Mobil CT-t állítottak be a Bajcsy-Zsilinszky Kóráhz udvarára, a kamionba a hóesésben egy csúszós rámpán viszik fel a betegeket. A régi cég helyére lépő új vállalkozás korábban a TEK-nek szállított ruhaneműket.

Kamion áll a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet udvarán, ebben található a mobil CT-készülék, amikhez a betegeket egy "Csúszásveszély" feliratú rámpán hurcibálják a hóesésben – olvasható a hvg.hu cikkében.

Mobil CT a kórház udvarán, az új szolgáltató korábban a TEK-nek szállított ruházatot

A kórház főépülete a Lavotta utcából

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Czimmy

A cikk szerint általában ezeket a mobilizálható egységeket akkor vetik be, ha elromlott a kórházi készülék, ám a Bajcsy esetében más az ok. 

A Bajcs-Zsilinszky Kórházban ugyanis van egy "CT és MR, illetve DEXA csontsűrűség vizsgáló” központ egy állandó, erre kialakított épületben.

"Több mint tíz éven át itt egy külsős szolgáltató, a Mediworld Plus Kft. végezte ezeket az úgynevezett képalkotó diagnosztikai eljárásokat, a szerződése viszont lejárt, a tavaly lefuttatott tenderen kiválasztott új szolgáltató pedig még nem kezdett működni" – olvasható a cikkben.

Emiatt például a járóbetegeknek a XIII. kerületbe, Angyalföldre kell átmennie, a kamionos mobil CT pedig az akut- és fekvőbetegek részére lett beállítva az udvarba.

A kórházban csak annyit írtak ki, előreláthatóan két hónapig lesz ilyen a helyzet, amíg az új szolgáltató el nem kezd működni. 

Az intenzíves, lélegeztetett betegek kocsija rá sem fér a rámpára

A lapnak egy névtelen forrás azt állította, hogy az intenzíven fekvő betegek, a lélegeztetett betegek kocsijai rá sem férnek a rámpára, de a kamionba sem. Ott az a megoldás született, hogy a beteget először átteszik egy betegágyra, majd azzal tolják fel a kamionig – aztán ugyanez visszafelé a vizsgálat végeztével. 

Az új cég korábban a TEK-nek szállított derékszíjakat

A hvg.hu értesülése szerint egyébként nem gépcsere zajlik, mint ahogy azt lehet olvasni a kihelyezett tájékoztatókon, hanem "az egész helyet szabályosan szétbombázták a csupasz falig, még a burkolatokat, az aljzatot is felszedték, de láthatóan még az új elektromos hálózatot sem alakították ki, a helyiségek teljes kialakítása hátravan."

A korábbi szolgáltatóval ráadásul 10 éves szerződés volt, így annak lejártát tudni illett volna a kórházban. Viszont, mikor lejárt a kontraktus, több hónapig hosszabbították, míg az új céggel nem sikerült megállapodni ez csúszott el télre.

Az új beszállító cég a Kraft HD Zrt. lett, amely 2016-ban még kft-ként pólókat, bakancsokat, taktikai kesztyűket, derékszíjakat szállított a TEK-nek. 

A hvg.hu kereste az Állami Egészségügyi Ellát Központot (ÁEEK), mivel úgy értesült, a pályázati kiírásban "egyáltalán nem kértek az indulóktól számottevő, ezen az egészségügyi területen szerzett tapasztalatot, referenciákat", ami azért eléggé furcsa.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Vajh, kinek a kicsodája nyerte el a közbeszerzést? Gatya varrás és CT - MR diagnosztika! Tényleg összefüggő tevékenységek!
Azért aki döntött, annak az élete függjön ettől a CT vizsgálattól, itt és most!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.