Már 183 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, ebből 74-et már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint 183 jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 32 az MSZP-Párbeszéd, 15-15 pedig a Jobbik és az LMP színeiben indul. Függetlenként öt jelöltet jelentettek be. Egy-egy bejelentett jelöltje van már az Együtt – A Korszakváltók Pártjának, az A Mi Pártunk – IMÁ-nak, az Értünk Értetek – A Hiteles Pártnak, a Közös Nevező 2018-nak, a Net Pártnak, a Hajrá Magyarország! Pártnak, a Haza Mindenkié Pártnak, az Aquila Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, valamint a Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Pártnak.

Pártjelöltek eddigi sorrendje: 106 Fidesz-KDNP, 32 MSZP-Párbeszéd, 15-15 Jobbik és az LMP

A választókerületi választási bizottságok 74 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is: a Fidesz-KDNP-nek 55, az MSZP-Párbeszédnek 12, a Jobbiknak 3, az LMP-nek 2, az Értünk Érteteknek egy nyilvántartásba vett jelöltje van. Ezeken kívül egy független jelöltet is nyilvántartásba vettek.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@karma1: Hogy is állunk velük most? Szétválunk, elmegyek, visszajövök, összefogunk, nem fogok vele össze... Új alternatíva. MI? Megbízhatatlanok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Béla333: Legyen igazad. Mindegy az eszkoz es a mod, csak legyozni orbant. Remelem, ezzel legalabb egyetertesz?
Manhattan
@karma1: Hogy is állunk velük most? Szétválunk, elmegyek, visszajövök, összefogunk, nem fogok vele össze... Új alternatíva. MI? Megbízhatatlanok.
kereső
@Manhattan: meg Újpest-és Lengyel László
terlasz
@Shikari: Igaz, ez csaló banda ismét képes lesz 1/3-al 2/3-ot produkálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.