Nem csak a Transparency International friss jelentése lesújtó Magyarország számára. Egymás mellé tettük az elmúlt 15 év korrupciós jelentéseit, ezekből pedig jól látszik, hogyan épült ki a rendszerszintű korrupció. Az elmúlt huszonkét évben egyszer sem volt annyira korrupt Magyarország, mint 2017-ben – derült ki a Transparency International most kiadott jelentéséből. A 180 megvizsgált ország közül a 66. helyen állunk, ami az abszolút mélypont a mérések kezdése, 1995 óta. Az EU-n belül is tragikus a helyzetünk: a 28 tagállam közül a 27. helyen állunk, csak Bulgáriában nagyobb a korrupció, mint itt. Ahogy Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója korábban megállapította: Magyarországon a korrupció központosított formája épült ki és vált rendszerszerűvé. Korrupciós ranglétra Infogram A 2017-ről szóló elemzést összehasonlítottuk a korábbi években kiadott jelentésekkel. Ezekből pedig jól látszik az út, amit az Orbán-kormányok alatt bejártunk: a Fidesz...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Nem tűröm a korrupciót!" - annyira! Attó függ, kikrő van szó, ugyebár...
csipetke
@quadrocopter: Nem olvastad végig a cikket?Erről is Soros tehet,hogy a Transparency International Magyarországot és Bulgáriát hozta ki "győztesnek",mint a két legkorruptabb ország.
Meg se fordul a fejükben,hogy talán azért,mert így igaz.
kereső
@quadrocopter: ez csak arra a helyzetre igaz,ha "engem kihagynak belőle"-tette hozzá gondolatban.
kereső
A minőségi fordulat korrupció ügyben!! Törvényesitve minden,a jogot felhasználva a jogtalansághoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.