Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap hófúvásokkal és az erős lehűléssel kell küzdeni, emiatt több helyre van kiadva figyelmeztetés és riasztás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a Dunántúl déli felén előfordulhat néhol hószállingózás, de számottevő (> 1-2 cm) friss hó nem várható.

Az OMSZ a hófúvás miatt több megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas, VEszprém, Zala, Somogy megyék) is figyelmeztető előrejelzést adott ki, ezeken a területeken a szél miatt hótorlaszok alakulhatnak ki.

Hófúvások és extrém hideg, ezek várhatók vasárnap az időjárástól

Fotó: met.hu

A hóval borított tájakon az élénk, erős északias szél hordja a havat. Főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani.

Az Alföld északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az északkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében meg is haladhatják a 60-65 km/h-t.

A hófúvás miatt elsőfokú riasztás is életbe lépett az ország nyugati szélén északtól délig, valamint a Balaton körzetében.

Hófúvások és extrém hideg, ezek várhatók vasárnap az időjárástól

Fotó: met.hu

Az extrém hideg miatt is kiadott a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést, eszerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Nógrád megyékben a hőmérséklet – 15 °C alá csökkenhet.

Hófúvások és extrém hideg, ezek várhatók vasárnap az időjárástól

Fotó: met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé.

Hétfőn az egész Dunántúlon és a Dél-Alföldön is hófúvás várható, az extrém hideg pedig az észak-magyarországi régióba (Nógrád, Heves, Borsod) is betör az OMSZ előrejelzése szerint.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hóekék meg csendesen szenderegnek ugyi ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.