Költségvetési csalás és ahhoz kapcsolódó bűncselekmények gyanúja miatt szólt a magyar ügyészségnek az OLAF. A jelentés hetekig parkolhatott valahol az ügyészségen belül sajtóhírek szerint.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus kérdésére Polt Péter végre megnyilatkozott az Elios-ügyben, mint válaszában írta, az OLAF főigazgatója december 22-én keltezett levelében költségvetési csalás bűntette és ahhoz kapcsolódó bűncselekmények gyanúja miatti eljárásindítást javasolt a magyar ügyészségnek. 

A Népszava cikke szerint a dátum azért is furcsa, mert a lapnak korábban a Legfőbb Ügyészség azt válaszolta, hogy "január 11-én kapta meg az OLAF igazságügyi ajánlást tartalmazó jelentését, azaz több mint két hétig tartott, hogy Brüsszelből a jelentés eljusson a magyar ügyészek asztalára."

Költségvetési csalás miatt javasolt nyomozást az Elios-ügyben az OLAF

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ügyészség tehát költségvetési csalás bűntette és ahhoz kapcsolódó más bűncselekmények miatt nyomoz. 2015-ben egyébként már volt egy nyomozás az Elios ellen, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya gazdasági csalás bűntette, hivatali visszaélés bűntette, illetve közbeszerzési eljárásban verseny korlátozására irányuló megállapodás bűntette miatt tett feljelentések alapján indított meg. A nyomozást eredmény nélkül megszüntették 2016-ban, a feljelentést tevő LMP ez ellen panasszal élt, ám ezt a bíróság elutasította.

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nekünk "alkotmányos jogunk hülyének lenni." Nekik meg alaptörvényes joguk lopni,csalni,sikkasztani,kifosztani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Nekünk "alkotmányos jogunk hülyének lenni." Nekik meg alaptörvényes joguk lopni,csalni,sikkasztani,kifosztani.
lusta
A válasz egyértelmű lesz. A nyomozást egyszer már lefolytatták és a nulla eredményt a matyar ˝független˝ bíróság jóváhagyta.
csipetke
Előbb utóbb úgyis kiderül minden,Polt hiába hátráltatja.Remélem ezzel együtt kiderül a fidesz összes aljas lenyúlása...
karma1
@lusta: Azert en meg ilyen komolynak, felhos tekintetunek nem lattam poltpettyat - nagyon nagy valoszinuseggel oriasi bajban van. Nem hiszem, hogy ez egy regi fotoja volna: evek ota csak felhuzott szemoldoku, cinikusan vigyorgo kepeket hoznak le rola a kiralyi hirekben.
Manhattan
A reggeli hírekben hallottam, hogy az LMP tárgyalna a Momentummal... vagy fordítva? Itt már minden lehetséges! )
karma1
@Manhattan: Nema'... Komolyan mondod? Dehat Szel kisasszony aztan a vilagon senkivel se, csak a Gemesivel, akinek jo a dobogo 3. foka is, nem torekszik o az elso helyre...:o)))))
rohács1926
@lusta: ma, 09:54
ITT A BÍRÓSÁGNAK NEM OSZTOTTAK LAPOT.
Van a legfőbb ügyész 9 évre kinevezve és utána is csak kétharmaddal (fidesz beleegyezésével) választható az utódja. Sőt a TÁKOLMÁNY szerint már a parlament sem interpellálhatja. KI VAN EZ TALÁLVA…
Ha a legfőbb ügyész úgy gondolja, hogy valaki(k) ellen nem emel vádat, akkor nincs ügy; nincs büntetés. ÜGYÉSZI VÁD NÉLKÜL NEM KERÜLHET BÍRÓSÁG ELÉ AZ ÜGY.
Hogy érthető legyek; ha a rendőrség kideríti egy tömeggyilkos mészárlásait, és vádemelési javaslattal átadja az ügyészségnek az ügyet, de az ügyészség nem emel vádat, akkor nincs bírósági szakasz; CSAK VIDÁM TÖMEGGYILKOS. És így van ez természetesen a GAZDASÁGI JELLEGŰ BÚNCSELEKMÉNYEKNÉL IS. És gondolom, Polt nem aggódna azért sem, hogyha a rendőrség nyomozni kezdene a Tiborcz ügyben (persze nem kezd). De ha tévedésből megtenné, akkor a rendőrségi nyomozást is letilthatná.
Összegezve: mi tépjünk a szánkat, az ifjonc meg a többiek röhögnek nem csak a markukba, hanem teli szájjal. Bár lehet, hogy a kétharmadot éppen az ELIOS ügy kúrja seggbe. ÚGY LEGYEN…
rohács1926
@csipetke: ma, 11:12
Nem akarlak elkeseríteni; de szemben kell nézni a valósággal.
Kiderülhet minden bűnügy, sőt nyilvánvalóvá, köztudottá is válhat.
De abból még nem lesz büntető eljárás, VÁDEMELÉS.
Ahhoz ügyészség is kell.
csipetke
@rohács1926: Remélem,hogy Polt ha reggelenként tükörbenéz,eljut odáig,hogy szemenköpi magát...Bár ezzel nem megyünk sokra
Pálinkás Pál
@rohács1926: Nos...a fideszes tákolmányt,ami ezt szentesíti...az új kormány egy tollvonással meg tudja változtatni,ne aggódj,már rég kitalálták hogyan... ja hogy az nem fog tetszeni a narancsmarháknak,hát istenem,mehetnek majd panaszkodni Brüsszelbe,ott úgyis szeretik őket!!!
rohács1926
@csipetke: Nem akarlak elkeseríteni; de ő már rég túl van azon, hogy eljusson oda...
"Megkajálta" ő már Ibrahimot meg Josip Totot meg sok más mindent; de (lehet), hogy van az a pénz, amiért a fidesz smink még összetartja.
rohács1926
@Pálinkás Pál: ma, 15:34
Úgy legyen; de ahhoz kellene egy tökös új kormány. És a felmérések szerint a zászló a fidesznek áll. Nem beszélve arról, hogy a szavazatokat ők számolják össze; beleértve az erdélyi és vajdasági HALOTTAKATis.
dr. prédikátor
Nem tudom a pol pot sikálós petya hallott e már a bünpártolás nevű büncselekményről???Mert amit ő produkál az vastagon kimeríti a tényállását!!!
Pálinkás Pál
@rohács1926: Ez mind igaz amit mondasz,de ha mindenki elmenne szavazni aki a pokolba kívánja őket,és nem egymillió ellenzéki megélhetési politikus osztaná meg a kormányváltó erőt..akkor kevés lenne a csalásuk is...5 milió határon túlit nem hazudhatnak.
karma1
@rohács1926: 16.06-ra: En ugy latom, hogy ma Magyarorszagon kivetel nelkul MINDEN statisztikat a futyisz csinaltat maganak, es ugy kozmetikazza, ahogy akarja.
Mar probaltak jatszani a szamokkal - de Brusszel rajott, mert ott nem olyan kefir-agyuak ulnek , mint a magyar parlamentben -, amikor kitalaltak, hogy az Exim bank kihelyezett hitelallomanyat nem szamoljak bele az osszes adossagallomanyba, es akkor nem is lesz akkora a GDP-hez viszonyitott adossagallomany.
Aztan jott a koki meg a saller az Uniobol, hogy de bizony, azt a rengeteg - joreszt fedezet nelkuli - hitelt, amit az Eximbank adott boldog-boldogtalannak, futgyiszes oligarchanak, hat bizony azt is tessek beleszamolni az ossz-adossagba. Igy nem csokkent, hanem soha nem latott magassagban van az allamadossag.
Ugyhogy ha azt mondja a futyisz, hogy minden masodik ember oket valasztana ma Magyarorszagon, hat ebben nagyon erosen ketelkednek...
rohács1926
@karma1: ma, 21:59
Mo-on majdnem 8 millió választópolgár van és alig több mint egynegyede szavaz a fideszre.
De van még 350 ezer magyarországi lakcím nélküli potenciális szavazójuk.
Mivel kb. 3 millió ember nem megy el szavazni és a maradék szanaszét szavaz ez elég a fidesznek a biztos győzelemhez.
Az egész az egyéni választókerületekben dől el. És ott lehet szavazni a fidesz mellett a Jobbikra, MSZP-re vagy DK-ra, LMP-re, Momentumra és még vagy 70 "kamupártra". Ilyen felállás mellett legtöbb helyen a fidesz lesz a befutó. Az MSZP(DK) és az LMP de még a Momentum is nagyon gyengítik egymást. Az LMP itt mutatja ki a "foga fehérjét", mármint hogy nem akar kormányváltást; azért nem kordinálja a jelölteket.
Az ellenzék számára siker ha a fidesznek nem lesz kétharmada és nagy siker ha "csak" úgy győz, hogy 50 % alatt marad. De akkor is lesz koalíciós partnere. Akár még hallgatólagosan is. (Lásd alkotmánybírók megválasztása.)
karma1
@rohács1926: Sajnos, tudom,... De orban nem lesz miniszterelnok megegyszer...:o)))) Mar csak az a kerdes, hogy ki lesz?
rohács1926
@Pálinkás Pál: ma 16:29
@karma1-nek írt válaszom Neked is akartam címezni de elnézést, a végén elfelejtettem.
Sajnos nem megy el mindenki szavazni. Meg is van róluk a véleményem, de ez a tényeken nem változtat.
karma1
@rohács1926: Van egy olyan erzesem - tobb, mint erzes - hogy orban addigra vagy bortonben, vagy Grazban lesz... Nem fogadok le ra 100 %-ig, de nagyon ugy nez ki...:o))
quadrocopter
"A jelentés hetekig parkolhatott valahol az ügyészségen belül...) - ugye nincs felesleges kérdés!
Pálinkás Pál
@rohács1926: Ezért mondtam már tavaly is,,,meg kellett volna egyezni...és mindenhol1 ellenzéki jelölt...programja pedig csak annyi...orbán bukása...gyözelem után ráértek volna "marakodni" az elosztáson...De amíg van egy Jobbik meg LMP nevű fidesz fiókpárt,addig ez lehetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.