Másfélszer többen szimpatizálnak a kormánypártokkal (a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék), mint az ellenzékkel együtt – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Idők számára készült kutatásában, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel.

Nézőpont: másfélszer több a kormánypárti, mint az ellenzéki szimpatizáns
Fotó: MTI

A kutatás február 3. és 21. között készült 2000 ember megkérdezésével. A felmérés eredményei szerint a teljes népesség körében a Jobbik tábora változatlanul 7 százalék, ami a ciklus legrosszabb eredménye a párt számára.

Az MSZP-Párbeszéd szimpatizánsainak aránya továbbra is 5, a DK-é pedig 4 százalék, míg az Együtt és a Liberálisok tábora 1-1 százalék. Az LMP hibahatáron belül, egy százalékponttal erősödött és 4 százalékon áll, a Momentummal változatlanul 2, a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal pedig 1 százalék szimpatizál.

A Nézőpont Intézet szerint a rejtőzködők között ezúttal csak 2 százalék a kormányellenesek aránya.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP-re 54 százalék szavazna, ezen a bázison is lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen

- írták. A Jobbikra a biztos szavazók körében változatlanul 13 százalék szavazna, ami jóval elmarad a párt 2014-es listás választási eredményétől (20,7 százalék).

A baloldalon továbbra is hármas holtverseny van, a pártpreferenciák változása nélkül: az MSZP-Párbeszéd listára a biztos szavazók körében 10, míg a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna. A parlamenti küszöb alatti pártok közül a Momentum szavazataránya 3, a Magyar Kétfarkú Kutya Párté 2, míg az Együtté és a Liberálisoké 1-1 százalék lenne – áll a felmérés eredményeit ismertető közleményben.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazudnak, hiszen a Fidesz fizeti őket!
Nem is tudnának már igazat mondani... Elfelejtették, hogy hogy is kell azt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@papa.49: Hagyd el, ara lennék kiváncsi, ha elveszítik a választást, mi lesz a dádéval? Szerinted agyvérzést kap, (reménykedik), vagy viszik Grazba? Mert bele fog dilizni, az biztos, hogy kikerül a hatalomból, és minő borzalom! - nem lehet tovább lopni! Hát mondd meg, ki lehet ezt ép ésszel bírni? (vigyorog)
9-én lesz a szülinapom, de ennél szebb ajándék nem is kellene!
Kiváncsi lennék a valódi helyzetre, mert akivel szóba állok, az mindenki szidja, átkozza a fideszt, és orbánt. Úgyhogy annyira nem adok erre az eredményre.
papa.49
@Desischado: Kívánom neked a LEGSZEBB szülinapi ajándékot, hogy a CSUTIGECI pofára esik !!!
Desischado
@papa.49: Köszi, drága Papa, úgy legyen!
Borsodi
Hódmezővásárhelyen is így volt! Tuti a győzelem! Az volt! Lehet magyarázkodni,Sorosozni !
simmering73
Erről a listáról Hódmezővásárhelyt már ki lehet húzni.
evacica
Azértb a pénzé amit kapnak, már szenté is avathatják Orbánt! De szép is lennne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.