaik nagyrésze erre a sorsra jutott. Csak (valami furcsa okból), de ezeket a Kakaska mindig elfelejti, legalább hasonló dérrel-dúrral, bejelenteni.
cikicakk55
Azt miért nem mondod el te zselézett hajú titán,hogy mennyiért fognak ott dolgozni az emberek? Minimál bérért? Arról nem beszélve,hogy mennyire lesz stabil ez a munkahely? Mint namihami is írta,hogy addig ameddig az állami támogatás jár? Arról sem beszélt,hogy ide milyen szakmával kell rendelkeznie az ott dolgozni szándékozónak.Aligha hinném,hogy egy péknek,vagy szakácsnak tanult embert felvegyenek,ne adj Isten esetleg csak 8 osztállyal rendelkező személyt. Katonásan megmondom az őszintét,fogalmam sincs Merre van Újhartyán,de ha a környéken nem lesz annyi ember,aki alkalmas lesz arra a munkára,akkor honnan szedik össze a többit? Nem mindegy ugyan is,hogy a fizetésből még albérletet is kell-e fizetni? Akkor már inkább a közmunka,az helyben is van és fizet is annyit. Csípem mikor félinformációkkal hitegetik a népet.Szerencsére az értelmesebbje már nem hisz nekik.
csipetke
...és kik fognak ott dolgozni,kérdem szeretettel?Majd hoz a fidesz 700 szakmigráncsot?Miután a magyar szakik külföldön dolgoznak...
Lepényleső
Amennyi pénzt az unio ide pumpált,abból pedig 70 000-ret teremthetett volna a kormány.
Az sem lett volna kötelező,hogy mindenki bőrdíszműves legyen. A támogatások elvesztek
részünkre,nekik meg nagyon jól terem,s nem az aula.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.