A hétvégén a szentendrei és ráckevei HÉV-nél, valamint a 19-es és 41-es villamosnál karbantartás miatt alapos változásokra kell készülni.

Hétvégén, február 24-én és 25-én több villamosnál és HÉV-nél is változás lesz a BKK oldalán található információk szerint.

Ráckevei HÉV egy vágányon

A ráckevei HÉV (H6) szombat üzemkezdettől vasárnap üzemzárásig Soroksár Hősök tere és Pesterzsébet-felső megállóhelyek között egy vágányon közlekedik karbantartás miatt. Emiatt a HÉV teljes vonalán jelentősen módosított menetrend szerint fog közlekedni.

Soroksár felső és Torontál utca megállóhelyeken a Közvágóhíd irányába közlekedő vonatok a Ráckeve irányú peronoknál állnak meg. A Ráckevéről 3:03-kor induló első szerelvény a fentiektől eltérően közlekedik, Dunaharaszti felsőtől a Torontál utcáig a Ráckeve irányú peronnál áll meg – olvasható a BKK Infón.

A szentendrei HÉV csak a Margit hídig jár a hétvégén

A szentendrei HÉV-nél is változások lesznek a hétvégén (valamint a március 3-4-ei hétvégén is), a BKK Infón megjelentek szerint a HÉV-szerelvények rövidített útvonalon, a Margit híd, budai hídfőtől (a Batthyány tér irányú peron mellől) közlekednek Békásmegyer, illetve Szentendre felé karbantartás miatt.

Két HÉV és két villamosvonalon is módosul a közlekedés a hétvégén

Fotó: pixabay.com CCO

A Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között a H5-ös jelzésű hévpótló járattal vagy a 109-es autóbusszal utazhatnak. A csatlakozások biztosítása érdekében egyes járatok indulásai későbbre tolódnak a Szentlélek térről, Csillaghegyről és Békásmegyerről.

A 19-es és 41-es villamosok is máshogy közlekednek a hétvégén

Február 24-25-én (és március 3-4-én) a 19-es villamos a Batthyány tértől (az Óbuda irányú megállótól) csak Kelenföld felé közlekedik, az óbudai szakaszon a 109-es autóbusszal, illetve a Margit híd, budai hídfőtől a 17-es és 41-es villamosokkal lehet utazni.

Két HÉV és két villamosvonalon is módosul a közlekedés a hétvégén

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Péter Tóth

A 41-es villamos a teljes vonalán, a Bem rakpart helyett a Krisztina körúton át közlekedik – olvasható a BKK Infón a változás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.