A néhány éve bevezetett Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) nem csak a családok, de egyes települések fantáziáját is megmozgatta. 2016-ban ugyanis sorra bukkantak elő olyan - jellemzően kevés lakossal rendelkező, fogyó népességű - falvak, városok, ahol ingyen vagy jelképes összegért ajánlottak építkezési telkeket főleg fiataloknak. Mindezt annak érdekében, hogy azok akár CSOK kedvezményt igénybe véve költözzenek az adott településre, ott folytatva életüket. A felajánlások óta már lassan két év telt el, éppen ezért a Pénzcentrum utánajárt, milyen eredményeket értek el akcióikkal a helységek. Bár az ingyen építkezési telkek felajánlása nem új keletű dolog Magyarországon, 2016-ban mégis gombamód szaporodott azon települések száma, ahol ingyen vagy jelképes összegért ajánlottak fel építkezési telket jellemzően fiataloknak, annak érdekében, hogy azok CSOK igénybevételével betelepedjenek és az adott településen folytassák életüket. Az azonban már 2016-ban is látható volt, hogy a...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Meg Budapesten se nagyon van munka, hat meg ezeken a helyeken. Raadusul ott meg a kozbiztonsag se megfelelo, nem beszelve a kulturalis es egyeb lehetosegekrol.
Atgondolatlan, eszement intezkedes volt. Elobb munkahelyeket kellene teremteni, elhetove tenni a kornyezetet es utana csabitani a fiatalokat hogy telepedjenek le.
De mi az amit a fideSS jol csinal az elmutnyocevben? Kiveve a lopas es korrupcio, mert abban valoban profik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.