A csalódott egészségügyi dolgozó a Hír TV Online-nak juttatta el az átutalást igazoló fotót.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere még januárban bejelentette, hogy az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re, a munkavállalók pedig február 20-án bérkülönbözet formájában fogják megkapni az emelést, majd márciustól már az emelt alapbért utalják számukra.

A Hír TV-nek egy, az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápoló azonban arról számolt be, hogy a beharangozott kőkemény 8 százalékos bérmelés valójában nettó 2, azaz kettő forintot jelentett az esetében, amit egyébként február 20-án valóban meg is kapott – erről a bankja még SMS-ben értesítette is.

Az ápoló el is küldte az erről szóló SMS képét a Hír TV-nek, ahol valóban látszik: „munkabér átutalás” néven összesen 2 forintot kapott február 20-án. Persze márciustól ezt hozzcsapják majd a béréhez.

Címlapkép: Pixabay

(Hír TV)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@nevemnick: A kerekítés szabályai szerint, nem kap egy fillért sem, a kettő Ft-ot lefelé kerekítik.
nezelodo
@CsipkeRózsa: Úgy volt mint a mesében. Vittek is meg nem is, adtak is meg nem is, szita alatt galambot. A béláshoz való vonzalma meg onnan a csuhásnak, hogy ennyit kellet a perselybe dobnia gyerekkorában.
nevemnick
@CsipkeRózsa: ...de ha az előző fizetéséhez képest az összeg vége hét vagy nyóc forint akkor többet kap...
Vagy tévedek? :D
Desischado
@cikicakk55: Akkor én fogjam be, mert az ápolásimra kemény 2600 ft emelés jött. Csatlakozom, rohadjanak meg mind, egytől egyig! Ebből aztán lehet "dőzsölni"! Még a gyógyszerem sem jön ki belőle, hogy a többiről ne is beszéljek. Közben meg pihenő nap, ünnep nap egyetlen egy sincs!
cikicakk55
@Desischado: Sajnos már nem dolgozhatok a szakmámba,pedig én tényleg szerettem a munkám. A fiam viszont idén diplomázik,így 3 éve járja be Szeged összes klinikáját,kórházát. Van belőlük bőven,mivel Szeged Orvos Egyetemi Központ( is). Látja,napra kész az egészségügyben dolgozók béréből,körülményeikből. Szerencsére Ő is szereti ezt a munkát,így a bérek nem rettenti el attól,hogy diploma után is ezt csinálja. Sajnos a 3 éve indult 38 fős osztályból mára már csak 16- an vannak. Az eredetileg 7 fős fiú tanulóból meg ketten maradtak. A legfőbb indok amiért ennyire lecsökkent az osztály létszám,hogy kerek perec kijelentették,hogy ennyi pénzért ilyen körülmények közt nem fognak nap mint nap vérben,fekáliában,vizeletben,fertőzéses sebekben tocsogni. Aki még maradt mind elvégezte már a középfokú Német vagy Angol nyelvvizsgát,mert a diplomaosztó után egy héttel már mind repülőn fog ülni és megy olyan országba ahol megfizetik amit csinálnak és a felszereltség is adott hozzá.
CsipkeRózsa
@nevemnick: 7 Ft-nál csak 5-öt kap, 8 Ft-nál pedig 10 Ft jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.