A kormány döntése értelmében a honvédelmi költségvetés 2024-re eléri a GDP 2 százalékát, ennek nyomán a Magyar Honvédség növekedési pályára állhat – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Simicskó: növekedési pályára fog állni a honvédség
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Simicskó István a Magyar Honvédség megszületésének 170. évfordulójáról szólva felidézte: 1848-ban, a nemzet öntudatra ébredésének időszakában elődeink rájöttek, hogy kell egy független, önálló honvédség, amely képes Magyarország szabadságát kivívni és megvédeni mindenkor.

A miniszter a csodával egyenértékűnek nevezte, hogy néhány hónap alatt felállították a honvédséget, amelynek létszáma 1848 decemberére már 110 ezres volt, és ekkor elindították a fegyvergyártást is. Kiemelte: a magyarok a kor egyik legerősebb haderejével, az osztrákokéval szemben számos csatát megnyertek; titkuk a szabadságvágy, a lelkesedés, a hit és a hazaszeretet volt.

Kitért arra is, hogy a magyar gazdaság jól teljesít, így van lehetőség a Magyar Honvédség képességeinek fejlesztésére is.

A kormány döntése értelmében 2024-re a honvédelmi költségvetés eléri a GDP 2 százalékát. Ennek nyomán a honvédséget növekedési pályára állíthatják

- fejtette ki, megjegyezve, hogy ezek a vállalások nemcsak a honvédségről és a NATO-ról, hanem Magyarország biztonságáról szólnak.

Simicskó István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is kiemelte: a Magyar Honvédség hagyományaira, értékeire alapozva egy modern technológiával, eszközökkel felszerelt haderőt szeretnének felépíteni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Cicamama55: Nos..a határőrség az a BM-hez tartozott.. A kicsit is "zűrösebb...megbizhatatlanabb "emberkék oda nemkerültek..hogy úgy mondjam a Határőrség "elit" alakulat volt...a sorállományú határőr sem volt "katona".
Zeta
A NATO mar régóta próbálja elérni a kormanyoknál, hogy fejlesszünk. Majd most hitelből, jöhetnek a ruszki fegyverek. Másra úgysem telik.
Cicamama55
@Pálinkás Pál: A férjem nagyon nem így gondolja!
kokopelli
@Pálinkás Pál: ...azt mondtuk,hogy aki nem volt a seregben,az még sumákolni
sem tud! 23 hónapot sumákoltunk,de még minden évben összejöttünk egy kantin-
találkozóra abroszos asztal mellett!...egyre kevesebben sajnos!
27 hónap volt? A bratyó is 27 hónapot húzott le Hatvanban!Belső karhatalom volt?
Nem emlékszem! Én 23-at az öcsénk 3hónapot! Egy hónapig mindhárman benn
voltunk!
tudode
Hogy, s mint!
.
Ez olyan: van, hol, van mivel, csak nem lesz KIVEL, mert a fiatalok itt hagyják ezt a nyavalyás, qva országot, HA A HERNYÓ MARAD A TRÓNJÁN!
.
maszk
Mégis kitől akarsz...? De ha akarnál sem tudnál megvédeni minket a NATO nélkül, karate kid!
A kis köcsög seggmeresztő megélhetési katonákkal, akik szarnak a hazafiságra, akik ha elmennek az ország egyik végéből a másikba, azt hiszik körbe utazták a világot, és akik fapuskával játszanak két bebaszás között?

www.youtube.com/watch?v=k84QxVJd0tI

www.youtube.com/watch?v=UUZHTE1jMXg

- Tudod, amíg nem éli meg a közösség együtt az egyén halálának gyászát - az egyénét, aki a közösségért áldozta az életét -, nem is érti meg a lényeget.

Kategorikusan - nem kérem, hanem - követelem: ENGEM TE, MEG A HORDÁD NE VÉDJEN MEG !!!
Egyrészt nincs kitől, másrészt, ha komolyan megtámadnának minket, nem is tudnál, te alkoholista kis genya!
Majd én megvédem magam partizánkodva, mert ugye az köztudott (hogy te nem tudod, azért még köztudott), hogy egyedül, vagy kis sejtekben nagyobb a túlélés, és a visszatámadás esélye.

Majd mi kezeljük a helyzetet. /az eszközkezelők országos szövetségének elnökségi tagjának az egyik távoli ismerősének az egyik távoli ismerőse - értsd: eccer már láttam valakit, aki látott valamit/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.