A magyar gazdák számíthatnak arra, hogy a kormány megvédi őket az MSZP-Párbeszéd programjától, "a pártállami időket idéző leplezetlen téeszesítéstől és kényszerkolhozosítástól" – fogalmazott a nemzeti konzultációs országjáró gazdafórum pénteki békéscsabai állomásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Visszajönnek a téeszek és a kolhozok? Egyre durvább dolgokkal riogat a földművelésügyi miniszter
Fotó: MTI

A tárcavezető Karácsony Gergely szavaira reagált. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a héten azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek,

az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik "a spekulációs célból megvásárolt" állami területeket.

Fazekas Sándor szerint ez

"gazdaellenes, államosító, kuláklistázó" kijelentés, amely elfogadhatatlan és felháborító, a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért, hogy nyilvános árverésen megvásárolhassák azokat a földeket, ahol gazdálkodnak.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta, hamarosan a kormány elé kerül az öntözésfejlesztési koncepció, amelynek megvalósítását reálisnak tartja. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a gazdák a jelenlegi 80 ezer hektárról 377 ezerre növelnék az öntözött területek nagyságát.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
TSZ-nek örülnék! Kb. 200 embernek adott kenyeret egy termelőszövetkezet ANNO... Ma ugyanez a méretű összeharácsolt magángazdaság 20 emberrel végezteti el ugyanazt a melót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@dr. prédikátor: Most is az, a volt állami gazdaságok a mozgató rugók, csak a Simicskánál, a Mészáros (Orbán) Lőrincnél, stb. A publikumnak meg fel sem tűnik, hogy a G naptól már tudhatunk az elhíresült 12 ÁG. némelyikének sorsáról, pedig nem egy trafikról szól a történet, és nem tulajdonosváltás, hanem strómanváltás volt, pl. ott Herceghalom-Csákvár környékén.
nezelodo
@durbincs: Tetszik a megfogalmazásod, így szokták a cigányok is mondani, meg az erdélyi dakoták. Pedig lassan égtek mint tavaly a tordasi csárda, ott a kalandpark mellett! Hej pedig milyen szerencséje volt a kedvelőinek! Csak péntek 16 órától vasárnap reggelig kellett a hiányát érezni nekik, mert ízibe nyitott egyet a Lölő ott a szomszédban! Aztán még azt mondják nem zseni a koma! Vajon földi halandó össze tudott volna-e ütni egyet harminchat óra alatt? Na ugye, hogy nem...
nezelodo
@durbincs: Hát nem tudod? A Mészáros a Viktor családi parasztgazdaság programjának a megtestesítője, mármint az Orbán családé! Azé' van nekije csak száz hektárja... A kalandparkja meg a vasút, szálloda és lovardaépítés, meg a gázszerelés, és a fociakadémia a polgármesterség stb. a tsz-ének melléküzemága, nem tudtad?
kissé felnőttem
fazekas : kolhoz a baráti országodban volt, tudod ahol a haverod seftelt, itt tsz- ek voltak dolgos emberekkel családokkal csak elkurtátok anno a privatizálással mert lenyultátok vele a falusi létet. ja ha jőnnek a TSZ ek akkor visszaszáll a turulmadárral a termőföld is amit elárvereztetek koma hu de megriadtunk. cc él ám a civil kurázsi csak ti ugrasztottátok egymásnak az embereket,de lassan végetér ám, a bucsu meg fájdalmas lesz,megtudjátok milyen is az ha éhes az ember,meg a kölykei .
nezelodo
@durbincs: Eléggé logikus a felmentő hozzászólásod a lopásra. Persze nem is tehetsz mást, felmondod a már jó ideje nyíltan vállalt kormányprogramot. A tükröt pedig kerüld azért, mert gyomorproblémát okozhat a látvány, és elhánysz a falig...
nezelodo
durbi még a végén megkedvellek! Nem is tudod milyen jó cikknél írogatsz! Minden meg van a tsz szervezéshez, az Orbán papa üzemi párttitkár, meg az Uzsabányai munkásőrei is elő tudnak talán még venni egy-egy pufajkát, (hideg van tudod a főnökeid vörös riasztása éppen idepasszol, rejtegetik is a maradék hízót itt falun, nehogy elvigye a Bözsi mamának a főnököd), meg pár dobtárast a zsírpapírból, pl azt amivel apámat fenyegették, ha nem lép be a kolhozba... Nálam meg itt van kéznél a bratyó bányászfejszéje, amivel elhajtotta őket... Megírjam a nevüket is? Csak nehogy megsértődjön az idomárod... Te, úgy futottak azok a hősök, mint a Réparobi csürhéje a Fletó felesége elől! Te nem láthattad őket, még tojáshéjas, (bocs ikrahéjas) a gatyád...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.