Hiába a kampány, alig mozdulnak a szavazók. Nőtt a kormányváltást szorgalmazók tábora, sokan lecserélnék Orbánt, csak nem tudják, kire.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"sokan lecserélnék Orbánt, csak nem tudják, kire"

Barkire. orbantol barki csak jobb lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Miert kellene minden embernek mar most megnyilnia es pontos felvilagositast adnia arrol, hogy kire akar szavazni???
Megis, mire szamitanak "odafont"? Es az ellenzeki partoknal???
Meg Amerikaban is csak talalgatasi szinten csinalnak ilyen felmereseket, de ott valoban olyanok az adatok, amikkel szamolni lehet, mivel ott a kampanyban 3 nyilvanos alkalommal a ket legeselyesebb aspirans egyoras TV vitan vesz reszt, amibol a valasztok TENYLEG megismerhetik a politikusok programjat, es az alapjan donthetnek, kire szavaznak majd. .
Eriksson
Minden jel arra mutat, hogy a bizonytalanok vannak többségben.
Majd kiderül választáskor, hogy a most túlságosan is magabízó ilyen-olyan pártocskák bekerülnek-e a parlamentbe.
Eriksson
@karma1: Én azt hiszem, hogy itthon egy ilyen jellegű nyilvános vita kivihetetlen, mert nincs a kampánynak finise, csak szavazás van. Aztán eredményhirdetés.
Amúgy sem hiszek abban, hogy egy 1 órás vita során bebizonyosodik, ki az alkalmasabb m.elnöknek. (a fidesznek vajon mit kellene bizonygatnia 8 év kormányzás után)?
Egyébként Amerikában az a nyerő, akinek tovább kitart a kampánypénze. Vagy nem jól tudom?
Yoda69
"sokan lecserélnék Orbánt, csak nem tudják, kire"

Barkire. orbantol barki csak jobb lehet.
cikicakk55
@karma1: Itt a gond,hogy a FideSS nyomatja,hogy Ők mennyire tökösek,mennyire nekik köszönhetjük azt,hogy még nincs tele kecskebaszóval az ország,és,hogy a Soros tervet(amiről csak az Orbán hívők hiszik el,hogy létezik) Ők ellenzik és Ők szembe mennek még Brüsszellel is a Magyar nép érdekében,mert mi erre hatalmaztuk fel Őket.Na itt cseszik el az ellenzéki pártok,mert csak azt szajkózzák,hogy mit tesznek ha nyernek.Inkább azt kéne szajkózniuk,hogy a nép mit higgyen el abból a sok hazugságból amit a FideSS próbál lenyeletni velünk.Már többször írtam,hogy az ellenzék egy kalap sz..t sem ér.Már rég a párt pénezket kellett volna beáldozniuk,arra,hogy a vidéki embereket felszállítsák Pestre és onnan haza.Az ország területéről már komoly tömegeket tudtak volna összeszedni.Olyan törvényt és alkotmányt állított össze a csuti G és bandája,hogy törvényesen a nép( a tüntetéseken kívül,ami a kis létszám miatt semmit sem ért,) csak is a szavazó fülkében tud változtatni talán.Ehhez viszont az kéne,hogy a FideSS hazugságaira kéne felhívni a nép figyelmét,ha már Ők nem vitték Pestre az embereket,akkor Ők mennének az emberekhez.De nem! az ellenzék a párt pénzeket zsebre teszi,mert nem társadalmi munkában ellenzék,és ami marad,már ha marad,azt elszórják tv nyilatkozatokra,csak sajnos a hírt tv és az atv ez a kettő amelyik talán leadja. Szóval a bizonytalanokat arról kéne meggyőzni,hogy ha nem mennek el szavazni,akkor biztos hamarosan bele döglenek a foteljukba.Erről gondoskodik a nagyvezír.
cikicakk55
@karma1: Te eléggé napra kész vagy az ország dolgaiból,így tudod,hogy itt Hódmezővásárhelyen,ahol én lakom.?ost az előző polgármester halála miatt Polgármester választás lesz vasárnap .Előszőr úgy volt,hogy indul.Hegedűs Zoltán,Fidesz, Márki-Zay Péter független és Dr. Hernádi Gyula MSZP.December vége felé valamikor Hernádi vissza lépett,majd most 2 hete újra az van,hogy indul. Na itt nálunk nagyon jól működik az úgy mond " ellenzék" Ez a város mióta a Fidesz létezik,ahhoz a párthoz tartozott.Semmi gond nem volt addig,még Lázár volt a Polgi,Hegedűs meg pont a mi városrészünk képviselője.Mind a ketten nagyon rendesek voltak, a város lakóinak magánéletével is törődtek és a város is épült ,szépült. majd ugye Lázár felkerült Orbán mellé. A vásárhelyi emberek egy ideig még elviselték,hogy Lázár a csuti jobb keze,de kb 2 éve kifejezetten FideSS ellenes a város hangulata. Most a dilema ott van,hgy 2 ember miatt a város nem nagyon akarja hatalomba tartani a FideSSt.Hiába rendes hegedűs,és tudjuk,hogy jó polgármester is lenne,de tudod Lázár nyilatkozata,miszerint Vásárhely addig van biztonságban,még a Nép Hegedűsre adja a voksát ez már nyílt zsarolás a szemünkben.
cikicakk55
@karma1: Nekem valamiért olyan érzésem van,hogy nem lesz érvényes a választás,mivel kevesen lesznek.Sokan túlságosan tisztelik és szeretik mind a két embert,viszont piszkosul elegük van amit országosan művelnek. Nekem és a környezetemben élőknek és ismerőseimnek az a véleményünk,hogy bár én is tisztelem és becsülöm mind a két embert,de csak itt városon belül,viszont a gyerekeink és unokáink jövőjét is féltjük.A fiam te tudod,most diplomázik én örülnék,ha nem akarna külföldre menni.Végül a sürgősségi és intenzív szakápolói mellett döntött,így mentő ápoló már nem lesz de nekem mindegy,hisz örülök,hogy lesz diplomája és olyan,amire mindig lesz kereslet. ..Viszont az idősebb fiamnak 3 munkahelyen kell dolgoznia ahhoz,hogy a két gyerekét eltartsa,pedig a felesége is dolgozik. Na ezért nem kell a FideSS,mert a fiamnak lassan már be kell mutatkoznia,hogy a gyerekei felismerjék. neki már késő elindulni külföldre,mert egy 11 éves fiú és egy 6 éves kislánnyal nehéz a vakvilágba beindulni.Nálunk szinte minden nap van valahol Márki-Zaynak valami összejövetele.A város különböző pontjain tömegek vannak mikor beszél. nem vagyunk gazdag város,de az elit a gazdagabbak Őt támogatják nagyon elszúrta Lázár a zsarolással,mert Vásárhely a migránsokat sem hiszi el,nem fél tőlük,de a zsarolást nem tűri.Bízom benne,hogy nyerni fog a független képviselő. Kérdés,hogy mennyire tudják ezt elcsalni.
karma1
@cikicakk55: Tudom, Dragam, ismerem a sorsodat, a kuzdelmedet, es hogy valahol megis milyen szerencses vagy a fiaiddal: jo es okos, szorgalmas gyerekek ok...:o)))) De csak Neked sugom meg, hogy sohasem keso, es foleg eppen a gyerekek miatt.
Ugyanis amikor van egy jo szakmaju, dolgos hazaspar, kicsi gyerekekkel, azok azonnal komoly allami segitseget kapnak a befogado orszagbol! Azonnal iskolat talalnak, ADNAK a gyerekeknek, es mindenben tamogatjak a szuloket es a gyerekeket is. Csak nalunk mukodik a gyulolet, az idegenek kiutalasa, es persze semmilyen szocialis halo nincs meg az otthon elo magyaroknak sem, nem hogy egy bevandorlonak.
Kesobb a gyerekek halasak lennenek a szuleiknek, ha megleptek volna a kivandorlast, de persze ha nem mennek el otthonrol, ezt a gyerekek soha sem fogjak megtudni. Nagyobb lesz a tores, ha a ket gyermek majd 18 eves kora utan sajatmaga fog ugy donteni, hogy elhagyjak az orszagot, es lehet, hogy ketten ket iranyba. Sajnos, akkor mar nagyon keso lesz, foleg a szuloknek. (A Te idosebb fiadrol beszelek).
Ezzel egyutt Neked es a gyermekeidnek drukkolok, tudom, milyen eros a kotodesetek.Csak nehogy keso legyen az ebredes...
karma1
@cikicakk55: 14.39-re: Latod, Dragam, az ilyen dolgokat nem lehet lemerni semmilyen median, szazadveg, meg Zavecz-fele alsagos felmeresekkel - ezt csak az ott lakok tudhatjak a sajat borukon erzekelve, akik nap mint nap ott elnek, dolgoznak.
Orulok neki, hogy vannak ilyen helyek - szerintem egyre tobb - Magyarorszagon, ahol az emberek jozan esze es meltosaga kerul ervenyesulesre...
Oszinten kivanom Nektek, hogy az nyerjen a valasztason, akit Ti akartok bejuttatni a polgi szekebe.
Mindenekelott azt tartsatok figyelemmel, hogy semmifele zsarolasnak nem szabad felulni, se pro, se kontra,.
lezerjanko szavainak akkor lenne sulya, hogyha lathatnanak a magyarok erre elo peldat is: tehat ahol mondjuk latvanyos a fidesz vezetes, es szamolatlanul dol a penz a varosnak - ahogy azt a valasztasok elott a helyieknek megigertek - DE NINCS MA MAGYARORSZAGON EGYETLEN ILYEN TELEPULES SEM!!!
Emlekszel, valami 16 milliard forint fejlesztest igert orban Szegednek, - asszem azutan, hogy Botka mar ME jelolt volt -, meg hogy minden milyen szep lesz meg jo lesz, de ha Botka elmegy miniszterelnoknek, akkor legyen Szegednek is fideszes vezetosege, igy csak szavazzanak a fideszre ott is, majd lesz Kanaan, meglatjak.
Hat ennek masfel eve, es a vilagon semmit sem kapott Szeged, pedig Botka mar nem ellenfele orbannak, es hat a VAROSNAK igerte a penzt, - nem vitatom, hogy szukseguk van ra -, de megsem kaptak meg.
Nektek is ez lebegjen a szemetek elott: BARMIT iger lezerjanko, olyan szegeny sose vo't, hogy igerni ne tudjon! Ma Magyarorszagon senki sem keri a fe4lsovezetestol, a kormanytol az igereteinek a betartasat, tehat az igeret marad a kampanyfogas szintjen.
Esznel legyetek, tudjatok, hogy kire huzzatok be az X-et...:o))))
karma1
@Eriksson: Nem egeszen.. Hidd el, hogy a TV vita komoly megmerettetes, hiszen azokon igeretek es eleg gyakran a masik gyalazasa hangzik el.
Azokat az igereteket kerik szamon most trumpon is, amiket ezeken a TV vitakon tett, es hat nem a szavazatok szama dontott ott sem, hanem az electorok, - egy fuggetlen tarsasag, aki felulbiralhatja meg a szavazokat is - hiszen Hillarynek 2 es fel millioval tobb tenyleges es ervenyes szavazattal volt tobbje, mint trumpnak, de a caucus igy dontott,
El tudod Te azt kepzelni, hogy ma Magyarorszagon valaki valamit megiger a TV-ben, utana eszeben sincs teljesiteni, es a nep majd szamonkeri tole az igereteit? Mert en nem. Magyarorszag egy kovetkezmenyek nelkuli, hazug kormanyzason alapulo szerkezet, senki nem meri felvallalni a szamonkerest, de az emberek azt gondoljak, hogy jol van ez igy, mert ha elkovetnek valami torvenyelleneset, akkor sincs retorzio.
Vagyis a vezeto elitben mar barki barmit megtehet, nem kell felelnie erte, a birka nep meg elfogadja ezt alapnak.
Ezen kellene valtoztatni.
Eriksson
@karma1: Erre a TV vitára nem akarok kitérni, mert csupán hamis ígéretekre ad lehetőséget. Egy pártnak már jó előre meg kell hogy legyen a programja, nem ott helyben kell kitalálnia a delikvensnek.
Az amerikai elnökválasztás menetét ismerem, tudom, hogy nem a szavazatok száma a döntő.
A választási ígérgetésnek nagy múltja van kis hazánkban, már az a furcsa, ha valamelyik párt betart egyet-egyet.
Hogy a kamuzásnak nincs következménye? Sajnos nincs. És mit tudunk tenni? Ki érvényesíti a követeléseinket?
karma1
@Eriksson: Talan a civil szervezetek. Azok tudnak szamonkerni a kormanyt. Nehanyan meg is teszik, ezert is akarja oket orban ellehetetleniteni.A TV vita arra jo - mint ahogy emlitettem - hogy dokumentalja az adott politikus igereteit.
Egybol kiderulne egy orban-fele kormanyrol, hogy meg csak egy igergetos programja sincs, csak a "Folytatjuk" (a lopast , a csalast, a hazaarulast).
Ezert kellene egy esszeru vita. Szerinted mit tudna osszemakogni egy ilyenen orban? Egyebkent nem is neki kene megjelennie ezen, hanem az aspiransoknak.
Az amerikai TV vitakban nem Obamaval merkoztek meg az aspiransok, hanem 3 x allt ki Hillary trumppal, mint a ket nagy part valasztott elnokjeloltjevel a nyilvanos vitara...
Eriksson
@karma1: Lehet benne valami. De tegyük fel, ha (nem a fidesz) egy más párt nyeri a választást, egy ilyen nyílt vitán szintén tesz ígéreteket, azokat ki kéri számon? Ugyan ott vagyunk, ahol a part szakad, mert előre tudjuk, csak humbug az egész de rájuk hagyjuk, hogy mondja csak, úgysem tudja meddig mondhatja.
Én langyos vagyok e tekintetben, mert szerintem egyetlen kormány sem fog úgy kormányozni, ahogy nekem tetszik, s különben is ki nem tojja le a véleményem.
karma1
@Eriksson: Ezert kell visszaallitani az eredeti Alkotmanyt, az eredeti fo jogokkal es kotelezettsegekkel, mert abban benne volt a fekek es ellensulyok rendszere, ami igenis szamonkerte volna az igereteket, illetve lehetove tette volnan olyan szervezetek felallitasat, akik erre jogosultak. (International Transparency, Helsinki Bizottsag, stb. mas civilszervezetek. Vagy az ombudsman lete is nagyon fontos, a szemelyehez lehetett fordulni vitas vegy erosen ketseges szituaciokban. Ezek ma mar nem mukodhetnek, a korrupcioellenes bizottsagot sem engedi felallitani orban, mert egy csomo csontvaz kihullana am a szekrenybol.
Nem szabad belenyugodni a langyosvizbe! Ha nem tudod valaki MELLETT letenni a voksodat, akkor dontsd el azt, hogy kit NEM AKARSZ latni a kormanyzasban meg veletlenul sem? Ha ez a fidesz, akkor menj el szavazni, es add le a szavazatodat a legeselyesebb ellenzekire. Vagy ha ilyen nincs, akkor szavazz ervenytelenul, de mindenkeppen menj el szavazni! A vegso szavazatszamlalasnal az ervenytelen szavazatok is beleszamitanak a szazalekok kiszamitasaba, mert gyengitik (felhigitjak) a fidesz szavazatokat.
Eriksson
Utoljára Gyurcsányra szavaztam 2006-ban, s azzal be is fejeztem. Nem fogok asszisztálni ahhoz, hogy melyikük kerüljön közelebb a húsosfazékhoz. Mert csupán erre megy ki a játék.
Yoda69
@adrenalink: Jelen allaspont szerint meg vona is.
adrenalink
@Yoda69: 00:53-ra 2 problémám van.
1./ Nálunk sohasem valamiért, hanem valami/valaki ellen szavazunk.
2./ Időnként leírom, de süket fülekre találok, hogy nem elég egy választást megnyerni, utána kormányozni kell! A Jobbikosok - hasonlóan a Széltyúkhoz- mindig elmondják, hogy ők senkivel nem fognának össze, csak egyedül hajlandók kormányozni. Na, ettől mentsen meg az Isten! Különben sem látok olyan embereket a környékükön, akik alkalmasak lennének kormányalakításra.
Yoda69
@adrenalink: A jobbikra en sem szavaznek, amig van mas, demokratikus alternativa. Csupan azt irtam, hogy orbannal meg vona is jobb lenne, mert legalabb az orbani maffia allam megszunne. Persze nincs kizarva, hogy vona is megszedulne a hatalomtol, mint orban.
karma1
@Yoda69: En abban latok problemat, hogyha mondjuk valami csoda folytan a Jobbik gyozne, akkor orbanek kienekelnek a sajtot Vona szajabol, es bekonyorognek magukat egy koalicios partalakitasba, igy egyesulne a 2 legjobboldalibb part, ami aztan Magyarorszag azonnali veget jelentene. Az eszmeiket csak egy hajszal valasztja el egymastol, rettenetesen kozel vannak a hatalom es a penz szereteteben. Ha azt nezzuk, akkor a nyugdijasokhoz, hatrannyal elokhoz ugyanaz a viszonya mindkettonek: toluk mindenki elpusztulhat, aki nem hasznos a ner szamara..
Legfeljebb koalicioban kitalalnanak valami uj lozungot, hogy ne legyen olyan feltuno a hatalomban maradasuk...
Yoda69
@karma1: Elkepzelheto forgatokonyv. Mintahogy az is hogy a fideSS kisebbsegi gyozelmes eseten szinten a jobbik lehet a koalicios partner.
Ezert kell a demokratikus baloldalra szavazni. De MINDENKEPP szavazni kell, es mint irtam barkire, csak ne a fideSSre.
karma1
@Yoda69: Akkor felreertheto voltam... En is ugyanerre gondoltam: hogyha a fidesz elveszti a 2/3-os tobbseget, de valamilyen csoda folytan nyer (nem fognak nyerni!), akkor orban fog benyalni elsosorban Vonanak a koalicios partalakitasert. (Mondjuk teljesen logikus lenne, hiszen mindketten jobboldaliak, - orban mar jobbosabb es nacibb mint Vona-, es Vonaek a legnagyobb letszamu ellenzeki part is...)
cikicakk55
@Eriksson: @Yoda69: @adrenalink: @karma1: Én úgy látom,hogy mindannyitoknak igaza van.Mindenki tudja,hogy most a szavazás nem valamelyik pártért,hanem valamelyik ellen kell,hogy minél nagyobb létszámban megtörténjen. Sajnos rengeteg olyan törvényt alkotott a FideSS,ami gátolja az embereket a szabad szavazásban. (mint például a Hódmezővásárhelyiek megzsarolása) Mindenkit arra kell biztatni,hogy feltétlen menjen el szavazni,de arra azért nagyon figyeljenek oda,hogy a FideSS politikájához nagyon hasonlító Jobbiktól lehet tartani.Pont azért amit ti is leírtatok,hogy a FideSS amennyiben bukik,összefog a Jobbikkal,és ott leszünk ahol most vagyunk.Sőt! Bár én azt mondtam,hogy ennél már nincs lejjebb,de ha ezek összefognak akkor bizony lehet. Sajnos ott a lehetőség még a választások előtt a FideSS számára,hogy rendkívüli állapotot hirdet. Kitelik tőlük,hogy megszerveznek pár államcsínyt,és már ki is adhatják a rendkívüli állapotot és a szavazást is eltolhatják bár meddig.Abban biztos vagyok,hogy Orbán mindenre képes a hatalma megtartásáért.Ő már a hatalom megszállottja,mert pénze már van dögivel és Mészáros egyébként is sorra küldi a bankszámláira a milliárdokat. Olyan hír is tejed,hogy bekamerázzák a szavazófülkéket és olyan is,hogy kiradírozható tollakat raknak be. Mindenki vigyen magával saját tollat,és először nézzen körül a fülkében. Persze lehet ez is direkt félelemkeltés,mert a FideSS most már nem a szavazatokra hajt,hanem arra,hogy kevés ember akarjon szavazni. A zsarolás pont erre való.
Peller Anikó
@karma1: 07:17, csakhát az ún ellenzéknek csepp ennyi esze nincs, vagy van csak mind az 5%-ért hajt.

De ebben az esetben dögöljenek meg. Mindenkinek össze kell fognia a választások érdekében és a jobbikkal a legfontosabb lenne megegyezni.

Mi van a jobbik ma kihelyezett óriásplakátán? Egyedül fogunk nyerni.

Hallod hülyebéla, ők is egyedül nyernek. Meg a többiek is.

Egyedül nyertek a fidesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.