Ősszel már elindulhatnak a próbavágások a felső-bácskai Mélykúton, ahol egy pecsenyekacsa-vágóhidat építenek. A terv szerint év végére napi 50 ezer kacsát vághatnak.

Ősszel megkezdődhetnek a próbavágások a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintos beruházással épülő új víziszárnyas-vágóhídján – közölte Kiss István, a zrt. igazgatósági elnöke a Bács-Kiskun megyei Mélykúton kedden.

Pecsenyekacsa-vágóhíd épül Mélykúton – 50 ezer kacsát vághatnak egy nap

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A magyar kormány által 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai városban.

Pecsenyekacsa-vágóhíd épül Mélykúton – 50 ezer kacsát vághatnak egy nap

FotóMTI/Ujvári Sándor

Kiss István a keddi üzembejáráson elmondta: a közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni és akkor kezdődnének a próbavágások.

A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozó üzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már csak az a kérdés ki van a cégháló közepén, vannak tippjeim !!!
kokopelli
@papa.49: ..ha mindannyian tippelhetnénk élsben,nem fizetne az a totó! ...sőt!
CsipkeRózsa
Van olyan sok pecsenyekacsánk, hogy napi 50 ezer kacsát feldolgozhatnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.