Nincs elég orvos, így nincs ellátás sem a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán. Az újszülöttek ellátást a házi gyermekszakorvosok látják el.

Pénteken került ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által felügyelt Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház honlapjára az alábbi bejegyzés: 

Kedves Betegek, kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.

A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.

A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!

Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.

A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A Kórház Vezetősége

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a miskolci egyetemi-központi kórházat jelölte ki a közlemény szerint. Miskolc Sátoraljaújhelytől közúton 84, míg Sárospataktól közel 74 kilométerre található. 

Nincs orvos, szünetel a csecsemő- és gyermekosztályi ellátás Sátoraljaújhelyen

Fotó: pixabay.com CCO

Helyi szinten, ahogy a közleményben is olvasható, a házi gyermekszakorvosok látják el az újszülötteket, azonban a gyermekszakellátásért Miskolcra kell utazni.

(444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem hinném, hogy a lakosságnak ezzel bármi baja lenne. Kizárólag fideszes jelöltre szavaztak 2014-ben.
nyanya001
Na és ?
Ez sokkal fontosabb !
Hárommilliárdért épít a kormány Űrközpontot Mátészalka és Kisvárda között egy kétezres faluban.
Hogy csinálnának maguknak kistestvért !
Ez a legalja kormány !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.