A luxemburgi tárcavezetőt állítja: se Magyarországot, se magyar kollégáit nem gyűlöli. Szijjártó Péter szerint ennek ellenkezője igaz. Hollik István közölte: "a magyarok akaratát hajtja végre a kormány".

A magyar emberek akarata egyértelmű: nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, és az ő akaratukat hajtja végre a kormány, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel

– mondta Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő kedden Budapesten újságíróknak.

A politikus arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomaggal kapcsolatban azt mondta:

az EU-nak fel kell állnia és "fel kell háborodnia", és aktiválni kell a 7. cikkelyt.

A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort. Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban

– mondta a Magyar Nemzetnek Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, akit Szijjártó Péter azzal támadott meg, hogy gyűlöli Magyarországot, elvakult bevándorláspárti és Soros György kottájából játszik. Asselborn ugyanis azt mondta a német Der Tagesspiegelnek, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő.

A Magyar Nemzet kérdésére Asselborn azt válaszolta:

nem fogadható el, hogy a Stop Soros törvénycsomaggal menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz.

Luxemburgban 600 ezren élnek, az ország az uniós menekültáttelepítési kvóta alapján 800 menekültet vett át. Magyarországon tízmillióan vannak, és 1300 embert kellene befogadni.

Nem is értem. Szó sincs migránsok áradatáról! Az egész a szolidaritásról szól Görögországgal és Olaszországgal

- közölte az interjúban Asselborn.

"Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort" – a luxemburgi külügyminiszter szerint ha a magyar kormány így folytatja, annak az EU-s tagság lesz az ára

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszterrel az EU külügyminiszterek informális találkozóján Szófiában 2018. február 15-én. MTI Fotó: KKM

Szijjártó Péterről Jean Asselborn elmondta:

Személyesen teljesen normális kapcsolatom van Péterrel. És nekem nincs is semmi gondom vele. Nincs bennem gyűlölet, vagy tüske, ami hatással lenne a viszonyunkra. Ahogy már mondtam, ez az elvekről, az értékekről szól. A magyarországi politika ugyanis szembemegy az Európai Unió elveivel.

Jean Asselborn kiemelte:

A magyar embereknek viszont meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára. Nagyon szomorú lennék, ha ez történne. Emlékszem ’56-ban milyen sok magyar jött Luxemburgba, mert menekülniük kellett. És most azt mondani, hogy a szíriaiak mások, mint az oroszok vagy ukránok? Ez apartheid szolidaritás!

Hollik István a telefonos interjút követően kedden úgy fogalmazott:

elég abból, hogy migránspárti politikusok nyíltan fenyegetik Magyarországot", mert a magyar kormány nem hajlandó "úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek".

A luxemburgi külügyminiszter "felháborítóbbnál felháborítóbb nyilatkozatokat tesz", mert Magyarország "nem hajlandó elfogadni azt a tervet, amit Jean Asselborn végrehajt" – vélekedett.

A KDNP-s képviselő hangsúlyozta:

Jean Asselborn egy olyan kormány tagja, amely egyértelműen migránspárti.

A luxemburgi külügyminiszter nem először fenyegeti meg Magyarországot büntetéssel, kizárással az Európai Unióból, mert mi nem hajtjuk végre a Soros-tervet, nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvótákat és nem bontjuk le a határzárat – sorolta.

Hozzáfűzte:

azért fenyegetnek, hogy Magyarország elfogadja a legújabb javaslatot, amely szerint Magyarországnak 10 ezer migránst kellene befogadnia.

Hollik István kiemelte: 

Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely megkérdezte az embereket, hogy mit gondolnak a bevándorlásról, a kötelező betelepítési kvótákról, és az ő egyértelmű akaratuk szerint nem akarnak bevándorlóoszágot csinálni Magyarországból.

A kormány az emberek akaratát hajtja végre, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel – közölte.

A képviselő megjegyezte: Jean Asselbornnak "illene figyelembe vennie a magyar emberek akaratát", valamint azt, hogy ma már a visegrádi országok is Magyarország mellett állnak.

Szijjártó: aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása

- mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: "vannak olyan civilnek nevezett szervezetek", amelyek a bevándorlás támogatásáért és a nyitott határokért dolgoznak, ami ellentétes Magyarország biztonsági érdekeivel. Egy kormánynak fel kell lépni az ország biztonságával ellentétes tevékenységekkel szemben, és törvényi eszközökkel is ezt kell tennie – vélekedett.

A külügyminiszter szerint erről szól ez a javaslat, és aki ezt kritizálja, "az a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában".

A tárcavezető Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára reagálva kifejtette:

két olyan kormány vitájáról van szó, amelyek között természetes a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen Luxemburgnak bevándorláspárti, Magyarországnak pedig a bevándorlást ellenző kormánya van. A vita közöttük eddig is fennállt, és hosszú ideig fenn is fog állni, tehát "lehet még számítani arra, hogy lesz néhány csörte" közöttünk.

Kijelentette: az európai értékeket Magyarország védi. Ugyanis az európai értékek védelme jelenti az európai szerződések – így a schengeni és a dublini szerződés – tiszteletben tartását. Az európai értékek védelme jelenti az európai biztonság fenntartását, és ezt az szolgálja, ha megvédjük a határainkat és nem engedjük be az illegális bevándorlókat – mutatott rá. Hozzátette: emellett az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét".

Szijjártó Péter kitért rá: aki a magyar határvédelmi intézkedéseket kritizálja, az a magyar emberek biztonságát akarja aláásni. Ha nem védenénk meg Magyarország határát, akkor az országon nem 400 ezer illegális bevándorló "csörtetett volna keresztül", hanem több millió – közölte.

Jean Asselborn a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán azt mondta: "az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia", és aktiválni kell a 7. cikkelyt. A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

A magyar külügyminiszter kérdésre elmondta: "nekünk Soros Györggyel van egy nyílt vitánk", világosak az álláspontok és a frontvonalak. Soros György nem szereti, hogy Magyarországot ez a kormány vezeti, azt szeretné, ha még több bevándorló érkezne Európába, és azt, ha a határok nyitottak lennének. "Mi ezzel homlokegyenest ellenkezőképpen gondolkodunk", azt gondoljuk, hogy a határokat meg kell védeni, és egyáltalán nem érdeke az EU-nak az illegális bevándorlás növelése – közölte.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet, Index

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"Egyszerűen nem tudom megérteni ezt a mentalitást"

Pedig egyszerű, ez az egész hisztijük belpolitikai termék, kizárólag a hatalmon maradásukról szól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Gondolod nem így számoltam???Roppant egyszerű a dolog...megnézed miből mennyit tudtál akkor,és most venni...meg fogsz lepődni hogy most többet tudsz!!! az idő megszépíti a dolgokat..Pár példát említsek..83-ban a fizum vol 4300 Ft...abból tudtam venni 4.3 Levi's farmert... a karaj ára kb 110 Ft volt...,tudtam venni 40 kilót... azért ma még a minimálbérből is többet tudsz...a műszaki cikkeket meg sem említem...és gondolom azt a házat sem Budapesten vettétek annyiért...mert az már akkor is milliós tétel volt felénk
kokopelli
@Pálinkás Pál: amit ő elfelejt,hogy anno habokra éltünk! Kölcsönökből amit a
Világbank és az IMF adott azután,hogy a Kreml engedélyt és a kínaiak a belépőt
mint kölcsönt nagykegyesen végre adták!
forrás:
"arcivNet" XX század történeti források"
"MAGYARORSZÁG CSATLAKOZÁSA AZ IMF-HEZ ÉS A VILÁGBANKHOZ
I.RÉSZ , II.RÉSZ, III. RÉSZ.
Adatokkal,évszámokkal és nevekkel leírva az egész történet,hogy miből élt az or-
szág évtizedeken keresztül és kiknek az engedélyével,ill hitelével léphettünk egyál-
talán ezekbe az intézményekbe be! Nagyon tanulságos történet az összeomlásig!! 4
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Mondtam én valaha olyat hogy gyurcsányék a hibásak ???Persze hibásak,mert 2006-ban a balhénál az összes suttyót sittre kellett volna vágni vagy 20 évre...még jó hogy a mangalica nem ütötte lovaggá őket a balhékért...És akkor ide is leírom,mivel magad is látod hogy a migránsok kezelhetetlenek,ezért minimum kitoloncolni Európából őket...vagy bevezetni a Szaud -Arábiai Határőrség gyakorlatát...majd akkor másfelé venné az irányt ez a söpredék!!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Azért nem így kéne számolnod! Senki nem akart a fizetéséből 40 Lewvis farmert venni,sem több kiló sertéshúst.Egy háromtagú család mindennapi megélhetésére, a rezsi kifizetésére, akkor elég volt az akkori fizetésünk.Most nem tudjuk biztosítani magunknak még az alapvető dolgokat sem.Internetünk csak azért van,mert nem váltom ki a gyógyszereimet,amik a nyugdíjam több mint a felét felemésztenék. Annak idején anyám 2x ennyi gyógyszert szedett,apám cukorbeteg volt és ketten könnyedén kijöttek a nyugdíjukból. Soha nem azt számoltam,hogy 1980-ban hány liter olajat,vagy kenyeret,vagy akár mit nagyobb tételben venni.Mindennek felment az ára,de műszaki cikkből,farmerből,cipőből,ruházatból nem veszel mindennap és nem veszel többet.Az nézd,hogy az akkori fizetésedből mennyire tudtál megélni és a mostani fizetésedből mennyire tudsz megélni.Az én esetemben inkább azt nézem,hogy a szüleim a nyugdíjukból mennyire tudtak megélni és most mi mennyire nem tudunk megélni belőle. Gyümölcs, mozi fagyi,üdítő,nyaralás,csoki,strand belépő, ilyenekre nem telik.Évek óta és nem csak nekem,de a fiamnak sem. Régen igaz,hogy nem volt internet és kábel tévé,de a szüleim a gyógyszereikre annyit költöttek,hogy abból akár fizethették volna,ha akkor van.Mi választunk,vagy gyógyszer,vagy internet. A gyerektől így is elvették az igazi gyerekkor.(1996-ban született a fiatalabb fiam) 10 éves korától az interneten kívül semmi luxusra nem futja neki.Ezt már azért csak nem vehetem el tőle,de mi magunk is hasznát vesszük.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Nincs igazad...mert annak idején mások voltak az igények...tudod...a "hétvégi" rántott hús...stb...ami akkor könnyebben ment,az a családi nyaralások /szakszervezeti,vállalati üdülők/ ez roppant egyszerű...a neten megtalálod az akkori rezsiárakat...hidd el ma több kw áramot tudsz kifizetni a fizudból ,mint annak idején...ezzel nem azt akarom mondani hogy jól élünk...de az hogy akkor jobban ,az nosztalgia...akkoriban ami sokkal jobb volt az a szociális ellátórendszer ../ovoda,eü..stb/...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.