Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte: az Európába irányuló illegális migráció és a kontinensre nehezedő migrációs nyomás volt máltai tárgyalásainak fókuszában.

Szijjártó szerint a tengeri határokat is meg kell védeni az EU-ban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Carmelo Abela máltai külügyi és kereskedelmi miniszter Vallettában 2018. február 23-án. MTI Fotó: KKM

Szijjártó Péter hivatalos látogatásán tárgyalásokat folytatott kollégájával, Carmelo Abelával, valamint Helena Dalli Európa-ügyi és esélyegyenlőségért felelős miniszterrel, fogadta őt Marie-Louise Coleiro Precca államfő, továbbá Claudette Buttigieg, a képviselőház alelnöke.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@szép új világ: gázbúvár már készíti számításokat arra vonatkozóan, h a víz alatt mennyit lehet lopni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Na vazze! Csuti genyó már azon agyal, hogy lehet kerítést építeni a tengerre.
Nessy
Építsenek kerítést a tengeri határokon! Miután a határok a parttól távolabb vannak, a tengerben kell a kerítés.
Bár a keresztényi lelkületüket alapul véve a tűzparancs és a csónakok elsüllyesztése is szóba jöhet. Már voltak ilyen irányú hívő javaslatok.
lampa laz
@szép új világ: gázbúvár már készíti számításokat arra vonatkozóan, h a víz alatt mennyit lehet lopni...
rohács1926
Ehhez a művelethez oda kellene irányítani a dunai és balatoni flottánkat. Túl nagy kockázattal nem járna. Ha valamelyik hajónk mégis süllyedni kezdene, akkor talán a migráncsok a gumicsónakjukba menekítenék a legénységünket.
rohács1926
@lampa laz: ma, 14:27
Neked azért van humorérzéked.
Már csak azért is, mert még az én humorom is értékelni tudod; bár mások által az elviselhetetlen.
advocat
Mivel Szíjjártó apja mérnök (ki is bújt a balhéból, egy kis vádalkuval, szóval vamzer is), tervezhetne egy megfelelő kerítést, mondjuk Olaszország köré, meg Törökország köré, és a görög szigetek köré. Ha ezt megcsinálja hiszek Péterkének. Mégis csak az apja. Ha nem akkor hülyítsen másokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.