A magyar gazdák számíthatnak arra, hogy a kormány megvédi őket az MSZP-Párbeszéd programjától, "a pártállami időket idéző leplezetlen téeszesítéstől és kényszerkolhozosítástól" – fogalmazott a nemzeti konzultációs országjáró gazdafórum pénteki békéscsabai állomásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Visszajönnek a téeszek és a kolhozok? Egyre durvább dolgokkal riogat a földművelésügyi miniszter
Fotó: MTI

A tárcavezető Karácsony Gergely szavaira reagált. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a héten azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek,

az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik "a spekulációs célból megvásárolt" állami területeket.

Fazekas Sándor szerint ez

"gazdaellenes, államosító, kuláklistázó" kijelentés, amely elfogadhatatlan és felháborító, a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért, hogy nyilvános árverésen megvásárolhassák azokat a földeket, ahol gazdálkodnak.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta, hamarosan a kormány elé kerül az öntözésfejlesztési koncepció, amelynek megvalósítását reálisnak tartja. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a gazdák a jelenlegi 80 ezer hektárról 377 ezerre növelnék az öntözött területek nagyságát.

Nagyvilág - 2019. March 19., 20:22
Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz
Itthon - 2019. March 19., 21:28
Sztrájkra készülnek a BKV dolgozói

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
TSZ-nek örülnék! Kb. 200 embernek adott kenyeret egy termelőszövetkezet ANNO... Ma ugyanez a méretű összeharácsolt magángazdaság 20 emberrel végezteti el ugyanazt a melót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@durbincs: Hát nem tudod? A Mészáros a Viktor családi parasztgazdaság programjának a megtestesítője, mármint az Orbán családé! Azé' van nekije csak száz hektárja... A kalandparkja meg a vasút, szálloda és lovardaépítés, meg a gázszerelés, és a fociakadémia a polgármesterség stb. a tsz-ének melléküzemága, nem tudtad?
durbincs
@nezelodo: legalább pár embernek lesz munkája ,?ha semmi nics ,,na az rettenet rossz ?
Ferink-Bajnai prezentált ilyet ? nagy emberi szabadságjogokkal ?
kissé felnőttem
fazekas : kolhoz a baráti országodban volt, tudod ahol a haverod seftelt, itt tsz- ek voltak dolgos emberekkel családokkal csak elkurtátok anno a privatizálással mert lenyultátok vele a falusi létet. ja ha jőnnek a TSZ ek akkor visszaszáll a turulmadárral a termőföld is amit elárvereztetek koma hu de megriadtunk. cc él ám a civil kurázsi csak ti ugrasztottátok egymásnak az embereket,de lassan végetér ám, a bucsu meg fájdalmas lesz,megtudjátok milyen is az ha éhes az ember,meg a kölykei .
nezelodo
@durbincs: Eléggé logikus a felmentő hozzászólásod a lopásra. Persze nem is tehetsz mást, felmondod a már jó ideje nyíltan vállalt kormányprogramot. A tükröt pedig kerüld azért, mert gyomorproblémát okozhat a látvány, és elhánysz a falig...
durbincs
@nezelodo: egyen fokhagymát, az egészsége őre,azt mingyá nem badargat ide ?
nezelodo
durbi még a végén megkedvellek! Nem is tudod milyen jó cikknél írogatsz! Minden meg van a tsz szervezéshez, az Orbán papa üzemi párttitkár, meg az Uzsabányai munkásőrei is elő tudnak talán még venni egy-egy pufajkát, (hideg van tudod a főnökeid vörös riasztása éppen idepasszol, rejtegetik is a maradék hízót itt falun, nehogy elvigye a Bözsi mamának a főnököd), meg pár dobtárast a zsírpapírból, pl azt amivel apámat fenyegették, ha nem lép be a kolhozba... Nálam meg itt van kéznél a bratyó bányászfejszéje, amivel elhajtotta őket... Megírjam a nevüket is? Csak nehogy megsértődjön az idomárod... Te, úgy futottak azok a hősök, mint a Réparobi csürhéje a Fletó felesége elől! Te nem láthattad őket, még tojáshéjas, (bocs ikrahéjas) a gatyád...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 19., 19:20
Ilyen, amikor egy Kardashian túltolja a Photoshopot
Szórakozás - 2019. March 19., 18:40
Nem mennek börtönbe a migránsverő fegyőrök