Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, civilben fideszes országgyűlési képviselő szerint alig kezdődött el a hivatalos választási kampány, az MSZP máris meghirdette a 21. század kulákprogramját.

Az elnök kedden újságíróknak arra reagált, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek, akkor az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják valamint visszaveszik a "spekulációs célból" megvásárolt állami területeket.

Az agrárkamara fideszes vezetője Rákosit látja bele az MSZP-Párbeszéd földjavaslatába

Fotó: fortepan.hu/UVATERV, 1949/fotó ID: 9287

Győrffy Balázs azt mondta: azt látni, hogy ha Karácsony Gergely és Gőgös Zoltán, szocialista agrárpolitikus összeállnak,

az egy Rákosi Mátyással ér fel.

Az agrárkamara elnöke felháborítónak és vérlázítónak nevezte nyilatkozatukat arról, hogy ha hatalomra kerülnek, mindazoktól akik a Fidesszel szimpatizálnak, az elmúlt években megvásárolt állami földterületeket és bérelt területeket vissza fogják venni. Az elnök szerint mindez a 20. század legtragikusabb időszakát idézi. Újra két lábbal beleszálltak a magyar gazdatársadalomba, amit határozottan visszautasítanak – mondta, és bocsánatkérésre szólította fel az ellenzéki politikusokat.

Az elnök szerint ugyanakkor egy jól megtervezett lépésről van szó, nem tudnak szakítani azzal a történelmi múlttal, ami egyébként kísérti őket és a magyar vidéket.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A Rákosi helyét már régen átvette a csutigörény !!!
mackoka46
Agrárkamara ? Rákosi stílusú ügyintézés. Úgy bánnak az emberrel, mint a kapcával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.