Meg kell óvni Magyarországot attól, hogy bevándorlóországgá váljon, ez az áprilisi parlamenti választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Eger Televíziónak adott keddi interjúban.

Európa egy tekintélyes része egyre inkább bevándorlóországgá válik, a migránsok "ostromolják" az egész kontinenst, "az a kérdés, hogy mi ki tudunk-e ebből maradni, meg tudjuk-e őrizni a kultúránkat, a keresztény kultúránkat, a magyar kultúránkat, az életformát, az életmódot", a szép kilátásokkal kecsegtető jövőt – fejtette ki a kormányfő, kijelentve: "azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá".

Orbán Egerben kezdte kampánykörútját – a választás az ország megvédését jelenti szerinte

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerinte ha 2014-ben nem a Fidesz-KDNP alakított volna a kormányt, hanem például a baloldal – esetleg a Jobbikkal –, akkor ma nem lenne kerítés, Magyarországon még mindig "ki-be járkálnának százezrével a migránsok", migránstáborokkal lenne tele az ország, "terrorcselekménynek lehettünk volna áldozatai", és oda lenne a közbiztonság.

Mivel a helyzet egyre komolyabbá vált – folytatta –, ezért jól meg kell gondolni, ki hova adja a szavazatát a választás napján. Ha ugyanis Magyarország enged az EU nyomásának, ha elfogadja az ENSZ "mindenfajta ostoba javaslatait", és "olyanokat ültetünk a kormányzati pozíciókba, akik egyébként le fogják bontani a kerítést, és beengedik a bevándorlókat, akkor hiába fejlesztjük ezt az országot, nem fogunk jutni egyről a kettőre, sőt visszafele fogunk menni" – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt arról is, "a kampány azt jelenti, hogy meló van": el kell kezdeni körbejárni az országot, minél több embert fel kell keresni, és találkozni kell a polgármesterekkel.

A mai nappal lényegében megindultam, és azt gondoltam, keresve sem találhatnék jobb helyet, mint hogy Egerben kezdjem a 2018-as kampányt

- fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy a kampánynak mindig van egy "lökdösődéses" jellege, "kokik, sallerek, pofonok le-leesnek", de ez nem a lényege a választásnak, az ugyanis valójában egy ünnep: a magyarok eldönthetik, mi történjen az országgal.

Egerben indult a kampánykörút

Az egrieknek üzenve elmondta: a Modern városok program részeként Habis László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel megállapodást kötött, amelyet a mostani találkozójukon is áttekintettek, és megállapították, "haladunk" vele.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejtette: az M25-ös autóút építkezése megkezdődött, ha pedig a választást a Fidesz-KDNP nyeri – és ha a négysávos út eléri Egert –, akkor a megyeszékhely körüli elkerülőút is meg fog épülni.

Szólt továbbá arról, hogy további forrásokat mozgósítanak az egri várra, és az eddigit is felülmúló, nagyszabású rekonstrukciós programokat indítanak.

Megjegyezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP egri parlamenti képviselőjelöltje Nyitrai Zsolt, aki az országban az elsők között gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges aláírásokat.

Szavai szerint ugyan nem csak kormánypárti képviselővel működhet jól egy város, de kétségkívül sokkal könnyebben működik, mert ha van egy kipróbált polgármester, egy kormánypárti képviselő és egy kabinet, amelynek fontos Eger, akkor abból "csodákat lehet kihozni".

Az interjú végén a kormányfő elmondta, hogy egri programja végén találkozik a Fidesz-KDNP aktivistáival.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Magyarország eleve nem válhat bevándorlóországgá, mert olyan szegény, mint a templom egere ráadásul Orbán gyűlöletkeltő propagandája miatt fellángoltak a xenofób, rassziszta hagok is. Ki az a barom, aki ide akar bevándorolni innen még a magyarok is elmenekülnek a migránsbefogadó nyugati országokba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Köszöni Orbán jól van, a támogatottsága töretlen! A kétharmad után bízom benne, hogy az akasztgatást, lincselést emlegetőket felelősségre vonják és az összes uszító senkiházit is, akik hazudozva fröcsögnek róla akár az interneten is!
Természetesen mindezt demokratikusan, a védekezés jogát megadva az uszító csőcseléknek!
kokopelli
@kukac50: Skizofrén a szerencsés! Elmesélte vigyorogva mint ifjú "demok-
rata"! Azt hitte,hogy nem lesz soha Internet!? Magától nem tünt el még a kór
labanckezeléssel sem! Hiszen Graz-ban volt öt Napóleon,három "Einstein"
és ő volt az öccsük,a "Zweistein"!Maradt azóta is! Meglátogathatná már a bra-
tyókat!!! Természetesen vonattal és a gyógyszeres hátizsákkal! ;-)
verőce21
@bakegya: (04:56) Ebben nagyon tévedsz! ("ott sokkal több fityiSS PATKÁNYT lehet begyűjteni mint pl Budapesten... ") Eger mindig is, híresen intenzív komcsi város volt!
Ráadásul az egri Eszterházy Károly Főiskola egy időben (1970-től 1989-ig) Ho Si Minh Tanárképző Főiskola néven működött, ide jártak zömmel szoci káderek.
bakegya
@verőce21: nekem mondod,két évet jártam oda-
verőce21
@bakegya: (21:20) Akkor tudod, hisz' ki vagy képezve, Elvtársiasan! :)
Párttitkár is voltál? Vagy csak szakszervezeti bizalmi?
bakegya
@verőce21: a gyermekemet látogattam meg a "szüzmáriakollégiumban"-a szalézi miserendet kellett csakkk az órarendembe beépíteni-és a zongoraórákat-...hogy ne zavarjam meg-ezen üres időket a nem volt nehéz a a vár alatti igen jó cukrátdában és néhány múzeumi közegben-de még baráti látogatások közepette a pincesoron eltölteni...
verőce21...veretes soraid ezennel vissza a FELADÓNAK----
" (21:20) Akkor tudod, hisz' ki vagy képezve, Elvtársiasan! :)
Párttitkár is voltál? Vagy csak szakszervezeti bizalmi?'-...
Eger mindig is, híresen intenzív komcsi város volt!
Ráadásul az egri Eszterházy Károly Főiskola egy időben (1970-től 1989-ig) Ho Si Minh Tanárképző Főiskola néven működött, ide jártak zömmel szoci káderek"
@verőce21...@verőce21: ISTEN ÁLDJON!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.