A Magyar Helsinki Bizottság által indított perben Halász János Fidesz-szóvivő ügyvédje azzal érvelt, hogy a szóvivő nem is áll alkalmazásban a Fidesznél.

Még tavaly indított személyiségi jogi pert Halász János fideszes szóvivő és a Fidesz-MPSZ (Magyar Polgári Szövetség) ellen a Magyar Helsinki Bizottság, miután Halász egy sajtótájékoztatón arról beszélt, a Helsinki a TASZ és a Transparency International mellett az egyik "törvénysértően titkolózó és átláthatatlanul működő" Soros-szervezet – olvasható a 444 cikkében. 

A Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

Míg másoktól átláthatóságot követelnek, addig a Soros-szervezetek saját tevékenységüket egyáltalán nem szeretnék átláthatóvá tenni – húzta alá Halász János.

A tárgyalás első napját kedden tartották, amelyen a Helsinki jogi képviselője szerint Halász ügyvédjei azt próbálták bizonygatni, hogy Halász nem a párt, hanem csak a frakció szóvivője, és így nem áll jogviszonyban a Fidesszel. Ezért a pártnak nincs köze ahhoz, hogy Halász mit állított.

Elhatárolódott saját szóvivőjétől a Fidesz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Thaler Tamás

A másik érv az volt, hogy Halász János nem pontosította név szerint, hogy mely Soros-szervezetekről beszél, vagyis nem egyértelmű, hogy a Helsinkit ezek közé sorolta-e. A cikk szerint ugyanakkor a sajtótájékoztatója elején Halász János név szerint említette a Helsinki Bizottságot is.

Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee

Ez meghökkentő: a Helsinki Bizottság nem Soros-szervezet Halász János jogi képviselője szerint, és Halász János sajtótájékoztatót is a saját nevében tart. Ma megkezdődött a Helsinki Bizottság kontra...

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezeknek a futyiszeseknek annyira nem megy a modern technologia, hogy az csak na... Egyszeruen keptelenek felfogni, hogy ma egy nyilvanosan kimondott szo, egy elkuldott e-mail, egy kozossegi oldalra feltett hsz NEM TUNIK EL, azt nem lehet kiradirozni, nem lehet konyvet egetni, mert mar nem elunk a kozepkorban...
Ha erre egy kicsit odafigyelnenek, talan megusznak az ilyen kis maloroket, es az ellenzek meg a tokos civilszervezetek nem szednek elo idorol-idore a potrohos regebbi tv interjuit, meg a Fekete Doboz tartalmat,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
@quadrocopter: Igen, jól írod "jogászkákkal" Annyira olyan közegben élnek, hogy elhiszik, hogy nekik mindenben igazuk van, mert vallják, hogy "csak a fidesz!" No meg egy fontos iránymutató mondat, hogy "majd csinálunk rá törvényt" (bay orbán és tarlós a Balettintézetről) Szerencsére, még nem minden müködik így kis hazánkban!
kereső
Gratulálok minden fideszesnek, aki "jogvégzett"!!!
quadrocopter
@kisrigó: Ahogyan a Gec volt tanára mondta, a Gecit soha nem érdekelte a jogi téma - végzettsége ellenére! - ezért valószínű, hogy egyetemi KISZ-ttkárként átsegítették az államvizsgákon, ahogy az anno számos esetben megtörtént az ifjú aktivistákkal!
kereső
Azért ez egy tudathasadásos állapot lehet a fidesznél.Mert ennek alapján nekem az alábbi kérdések jutottak eszembe: Ha ,halász "csak" a fidesz frakció szóvivője,és ehhez a fidesznek nincs semmi köze,akkor a a parlamentben ülő "fidesz frakció" melyik párt képviseletében került a parlamentbe?Ha az elhatárolódás jogos, akkor ez a "fidesz frakció" melyik párt kormányfőjére is tett javaslatot?Melyik párt kormányfőjét szavazta meg,és támogatta immár 8 éve folyamatosan?Vagy a "fidesz" mint párt most is,és folyamatosan ellenzékben van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.