A magyar gazdák számíthatnak arra, hogy a kormány megvédi őket az MSZP-Párbeszéd programjától, "a pártállami időket idéző leplezetlen téeszesítéstől és kényszerkolhozosítástól" – fogalmazott a nemzeti konzultációs országjáró gazdafórum pénteki békéscsabai állomásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Visszajönnek a téeszek és a kolhozok? Egyre durvább dolgokkal riogat a földművelésügyi miniszter
Fotó: MTI

A tárcavezető Karácsony Gergely szavaira reagált. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a héten azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek,

az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik "a spekulációs célból megvásárolt" állami területeket.

Fazekas Sándor szerint ez

"gazdaellenes, államosító, kuláklistázó" kijelentés, amely elfogadhatatlan és felháborító, a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért, hogy nyilvános árverésen megvásárolhassák azokat a földeket, ahol gazdálkodnak.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta, hamarosan a kormány elé kerül az öntözésfejlesztési koncepció, amelynek megvalósítását reálisnak tartja. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a gazdák a jelenlegi 80 ezer hektárról 377 ezerre növelnék az öntözött területek nagyságát.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
TSZ-nek örülnék! Kb. 200 embernek adott kenyeret egy termelőszövetkezet ANNO... Ma ugyanez a méretű összeharácsolt magángazdaság 20 emberrel végezteti el ugyanazt a melót!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
A vidék hogy örülne annak,ha visszajönnének a Tsz-ek!Apropó : az I.-és a II. Szövetkezeti törvénynek ,valamint a kárpótlási törvénynek köszönhetően 35000 milliárd Ft értékű vagyont tüntettek el-ez a szövetkezeti tagok vagyona volt.Magántulajdon- volt.
quadrocopter
Ennek a buta tahónask szaros a bajsza, vagy erős bagós?
troll5
TSZ-nek örülnék! Kb. 200 embernek adott kenyeret egy termelőszövetkezet ANNO... Ma ugyanez a méretű összeharácsolt magángazdaság 20 emberrel végezteti el ugyanazt a melót!
cs.n.
"a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért"
De most nem róluk van szó, Fazekas. Hanem akiknek közük sincs a földműveléshez, és hatalmas földterületeket kaptak, mert valakinek a seggét nyalták, vagy véletlenül családtagjai/haverjai azoknak, akik erről döntenek. Akik a földet leszarják, de a támogatási pénzt nem. Ez egyértelmű, csak azt nem tudom, hogy ez a Fazekas tényleg olyan együgyű, mint amilyennek mutatja magát, vagy ő néz annak másokat, mint szeretett kormánya? Belőle kinézem, hogy hisz is abban, amit mond, nem egy simlis g.ci, vagyis tényleg olyan együgyű. Nem tudom, melyik a jobb.
1magyar
Ebben pedig igaza lenne az mszp-nek, összehangoltabb és tervezhetőbb volt a mezőgazdaság.
Igaz nem voltak milliárdos földesurak.
Jobb volt az.
kereső
@troll5: azért van a magyar mg. az 1987 termelési szinten.Mekkora eredmény !!!
gulyasgyula
@kereső: ...Végre egy igaz írás ..Mindenki az uniós pénzekért aggódik de mikor az ország vagyonát ,TSZ földeket , gépeket , állattartó telepeket az ország aranykészletét herdáltál fillérekér , üzemeket gyárakat privatizáltak jóval árrr alatt ., akkor és azóta erről nagy csend ...Közben a privatizációban résztvevők több T Í Z --MILLIÁRDOT TETEK zsebre mikor 8-10 ezer volt a fizetés szorozzuk meg 8-10-zel 80-150 ezres fizetéssel számolva .. ...HÁNY MILLIÁRD jön ki ???...A mai korupcióssok csak portások lehetnek a 90-es évek MDF ,MSZP ,SZDSZ politikusokhoz képest ...
kereső
@gulyasgyula: a kisgazdákat ki ne hagyd.És azok közül most legtöbben a fideszben "húzzák" az igát.
mackoka46
Élet halál urainak képzelik magukat a dögleni valók. Aztán nem többek egy szégyentelem mocskoktól, akiknek a legcsekélyebb tisztelet sem jár, vadállattá devalválták magukat.
papa.49
Egy faluban a tsz. nem csak munkahelyet jelentett, hanem tevékenyen részt vett a közösség életében, csak azt említem pl. eltolták a havat az utcákban, volt helyben a háziállatoknak termény, alomnak szalma stb. !!!
mégállnekem
Remélem lesznek állami gazdaságok és TSZ-ek és bejelentett rendes munkahelyek és bérek.
hetöndöe
@gulyasgyula: Gyulám,oszt nevezzél már meg pár MDF,MSZP,SZDSZ-es földesurat,mert jóformán csak fityfaszosokról tudok.:-)
gulyasgyula
@hetöndöe: ...Ma már ismert milliárdosok de mivel kiszálltak a politikából nem közszereplők akár fel is jelenthetnek ezért nem írom le a nevüket .. ...Biztos vannak köztük fideszesek mert ahogy az MDF , a @kereső: KISGAZDÁK megszüntek egyesek PL.Lezsák stb a Fideszben találtak maguknak jól fizető ""lehetőséget ""a többi meg hol itt hol ott bukkan fel valamelyik pártban ..Az előző írásommal nem akartam eggyik pártról se elterelni a gyanút ..Ezért nem egyszerű a következő választás , az idősebbek nem megbizhatók a fiatalok meg tapasztalat hiányában csődbe viszik az országot ...De lehet hogy rosszul látom mint önjelölt , amatőr szakértő ..
Equus
a labancoknál, de a plundrásoknál is mutatkozik vmi termelőszövetkezetbe való tömörülés. Így pl. a tehén által "gyártott" tejet maguk építette feldolgozó üzembe viszik be, ahol piacképes, magasabb áron értékesíthető terméket állítanak elő. A kötségeket maguk viselik és a nyereségen a bevitt termék arányában osztoznak. Van közösen szerzett gépparkjuk is, amit esetenként és szükség szerint használhat a szervezet bármelyik tagja. Most akkor ez téesz, vagy kolhoz?
hetöndöe
@gulyasgyula: Hazudsz,mint minden köcsög fityfaszos patkány!Nyugodtan leírhatod a nevüket,csak nem tudsz ilyet,mert nincs.Hiteltelen csürhe vagytok.Okádni kell tőletek.
gulyasgyula
@hetöndöe: ...Én nem sértegettelek és nem támogattam , mentegettem egyetlen pátot politikus se ..Egy pártnak se vagyok tagja meg nem is leszek ..Tőllem nem kell okádnod ..
relatív
Bár igaza lenne, akkor lenne magyar mezőgazdaság, és sokan sokkal jobban élnének a maguk földjén termett élelmiszerből, a termeléstől a magyar üvegekbe töltésig...

A nemzetgazdaság pedig többszörösére emelkedhetne a csatolt iparágak újraélesztése útján... IS
relatív
... továbbá hazánkban ' kolhozok ' sosem voltak, így újraélesztése lehetetlen ezt egy mezőgazdasággal szőrmentén kapcsolatban lévőnek tudnia kellene, mégha miniszternek IS nevezik !
kisrigó
@cs.n.: Nekem is ez a mondat "tetszett", amit idéztél! Persze, a műkörmös, a titkárnő, a nagyságos asszony anyák, az "ángyod térgyei", mind megdolgoztak a támogatás felvételéért! Az igazi gazdák meg kénytelenek voltak felszámolni az állatállományukat, mert elloptátok a legelőiket, nincs nekik hol legeltetni. Remélem nem felejtik el "meghálálni!" Jó, hogy azt nem mondod, te idióta nyalonc, hogy már bevásárolt Gyurcsány és Karácsony rengeteg cirokseprőt a padlássepréshez. Vagy ezt a lehetőséget is fel fogod még vetni?
Yoda69
Nem ez a barom fazekas mondta, hogy bogarakat kell ennunk, ha idejonnek a migransok?
Hat ennyire kell komolyan venni ezt a gecit.
Madácsi Pali
Azért az elgondolkodtató, hogy a fideSS terelés képpen mindíg azzal vádol másokat amit ők fűalatt tesznek. Kolhoz sosem volt nálunk, de hogy a főg^ci nem vesz részt az unió jövőjéről folytatott megbeszélésen, Orbánisztán tagköztársaságban még lehet.
justhpeter
Fazekas biztosan szakember, csak nem tudni hol és miben.
Mezőgazdaság:
- mennyi disznó volt az országban a tsz-időkben (10 millió) - ma már csak a parlamentben és a fideSS-irodán vannak.
- mennyi háztáji volt az országban - ma már csak a műkörmöséknél vannak "utazó" háziállatok", azok is lizingben
- hány felvásárló járta a falvakat - ma már csak a fideSS-lenyúló brigád

ha valaki meg tudja mondani, hogy Fazekas hol és miben szakember, szóljon.
nezelodo
@justhpeter: A bő nyállal való túlszopásban ország első, bár tempósan gyarapodik a versenytársainak tábora.
dr. prédikátor
A falvak és nagyközségek mozgató rugói a TSZ ek és az Állami gazdaságok voltak!!!A településeken akkor volt közösségi élet!!!
gulyasgyula
@Equus: ...Nem a név a lényeg hanem az összefogás és így a haszon a termelőknél marad ..Az ilyen példákat kell --kellene másolni ...
nezelodo
@dr. prédikátor: Most is az, a volt állami gazdaságok a mozgató rugók, csak a Simicskánál, a Mészáros (Orbán) Lőrincnél, stb. A publikumnak meg fel sem tűnik, hogy a G naptól már tudhatunk az elhíresült 12 ÁG. némelyikének sorsáról, pedig nem egy trafikról szól a történet, és nem tulajdonosváltás, hanem strómanváltás volt, pl. ott Herceghalom-Csákvár környékén.
nezelodo
@durbincs: Tetszik a megfogalmazásod, így szokták a cigányok is mondani, meg az erdélyi dakoták. Pedig lassan égtek mint tavaly a tordasi csárda, ott a kalandpark mellett! Hej pedig milyen szerencséje volt a kedvelőinek! Csak péntek 16 órától vasárnap reggelig kellett a hiányát érezni nekik, mert ízibe nyitott egyet a Lölő ott a szomszédban! Aztán még azt mondják nem zseni a koma! Vajon földi halandó össze tudott volna-e ütni egyet harminchat óra alatt? Na ugye, hogy nem...
nezelodo
@durbincs: Hát nem tudod? A Mészáros a Viktor családi parasztgazdaság programjának a megtestesítője, mármint az Orbán családé! Azé' van nekije csak száz hektárja... A kalandparkja meg a vasút, szálloda és lovardaépítés, meg a gázszerelés, és a fociakadémia a polgármesterség stb. a tsz-ének melléküzemága, nem tudtad?
kissé felnőttem
fazekas : kolhoz a baráti országodban volt, tudod ahol a haverod seftelt, itt tsz- ek voltak dolgos emberekkel családokkal csak elkurtátok anno a privatizálással mert lenyultátok vele a falusi létet. ja ha jőnnek a TSZ ek akkor visszaszáll a turulmadárral a termőföld is amit elárvereztetek koma hu de megriadtunk. cc él ám a civil kurázsi csak ti ugrasztottátok egymásnak az embereket,de lassan végetér ám, a bucsu meg fájdalmas lesz,megtudjátok milyen is az ha éhes az ember,meg a kölykei .
nezelodo
@durbincs: Eléggé logikus a felmentő hozzászólásod a lopásra. Persze nem is tehetsz mást, felmondod a már jó ideje nyíltan vállalt kormányprogramot. A tükröt pedig kerüld azért, mert gyomorproblémát okozhat a látvány, és elhánysz a falig...
nezelodo
durbi még a végén megkedvellek! Nem is tudod milyen jó cikknél írogatsz! Minden meg van a tsz szervezéshez, az Orbán papa üzemi párttitkár, meg az Uzsabányai munkásőrei is elő tudnak talán még venni egy-egy pufajkát, (hideg van tudod a főnökeid vörös riasztása éppen idepasszol, rejtegetik is a maradék hízót itt falun, nehogy elvigye a Bözsi mamának a főnököd), meg pár dobtárast a zsírpapírból, pl azt amivel apámat fenyegették, ha nem lép be a kolhozba... Nálam meg itt van kéznél a bratyó bányászfejszéje, amivel elhajtotta őket... Megírjam a nevüket is? Csak nehogy megsértődjön az idomárod... Te, úgy futottak azok a hősök, mint a Réparobi csürhéje a Fletó felesége elől! Te nem láthattad őket, még tojáshéjas, (bocs ikrahéjas) a gatyád...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.