Az LMP szerint a kormányzat számára az egészségügyben fontosabb az üzlet mint a betegek, a felelőtlen döntések pedig már az emberek életét veszélyeztetik. Az ellenzéki párt megszűntetné a "kézi vezérlést" az ellátásban, minősítési rendszert vezetne be az intézményekben, és visszaadná a kórházak menedzsmentjének önállóságát, de a felelősségét is.

Demeter Márta országgyűlési képviselő Ábrahám Júliával, a párt országos elnökségi tagjával pénteken a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház előtt tartottak sajtótájékoztatót, hogy így hívják fel a figyelmet az intézményben zajló állapotokra, amely szerintük a súlyos kormányzati tévedések lenyomata.

LMP: a kormányzat csak üzletet lát az egészségügyben

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője (j) és Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségi tagja sajtótájékoztatót tart a magyar egészségüggyel kapcsolatban a Bajcsy-Zsilinszky Kórház előtt 2018. február 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ahogy Demeter Márta kőbányai képviselőjelölt ismertette, egy kormányközeli cég nyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ diagnosztikai tenderét, amely azonban egy a kórház udvarán álló kamionban nyújtja a szolgáltatást. Számos beteget itt nem is tudnak megvizsgálni, őket a XIII. kerületbe szállítják CT-, MR- vagy csontsűrűség-vizsgálatra.

Demeter Márta szerint az ellátóközpont úgy írta ki a tendert, hogy annak az érdemi szolgáltatásra képes vállalkozók nem tudtak megfelelni. Kifogásolta, hogy sem a kerületi önkormányzat, sem a kormány nem tesz semmit az "áldatlan állapot" megszüntetése érdekében.

Ábrahám Júlia pártja egészségügyi programját ismertette: az LMP megszüntetné a "politikai kézi vezérlést", a központosítást, a kórházi vezetőket felelőssé tennék az intézményük szakmai színvonaláért, gazdálkodásáért vagy éppen a kórházi fertőzésekért.

Olyan nemzetközi minősítési rendszert vezetnének be, amely a dolgozókat, a kórházi munkát minősítené, és amelyben a betegek elégedettségi adatai is megjelennének – folytatta Ábrahám Júlia. Emellett 50 százalékos béremelés ígért és átláthatóságot minden közbeszerzés esetében.

Kijelentette: jelenleg a politika dönti el, kiből lesz kórházigazgató, ki kapja a beszerzéseket, vagyis a pártállami lojalitás és a Fidesz-közeli vállalkozók érdekei az elsődlegesek szerinte.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...naszóval ...lmp, kormányzat, egészségügy, üzlet...írja le már valaki hány orvos nyitott úgy magánprakszist ahhoz az állam felszerelését használta...és a magánorvosok közül hányan voltam nem fideszes tagok...
...mert akkor kiderülne, hogy ki az aki úgy szidja a másikat hogy ő a hibás.
cikicakk55
Én nem értem ezeket az ellenzéki pártokat. Mindegyik csak azt szajkózza,hogy mit tesznek,vagy tennének ha nyernek,vagy nyernének. Ez addig rendben is lenne,ha lenne esélyük a nyerésre. 2010-ig mindig lutri volt a szavazás,hogy ki kerül pártra.Most viszont a FideSS áldásos tevékenységének hála, olyan választási törvény van,ami szinte kizárja,hogy a Fideszen kívül más is esélyes legyen. Ezért az ellenzéknek az ígérgetés helyett először a megnyerés lehetőségére kéne hajtani. Volt jó pár évük,hogy összefogjanak,de nem.Mindegyik azt hiszi,hogy a maga kis 2-9%-al amit sikerült eddig talán összeszedni,majd labdába is rúghatnak. Orbánnak már nagyon érdeke nyerni,mert a szabadságát is elveszítené a hatalommal együtt,ezért inkább össze kéne fogniuk,hogy esélyük legyen.Egyik párt sincs olyan erős,még ha kettesével állnak is össze,mint a Fidesz egyedül. Ráadásul ezzel a válogatással,hogy kivel igen,kivel nem állnak össze, a népet is egymás ellen fordították.Így a nép sem fog összeállni,összefogni,ha a pártoknál azt látják,hogy Ők sem csinálják. Igaza van Bokrosnak,tegnap a hír tv-ben mondta,hogy ez az ellenzék nem akar kormányváltást,csak a saját pártjuk megtartását a pénzük bebiztosítását. Nem vagyok híve a MOMA pártnak,de tegnap tudtam meg,hogy Bokrosék társadalmi munkából politizálnak. Minden tagnak van saját munkahelye,egy fillért nem kapnak és nem is kértek az államtól,pedig járna nekik,mert vannak annyian

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.