Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd.

A bíró nem a bíróságon, hanem a János kórházban mondta ki az ítéletet, M. Richárdot ugyanis hasi fájdalmakkal korábban be kellett vinni a kórházba.

A 24.hu-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset okozásával gyanúsított M. Richárddal szemben 50 ezer forintos bírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen.

50 ezer forintos bírsággal megúszta a két ember halálát okozó M. Richárd

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Mint ismert, 2017. május 15-én súlyos baleset történt a XIII. kerületi Dózsa György úton. Egy Mercedes és egy Citroen ütközése után az egyik autó a közeli autóbuszmegállóba csapódott.

A baleset miatt egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően meghalt. Rajtuk kívül a balesetnek két súlyos és három könnyebb sérültje lett. M. Richárd, a Mercedest vezető férfi tavaly szeptember óta nyomkövetővel van házi őrizetben.

(24.hu)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jönnek a választások. A falkavezér nem kerülhet börtönbe.Érdekes jogértelmezésű fickó lehet a bíró...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
jönnek a választások. A falkavezér nem kerülhet börtönbe.Érdekes jogértelmezésű fickó lehet a bíró...
Pálinkás Pál
@Equus: Nos...pedig az M. Richard csak a gyorshajtás szabálysértését követte el...a balesetet az okozta aki szabálytalanul elé kanyarodott!! A ti logikátok mentén hibás a Mercedes gyár is..miért csinálnak olyan autót ami városban 50 felett tud menni??? Ezt ma már könnyen le lehetne szabályozni!!!az egyik ember meg azért halt meg,mert nem volt bekötve,és kirepült a kocsiból..!Lehet majd itt vért követelve hőbörögni..de vissza lehet nézni,én már a baleset idején mondtam hogy nem ő a hibás...!Mondok egy példát,aztán részemről befejeztem az ügyet...mész mondjuk 55-el egy kinnfelejtett 30-as táblánál,és egy részeg átkelne az úton,elütöd meghal...nos akkor téged is sitteljenek le 20 évre ,mert majdnem a megengedett duplájával csaptad el??? Gondolom akkor te is elfogadnád hogy gyorhajtás szabs-ért megbírságolnak 50 ezerre,mert a részeg volt a hibás ,ő futott ki eléd!!!
X-ray
A büdös ..csába! Tesóm éjjel áthajtott a piroson, mert üres volt az út, az utcák, minden kihalt.
De két hekus ott figyelt a sarkon bazzeg. 50 ezerbe fájt ez a családunknak.
Pedig senkinek nem ártott, az unokaöccsének ment a gyógyszertárba életmentő gyógyszerért, mert az ügyeletes orvos éjjel kint volt a kisgyereknél és recepteket írt, amit minél előbb be kellett szedni.
Cicamama55
Ennyit ér az ember élete?! Bizony Isten ez már az igazságszolgáltatás meggyalázása, ami ebben az országban az elmúlt pár esztendőben folyik! Esetleg nem akarják kitüntetni ezért a tettéért?! Engem mélységesen felháborít!!
namihami
i-GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS...
Nem akarok többet hozzátenni, pedig tudnék. Annyit írjatok csak meg, hogy ez melyik Fidesz-górénak a kicsodája?
Eladott Ország
Persze ez a felpumpált baromarcusegg, a patkányképű Rogan Antilopnak a társaságába tartozik. Azért engedte el a birósság, igaz be volt drogozva. Megölt két embert, de hát Magyarországon ahogy látom a bűnöző seggarcúakat védik. Az biztos hogy a fideSS-ek úgy fognak lógni mint az AVO-sok. Egytől egyig. Ha a kultur tárgyalásra nem hajlandóak akkor jöjjön az erősebb ráhatás.
Eladott Ország
Úgy látszik, félnivalója itt nem a bűnelkövetőknek, hanem a tisztességes polgároknak van. A törvény előtt ugyanis egyenlőek vagyunk, de vannak akik még egyenlőbbek. A bíróságok hitelüket veszítve a kormány eszközévé váltak, függetlenségüket elveszítve, politikai döntések tucatjait hozzák meg naponta. A hatalom birtokosaiként nem riadnak vissza attól sem, hogy rokonaiknak, ismerőseiknek kedvezve hozzanak meg egyes ítéleteket. Nem fontos az sem, hogy éppen mi az elkövetett bűn, a gyilkosságok alól ugyanúgy mentik fel a vádlottakat, mint ahogy korrupciós vagy zsarolási ügyekben. Sem vagyon, sem emberélet nem számít, ami fontos az a hatalom és a pénz. Nincs egy olyan szint, ami alatt már nem védik meg egymást, úgy látszik bármi belefér. A korrupció mételye kapitányságok és bíróságok százait fertőzte meg, kétségessé téve egy törvényes ítélet meghozatalát. A kormány hatalmának erősödésével megszaporodtak a politikai ítéletek, eltiporva a civil ellenállás bármi formáját. Hamarosan elérünk ahhoz a ponthoz – ha még nem értünk el -, ahonnan már nehéz lesz visszafordulni, az elszámoltatás pedig lehetetlenné válik.
papa.49
Ha 3-5 km meghaladod az engedélyezett sebességet fizetsz 30 ezer forintot, hogyan jött ki a bírónak nevezett szarházinak az 50 ezer forint ???
simmering73
Gecisztánban ötven ezer forintot ér két ember élete?
Lepényleső
Így van meg a 2/3 is? Két emberi élet = a sebességhatár túllépése cirka 30 Km-es sebességgel?
kukac50
Nyugodtan el lehet ütni a hazug Fideszeseket, 50 ezret megér egy egy Fideszes,ha az igazságszolgáltatás 2 ember életét 50 ezerre taksálta!
lampa laz
Többet fizetett a kokainért, amit a baleset előtt beszippantott ez az állati selejt, -mert embernek nem nevezném-, mint az 50ezer forintos bírság.
görbetükör
Bűnözőknek áll a világ ebben az országban.
Zeta
Ítélet?
Nem , ez dícséret!
Még majd beperli az államot szabad mozgásának korlátozása miatt. Plusz üzleti vesztesége miatt. Egyre szebb lesz az ország!
rohács1926
Ha a nemzet orvosa (Mikola) unokaöccsét, a lúgos orvost nemtudta (eddig) kimosdatni, akkor mekkora erők mozoghatnak emögött.
Mézike
Most mi baj? Ezért az Orbány kormányban kitüntetés jár.
Hofipisti
@Edmond Dantes: Különösen egy netán vesztes választás esetén!
kisrigó
Elolvastam a cikket, szóval, ez az ötvenezer forint csak egy lépcső a baleset kedvező megítélésében. Mi az, hogy a János kórházban hirdettek "ítéletet!" Kivonult a bíróság, siettek bocsánatot kérni, mert megszegte a törvényt!? Még ez sem tette méltatlanná a háziörizetre? A magyarázatot a cikk végén találtam: Egy csepeli fórumon rogán tónit és a csodálatos rezsi szilárdot védte tavaly . Úgy látszik, most meg őt védik a "haverok!"
Desischado
Erre szavam sincs. Illetve ami lenne, az nem tűri a nyomdafestéket. Alsó hangon is, legalább életfogytiglant érdemelne ez a gyilkos, és 50 000 ft-ért elengedték?! hol élünk?! A bíró nem köpi magát szemen! Tudja valaki a nevét ennek a Bírói Kamara szégyenének?!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/26/igen-en-is-szeretnem-ha-az-ilyen-emberek-mint-m-richard-a-huvoson-lennenek-de/
Igen, én is szeretném, ha az ilyen emberek, mint M. Richárd a hűvösön lennének. De!
M. Richárd Rogán polgármestersége idején biztosította a lakossági fórumokat. Pedig hát akkor is büntetett előéletű volt a szentem.
Yoda69
@Eladott Ország: Tudhat egyet s mast rogan uzelmeirol. Nem veletlen hogy nincs bortonben, holott kokosan megolt 2 embert es a haziorizet szabalyait is megsertette.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Ez a cikk korrekten összefoglalja a történteket... én kicsit leegyszerűsítve,rövidebben mondtam!!
Sámannus
Azért ismerjük ilyen jól a történetet, mert fel akarják menteni "Gyurmát" Erre a gazemberre szüksége van a hatalomnak.
A listája csak itt olyan ártatlan bárányt mutat, de valójában megfékezhetetlen patkány.
Pálinkás Pál
@Sámannus: csak hogy a cikk erről az esetről szól...
Sámannus
@Pálinkás Pál: fáj a hasa. Ezt csak keresztapja hiszi el, meg a bíróság amely elhagyja a hivatali helyét. Szégyen.
nezelodo
@kisrigó: Az a gyanúm, valamelyik nagykutya strómanja lehet, aki a beosztásánál fogva papíron nem tulajdonolhatja a politikusok által kedvelt, és megrendelésekkel kitömött céget.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Most nem mindegy hogy fájt vagy nem??? Az ügyhöz annak semmi köze...
Sámannus
@Pálinkás Pál: Nem, mert ez hepciáskodik a törvénnyel, mert tudja, hogy a bűnözőhaverjai védik. A bíró is tudja. azért ment utána. Ennek ülni kell, mert nem tisztel semmit.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Tisztázzunk valamit...ezért az esetért miért is kéne ülnie??? Nem ő volt a hibás...ha ugyanez Mari nénivel történt volna ott Taktaharkányból,már rég elfelejtette volna mindenki!!! Amikor az eset történt ,rákét napra volt egy súlyos karambol,3 ember halt meg...érdekes módon ott nem fröcsögött senki,nem ordítozott sittért,pedig többen vesztek oda...
kolozsvaros.com/2017/08/26/igen-en-is...
olvasd el,nincs kedvem leírni mindent!!
szaboria1
Megint sokan nem figyelnek nem a gyorshajtásért büntették meg hanem hogy bement egy étterembe holott ezt nem tehette volna meg.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Akkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a "halálos közúti baleset okozása" már nem szabálysértés hanem vétség, tehát bűncselekmény. Vannak minősített esetei, ilyen a maradandó egészségkárosodás okozása vagy valaki halála is. Viszont ebben az esetben nem csak a
-szökés vagy elbújás
-tanúk befolyásolása
pontok mérvadóak az előzetesbe kerüléshez, hanem a
-bűnismétlés veszélye
pont is. Mivel "csak" 2 ember halt meg, így 1-5 évet lehet rásózni. Ha 2-nél több ember hal meg, akkor a tétel már 2-8 év.
De a lényeg az, hogy a bűnismétlés veszélye maximálisan fennáll az illetővel szemben, hiszen azóta is látták jogosítvány nélkül vezetni.
rohács1926
@szaboria1: február 26., 10:20
Itt a dolog nem a lakhelyelhagyásról (mármint, hogy hazafelé bement az étterembe), meg az ötvenezer forintról szól, hanem, hogy háziőrizetben, feltehetően luxus körülmények között tölti a "büntetését".
Kicsit sarkítva; mondjuk kap két év két hónapot, de két évig elhúzzák az ügyet, akkor csak két hónapra kell börtönbe vonulnia. A házi őrizet ugyanúgy beszámít a büntetésbe, mint az előzetes. Csak hát nem mindegy.
szaboria1
@rohács1926: Én csak azért írtam mert sokan azt hitték a balesetért kapta az 50000.-ft büntetést.
A baleset helyszínét még a szakértök is vitatják. Mert sajna az áldozatok vezetője is vétet. A luxus kocsis is kétszeresen mert egyszer gyorsan mert másodszor jogsi nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.