Péntekig mintegy 350 ezren kérték papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) Tállai András szerint.

Péntekig mintegy 350 ezren kérték papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), idén is az sms a legnépszerűbb, a kérelmezők 70 százaléka így fordult az adóhatósághoz – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tállai: mintegy 350 ezren kérték a NAV-tól, hogy helyettük számolja az szja-t

Fotó: tallaiandras.fidesz.hu

Tállai András felidézte, az e-szja projektje 2018-ban tovább bővült, idén egymillióval több, mintegy 5 millió bevallási tervezetet készít a hivatal. Ezek elektronikusan elérhetők lesznek március 15-e után az ügyfélkapun keresztül. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 19-ig kérheti a papíralapú bevallási tervezetének postázását – jelezte.

Az ügyfelek sms-ben, űrlapon, levélben vagy nyomtatványon, illetve telefonon is fordulhatnak a NAV-hoz.

Idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol – emelte ki az államtitkár. A 360 ezer mezőgazdasági őstermelőnek és áfás magánszemélynek a munkáltatótól, kifizetőtől szerzett jövedelme szerepel a bevallási tervezetben, csak a saját tevékenységükből származó jövedelemmel kell kiegészíteniük azt.

Tállai András arra is emlékeztetett, hogy az egyéni vállalkozóknak hétfőn éjfélig kell benyújtaniuk jövedelemadó-bevallásukat.

Számítások szerint a vállalkozók fele az utolsó napokra hagyta a kitöltést – jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve, hogy az érintett egyéni vállalkozói körtől mintegy 300 ezer bevallást vár a hivatal, ehhez képest február 23-ig 126 ezer érkezett.

A NAV a magánszemélyek válláról már levette a bevallás kitöltésének terhét. Az adózásban a bürokrácia-csökkentés itt nem áll meg, a cél, hogy 2021-ben a vállalkozások csaknem minden bevallás-tervezetét az adóhivatal készítse el – hangsúlyozta Tállai András.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ám ha engem kérdezne bárki (nem kérdezett), akkor mégiscsak azt mondanám, hogy az alábbi groteszk mutatja meg legnyilvánvalóbban, hova süllyedt és merre tart a Tállai Andrások által foglyul ejtett ország két disznótoros népnemzeti mulatság között:
www.facebook.com/hirtv/videos/1345503648801528/
Ez itt fent nem a hejőkeresztesi falusi kocsma tulajdonosa, hanem az adóhatóság vezetője, egyben parlamenti államtitkára annak a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amely Lázár János sóhivatala szerint hivatott lenne megválaszolni a kérdést: mi a búbánatos franc kerül 15 ezer forintba a névértéken 10 ezer forintos Bözse-utalványon, amelynek tervezett, mindennél botrányosabb kézbesítési módjával kapcsolatban meg borult el az agyunk. A fenti Tállai Miakérdés? Andrásról nehezen tudom eldönteni, hogy megjárta a fejét a korábban betolt pálinka, esetleg gyomorsüllyedést kapott a ráküldött disznótorostól, mert azt mégiscsak méltatlan lenne feltételeznem, hogy azért nem érti a kérdést mert (Vida Ildikó legalább az angol nyelvű kérdésekhez kért tolmácsot) ennyire buta és sötét. Pedig a megfejtés valahol emitt lészen. Bandi, te intellektuális Mariana-árok, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbjének! Hát ennyi energiával a minisztériumi portást vagy a sofőrödet is megkérdezhette volna a Hír Tv. Hát honnan is tudhatnád pont te, hogy az Erzsébet-utalvány adóköteles, és hogy mi kerül miért annyiba, amennyibe, hogy miként pakoljátok egyik zsebetekből a másikba a költségvetési pénzeket? Vida Ildikó angolul nem tudása szánalmas, majdhogynem bocsánatos hiányossággá szelídül eme 1 perc 40 másodpercbe sűrített szégyenletes performansz mellett. Most akkor vagy az van, hogy ki kellene deríteni nagyon sürgősen, mégis ki a franc irányítja a NAV-ot valójában, és tényszerűen ki felel az adóügyekért az NGM-ben, amíg Tállai országosan kolbászt tölt és szalagot vág, mert a legbutább gazdasági-pénzügyi analfabétára nézve is méltatlan, hogy ez az ember az lehet ma Magyarországon, aki.
Eladott Ország
Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már. Tállai megvédte Vida nyelvtudását.
youtu.be/Qr4BdsqZQh4
Eladott Ország
@Lepényleső: Nem ő számolta meg, hanem Vida Ildikó! Angolul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.