Az OLAF szerint a cég emberei már az önkormányzatok uniós pályázatait is az Elios számára kedvező módon alakították. Ráadásul mindez akkor történt, amikor hivatalosan még semmit tudhattak az egész folyamatról. Már az előkészítéskor is befolyásolhatták a cég emberei azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeken sokmilliárd forintot nyert a miniszterelnök vejéhez kötődő Elios Innovatív Zrt. – derül ki azokból a levelekből, amelyeket az EU csalás elleni hivatala, az OLAF küldött két érintett városnak. Az eddig megjelent cikkek alapján a városok által kiírt közbeszerzések feltételeit alakították úgy, hogy azok az Elios-t hozzák helyzetbe. Az OLAF leveleiből azonban az derül ki, hogy már a pályázatok előkészítésénél is felbukkantak a cég emberei, pedig ekkor hivatalosan még semmit sem tudhattak a tervezett beruházásokról. Az OLAF egy részletes jelentést is készített azokról a súlyos szabálytalanságokról, amelyeket a beruházásoknál derített fel, ezt a jelentést azonban a kormány nem...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Évekig dolgoztak rajta, hogy meg tudjon valósulni a csalás! Orbán vejének ügye többet mutat, még annál a 13 milliárd forintnál is, ami a miniszterelnöki család kasszájába vándorolt.
Elég nagy hoppácska a Tiborczkának: "Az OLAF már az előkészítésénél megtalálta az Elios-hoz kötődő embereket. Az uniós pályázathoz beadott terveket egy független szakembernek is auditálni kellett, ahogy a felújítás végén is ellenőrizni kellett a beruházást. Ezt a munkát mindkét városban ugyanaz a szakember, Imrovicz András, illetve a cége végezte. Az OLAF szerint azonban azt az ajánlatot, amit Imrovicz cége írt az önkormányzatoknak, nem ő, hanem az Elios közvilágítási üzletágának vezetője, Mancz Ivette, és a Sistrade ügyvezetője írta."
papa.49
Nem kell kivételt tenni mindet fellógatni egytől, egyig !!!
Eladott Ország
Máskülönben ezzel a több éves nyomozással nem kellene inkább áprilisig várni? Ha a Fidesz nyer, akkor tuti, hogy úgysem lesz nyomozás csak valami maszatolás. Ha veszít, akkor meg a Fidesz politikáját kiszolgáló Polt Péternek sok egyéb gondja adódik majd remélhetőleg. Amúgy sem értjük, hogy mi a francot lehet évekig nyomozni egy olyan ügyön, amelynek a szálait már rég felgöngyölítették, minden szükséges dátum rögzítve, azt is tudni lehet pontosan, hogy ki kivel tárgyalt, továbbá ki és mit írt alá. Az ügy összes szereplője ismert, a szerződések is rendelkezésre állnak, ahogy a beépített világítótestek adatai is és az is, hogy milyen mértékben valósult meg vagy éppen nem a közvilágítás fejlesztését célzó projekt. Ezeket mind össze lehet hasonlítani a pályázati követelményekkel, és rögtön íziben ki is buknak a sandaságok. Még a rossz-nyelvek által emlegetett alul vezéreltséggel megemelt élettartam is, amennyiben volt olyan. De ne legyünk naivak, eddigi ismereteink fényében bátran kijelenthetjük, hogy mire az ügyészség kinyomozza ezt az ügyet, addigra lehet, hogy már Tiborcz lánya is közbeszerzéseket fog sorozatban nyerni.
nepszava.us/wp-content/uploads/2018/02/POLT-B%C3%96RT%C3%96NBE-KER%C3%9CLHET.jpg
Eladott Ország
@Manhattan: Felmerül a kérdés akkor minek tartjuk el a Gazdasági Versenyhivatalt GVH-t is? Közpénzen! Meg a többi állami intézményt, hatóságot ,mely csak egy rakás szarként funkcionál!
rohács1926
Ha van kereken 10 percetek, nézzétek meg. Világos beszéd, lényegre tapint;
AZ ISMERETEINKET PONTOSÍTJA.
hirtv.hu/ahirtvhirei/inotai-a-politikai-maffia-ellopta-az-unios-penzek-nagy-reszet-2445868

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.