A tisztsége megszüntetése iránti keresetet első fokon elutasította a bíróság, visszahelyezték hivatalába a fideszes Váradi Lászlót – derült ki a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon hétfőn.

Elutasította a demecseri polgármester felfüggesztésére irányuló, a város képviselő-testülete által benyújtott keresetet a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden. Az ítélet nem jogerős.

Toma Attila közleményében azt írta, a testület a polgármester tisztségének megszüntetését és tisztségéből történő felfüggesztését kérte a bíróságtól, amely azonban elutasította a keresetet.

Ítéletében megállapította, hogy a képviselő-testület a kereset benyújtásáról szóló döntésében nem tartotta be a helyi önkormányzatokról szóló törvény, valamint a közigazgatási jogegységi határozat rendelkezéseit.

A per megindításához ugyanis nem elegendő, ha a képviselő-testület a polgármesteri tisztség megszüntetése iránti kereset benyújtásáról határoz, a határozatnak a kereset benyújtása alapjául szolgáló törvénysértéseket vagy mulasztásokat is meg kell jelölnie – ismertette az ítélet indoklását a sajtószóvivő.

Az MTI információi szerint

2017. október 30-án rendkívüli zárt ülésen határozatban döntött úgy a képviselő-testület, hogy a polgármesteri tisztségből eredő kötelezettségek vétkes megszegésének gyanúja miatt vizsgálóbizottságot állít fel és elrendeli Váradi László (Fidesz-KDNP) polgármester elleni fegyelmi eljárás megindítását, és harminc napra fel is mentették tisztéből a városvezetőt.

A Demecser honlapján megtalálható dokumentum szerint a közigazgatási és munkaügyi bíróság idén januárban – az elsőfokú ítélet meghozataláig – elrendelte Váradi László felfüggesztését polgármesteri tisztségéből.

A HírTv Célpont című műsora tavaly novemberben azt közölte, hogy információjuk szerint hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt állították fel Váradi László polgármestert a Szabolcs megyei Demecser képviselői.

A Célpont birtokába került felvétel szerint a város első embere 2017-ben, 10 hónap alatt 16 millió forintnyi tankolást hagyott jóvá, pedig csak 3 milliót szavaztak meg erre a célra.

Forrás: MTI, HírTv

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még jó hogy nem a képviselőtestület a hibás, hogy szóvá teszik, hogy 10 hónap alatt 16 millió forintot tankolt el a polgármester. Nem kell útvonalnaplót vezetni? Vagy a családi utazást is köteles a lakosság fizetni! Tiszta röhej. Az ember esze megáll.
desiro
össze ragad aminek össze kell , viktorkA MEGVÉDI A KÖCSÖGÖKET.
lampa laz
Hova az apjafßába autózott ez 16millió Ft-ot el? Hány keréken gurul a familija?
wagabund
..."a képviselő-testület a kereset benyújtásáról szóló döntésében nem tartotta be a helyi önkormányzatokról szóló törvény, valamint a közigazgatási jogegységi határozat rendelkezéseit."...
(...)

---"Az ítélet nem jogerős."...

amúgy igazak a vádak, csak helytelenül vezették elő? na, marhajóóó..
...ezekszerint a polgármesternek nincs mire büszkének lenni?
Eladott Ország
Még jó hogy nem a képviselőtestület a hibás, hogy szóvá teszik, hogy 10 hónap alatt 16 millió forintot tankolt el a polgármester. Nem kell útvonalnaplót vezetni? Vagy a családi utazást is köteles a lakosság fizetni! Tiszta röhej. Az ember esze megáll.
human
@Eladott Ország: Vállakozó mellett dolgozom. Minden nap, minden induláskor írnom kell, hogy honnan, hova megyek. Akkor is, ha az 5 km, akkor is ha 100 km. Nekik miért nem kell?
Eladott Ország
@human: És a vállalkozónak is kell vezetni útnyilvántartást, hogy eltudja számolni a NAV felé az üzemanyagköltséget. Amennyiben hitelt érdemlően nem nyer igazolást az, hogy a felhasznált üzemanyag költséget hány km megtételéhez használták fel, a NAV a költség elszámolását megkifogásolhatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.