A magyar kormányfő politikájáról közölt elemzést a közelgő magyarországi választások alkalmából a francia Le Figaro.

A jobboldali napilap az Orbán Viktor, a populista éllovas, aki egész Európával dacol címmel közölte az elemzést, amely szerint a választások legnagyobb esélyese a jelenlegi miniszterelnök, aki az európai posztkommunizmus "legmegosztóbb politikusa". A cikkszerző, Jean-Jacques Mével úgy látja, hogy alapítása után harminc évvel a Fidesz és vezetője már nem tűnik sem fiatalnak, sem igazán demokratikusnak. Mindamellett a "Hősök tere lázadójának" energikussága és középpályás cselezési technikája semmit nem változott, csak most már egész Európát hívja ki.

Ezt írta a francia Le Figaro a magyar kormányfőről és a választásokról

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Miro Cerar szlovén miniszterelnök beszélget a brüsszeli EU-csúcs előtt 2018. február 23-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

"A történelem által megrövidített Magyarországról Orbán Viktor keresztes lovagként támad minden olyan rossz ellen, amely szerinte pusztítja az öreg kontinenst", a brüsszeli technokraták, a Soros György által megtestesített liberalizmus határok nélküli birodalma vagy az európaiak identitását veszélyeztető külföldiek "ellenőrizetlen hordái" ellen.

Orbán Brüsszel-ellenes törekvéseit támogatja Lengyelország is, s a Párizs, Berlin, Róma és Madrid által kívánatosnak tartott uniós integráció gondolatát ez a két nemzetállam olyannyira ellenzi, hogy most először a 2004-es bővítés óta senki nem mer fogadni az erőjáték kimenetelére. A lap szerint nem egyértelmű, hogy a demokratikusan megválasztott lengyel és magyar kormánnyal szemben meddig mehetnek el a nyugatiak, s ki az, akinek lesz elég politikai energiája Orbánnal szembeszállni. Egy diplomáciai forrás szerint "Angela Merkel kifulladt, Olaszország képtelen egy hiteles vezetőt megválasztani, Mariano Rajoy Spanyolországát lebénítják a katalánok, az Egyesült Királyság nem rúg labdába, marad Macron". A Le Figaro ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentétben Putyinnal, Trumppal vagy Erdogannal Orbán nem kívülálló, hanem a rendszer része, a brüsszeli intézményeket jól ismeri, nem akar kilépni az EU-ból.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Orráná fogva, aztán kidobják mint a sz@rt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rohács1926
@Desischado: február 24., 04:56
Igen így volt. Kicsit pontosítva ezt mondta Orbánról:
“Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”
Ebből is látszik, hogy éleslátású cseh(szlovák) politikus volt. ÉS Ő EZT MÁR 2002-ben LÁTTA.
Sziszifusz
@Shikari: 07:59
Igen ! ... és Felcsut lesz a központ Brüsszel helyett.
Egyébként pedig vigyázó szemetek Hódmezővásárhelyre vessétek. Most ugrik a majom a vízbe, Lázár megy a pitlibe.
Sziszifusz
@Shikari: 08:52
Az Esztergomi példával történő hasonlatod lehet, hogy megalapozott.
A sebzett fideszes potentátok inkább lerombolják még a saját városukat is, csupán azért, nehogy egy ellenzéki polgármester sikeres vezető legyen.
Én azért bízom abban, hogy a Hódmezővásárhelyi önkormányzati fideszes képviselők közt, akadnak olyanok akik a város érdekében, képesek az együttműködésre.
Az új polgármester, keresztény emberként, a politikai hovatartozást félretéve, a város érdekében, felajánlotta a békés együttműködés lehetőségét. Ez elég korrekt megnyilvánulás.
Nem olyan nyilatkozat mint amilyen a vezéretek tett egykor: " ... ha legyőzted politikai ellenfeled, ne tétovázz öld meg."
Sziszifusz
Tétényi Éva nem volt kiskirály, de még kiskirálynő sem.
Őt a fideszes képviselők, aljas módszerekkel lehetetlenítették el, azon az áron, hogy közben Esztergom elsorvadt. A város hétköznapi működése is akadályoztatva lett. Tipikus !
Jozefina
Orbán a fidesz-kdnp-vel együtt a saját mocskában fog mefulladni!!! A magyar embereket ennyire semmibe vevő, hülyének néző és kirabló vezetői még nem voltak Magyarországnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.