A Jobbik felhasználóbarát kisokossal, a szavazóköröket tartalmazó térképpel és online kampánnyal segíti a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Jobbik: segítjük a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét

Fotó: YouTube

Dúró Dóra azt mondta:

az elmúlt 8 év fideszes kormányzásának mérlege 700 ezer külföldre vándorolt magyar, sok szétszakadt család és az ezzel együtt járó demográfiai katasztrófa, ezért a Jobbik nemzetstratégiai jelentőségűnek tartja, hogy ezeket a családokat minél előbb hazahívják, és segítsék abban, hogy szülőföldjükön boldoguljanak.

A Jobbik ugyanakkor ellenzékből is szeretné segíteni a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét – tette hozzá.

Közölte:

a Jobbik honlapján közzétettek a külföldi szavazással kapcsolatban egy felhasználóbarát kisokost, ugyanis a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán csak bonyolult keresés után lehet fellelni ezeket az információkat.

Hozzátette: mivel az NVI honlapján a külföldi szavazókörök csak egy listában szerepelnek, ezért a Jobbik egy térképet is készített, amelyen mind a 115 szavazóhelyet feltüntetik, így könnyebben kereshető lesz. Emellett – folytatta – a Jobbik, külföldi szervezetei segítségével, egy online kampányba kezdett, hogy a külföldre vándorolt magyarok közül minél többen vetessék fel magukat a szavazói névjegyzékbe, mert ez a szám jelenleg alacsony.

Beszámolt arról is, hogy a párt külföldi baráti körei és a Jobbiknál jelentkező szimpatizánsok segítségével szeretnének létrehozni egy olyan online ügyfélszolgálatot, amely abban segít, hogy a választás napján minél többen el is a jussanak a szavazókörökbe, hiszen ehhez egyes esetekben akár több száz kilométert is kell utazni. Közölte: a Jobbik, ahogyan korábban is, a külföldi szavazókörökbe is küld szavazatszámlálókat, mert szeretnék, ha választások tisztasága ezeken a helyeken sem lenne megkérdőjelezhető.

Dúró Dóra hangsúlyozta:

mindez azonban csak átmeneti megoldás, mert a Jobbik kormányra kerülve 2022-től bevezeti az elektronikus szavazás rendszerét észt példa alapján, valamint kiterjeszti a levélben szavazás lehetőségét is.

A Fidelitas egyik belvárosi politikusa megzavarta Vona keddi sajtótájékoztatóját

A Jobbik politikusa kérdésre válaszolva közölte: a Fidelitas egyik belvárosi politikusa zavarta meg Vona Gábor keddi sajtótájékoztatóját. Dúró Dóra hangsúlyozta: szerencsétlennek és ízléstelennek tartják az akciót, mert egy olyan párt, a Fidesz ifjúsági szervezetének a tisztségviselője zavart meg egy programbemutató sajtótájékoztatót, amelynek nincs is programja. Emellett – folytatta – az elmúlt időszak terrortámadásai után "egyáltalán nem vicces", ha valaki egy "arab imát lejátszva megzavar egy sajtóeseményt".

Ez egy rendkívül visszataszító cselekmény volt a Fidelitas részéről, ami után az lenne a minimum, hogy bocsánatot kérnek

- jegyezte meg.

A Jobbik képviselője az Elios-ügyről szóló kérdésre válaszolva azt mondta: Orbán Viktornak nem menekülnie kellene ebben az ügyben, hanem válaszolnia azokra a kérdésekre, amit a sajtó és az ellenzék szeretne neki feltenni.

Dúró Dóra véleményét arról is kérdezték, hogy az a Magvasi Adrián is képviselőjelölt lesz, aki egy olyan rádióműsornak volt a házigazdája, amelyben rengeteg antiszemita megjegyzés hangzott el. Dúró Dóra nem kívánt válaszolni erre a kérdésre, és a párt sajtóosztályához irányította a kérdezőt. Hasonlóan járt el, amikor arról kérdezték a véleményét, hogy Lukács László, jobbikos képviselő, egy olyan cég munkáját segítette, amely azzal keresett pénzt, hogy magyar orvosokat közvetített külföldre.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
A muslim orszàgokét nem kell azok majd ott szavaznak.
Aki Én
Ezeket aztán hívhatod. Ezek csak akkor jönnek haza, ha kormányváltás lesz. Ezek a fidesz kizsákmányoló, lerohasztó, korrupt rendszere elől mentek el. Ez nem titok, nem véletlen gátolják a szavazásukat.
Tömegek állnak sorba, és várják április 8-át. Ha nyer a geci-banda, megindulnak kifelé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.