A magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy az új korszakába lépő autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a Continental új debreceni beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter: a magyar gazdaság jövője az autóiparon múlik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI Fotó: Kovács Attila

A tárcavezető ismertette, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója zöldmezős beruházással 7 ezer négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

Közölte, a 100 millió euró értékű és 450 új munkahelyet teremtő beruházást – magas hozzáadott értékére tekintettel – a kormány 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy

az elmúlt években kormányzati segítséggel megvalósuló beruházásoknak köszönhetően Debrecen már nem csupán lélekszámával, hanem gazdasági erejével is a régió egyik jelentős ipari központjának számít.

José Avila, a Continental igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a beruházáshoz a kiváló infrastruktúra és a jól képzett munkaerő miatt választották Debrecent. Az építkezés az év második felében kezdődik, az új üzemben mechatronikai termékek, szenzorok, váltóművezérlő egységek készülnek majd – tette hozzá.

José Avila felidézte, hogy a Continental 27 éve van Magyarországon, 6 gyárat és egy kereskedelmi központot üzemeltetnek 8 ezer munkavállalóval. Az 55 országban 230 ezer embert foglalkoztató vállalat globális árbevétele tavaly elérte a 44 milliárd eurót, iparágai közül az elektronika termelése bővül a leggyorsabban – közölte.

Papp László, Debrecen polgármestere ismertette, hogy 2014 óta a városba 23 beruházás és csaknem 200 milliárd forint működő tőke érkezett, ezért az elmúlt 4 évet rég nem látott fejlődési korszaknak nevezte. Debrecent immár Barcelonához, Bordeaux-hoz vagy Birminghamhez hasonlóan vonzó befektetési célpontként emlegetik külföldön – tette hozzá.

A város vezetője szerint a Continental új beruházása – amely a legnagyobb az elmúlt évek projektjei közül – új korszakot nyit a város történetében, ezért a helyi képzéseket is a vállalat igényeinek megfelelően alakítják át. A fiatalok elvándorlásának megakadályozása érdekében Debrecen azt szeretné, hogy a Continental új üzeme sikeres legyen és minél több új munkahelyet teremtsen – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Te izé, soha nem voltunk ipari ország. A földjeinket kisíboltátok a csókosoknak, a gazdálkodókat, vállalkozókat tönkre tettétek.
Elloptátok az unokáink, és az ország jövőjét.
Megfizettek ezért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Te izé, soha nem voltunk ipari ország. A földjeinket kisíboltátok a csókosoknak, a gazdálkodókat, vállalkozókat tönkre tettétek.
Elloptátok az unokáink, és az ország jövőjét.
Megfizettek ezért.
papa.49
Szopottszar akkor nagyon óvatosan pofázzál mert lehet, hogy a németek elviszik innen az összeszerelő üzemeiket !!!
Equus
mibe kerül a felcsúti varázslónak és slepjének, h újraindítsák a Csepel Autógyárat, ahol hibrid teherautókat gyártanak majd? A piaci- és hatástanulmányokra majd elkülönítenek 100 milliárd Ft-ot, amit még 50-nel megfejelnek, mert a Tenor Háza kancsal úrnője legyártatná Ferenc Ferdinánd autóját is. A 100 milliárd Ft-ot Tiborcz úr kapja a tanulmányokért. Hogy semmi nem lesz az egészből, mint az Olimpiából, az ne zavarjon senkit.
cs.n.
És ilyen jól menő cégeknek miért adnak támogatást adófizetői pénzből? Mikor pont ma nyavalygott amiatt, hogy ezek a fránya multik hordják kifele a genya nagy profitjukat az országból:

propeller.hu/itthon/3335748-szijjarto-migracio-rossz-veszelyes-megallithato

Ilyenkor meg nyalnak nekik. Bár nem meglepő, mindig ilyen kétszínűek voltak.
Zeta
Egy újabb összeszerelő üzem, ma itt- jó pénzért- holnap bárhol, ahol megéri olcsó munkaerőt alkalmazni! Az ipar nem a betanitott munkások hadseregét jelenti Ártó Peti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.