A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) leleplezte, hogy egy cégcsoport 150 millió forint áfát csalt el vegyi áruk illegális kereskedelmével – közölte a vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

150 milliós költségvetési csalást leplezett le a NAV

A gyanú szerint a külföldről származó árut belföldi beszerzésként könyvelték el, majd úgynevezett bukó cégeken keresztül többször továbbszámlázták, de áfát egyik társaság sem fizetett a fiktív eladás után – áll a közleményben.

Így az elkövetők jogtalan előnyhöz jutottak a tisztességes kereskedőkkel szemben, ezért a NAV 405 millió forint értékben zárolta a cég vagyonát.

A vámhivatal munkatársai 35 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat, elektronikus adatokat foglaltak le, 11 tanút hallgattak ki és három gyanúsítottat állítottak elő.

A költségvetési csalás ügyében NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatott nyomozást, munkájukat IT szakemberek és a NAV Bevetési Igazgatóság járőrei segítették – olvasható a közleményben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Gondolom az elkövető nem fideszes; aprópénzzel miért is foglalkozna.
Meg különben is a NAV akkor nem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Zöld dosszié? Vida kitiltási botránya?
rohács1926
Gondolom az elkövető nem fideszes; aprópénzzel miért is foglalkozna.
Meg különben is a NAV akkor nem...
Pálinkás Pál
Nagy összegben lefogadom hogy nincs narancsos a buliban,mert akkor nem lenne ügy!!
Borsodi
A fidesznek ez nem összeg! Ök csak nagyban játszanak,majd titkosítanak,és mindent lezsíroznak. Soha nem voltam vagyonos és nem is leszek! mondta a miniszterünk. Ha folytatta volna- azért mert Mészáros a bankosom és a vőm!
www.youtube.com/watch?v=Cl82-FmDZzI
mackoka46
Lehet hogy a fideszes a cég. Ilyenkor kamu ellenőrzést végeznek, félig meddig elsikálják, egy bagatell bírságot kiszabnak, és az egész bűncselekményt sóval hintik be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.