Kiugró részvétel volt, Márki-Zay Péternek sikerült a mozgósítás jobban. Az összellenzéki jelölt nyert a Fidesz fellegvárában, Lázár János városában.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Hurrá, hurrá, gratula dr. Márki-Zay Péternek!!
koszpeko
Ez nem meglepetés.
Az embereknek tele a töke.
Ennyi.
bencemacska
@koszpeko: ma, 20:31
De igenis meglepetés! Nagyon kell neki örülni!!!
koszpeko
@bencemacska: Örülök is neki.
Hidd el.
Tudtam, hogy ebben az országban több a gondolkodó mint a birka.
Ezért nem meglepetés.
Az eredménynek nagyon örülök.
papa.49
Cserpákjános orra most a földig ér ))))))))))))))))))))
Sega
Éljen,hurrá ,de szép lett ez az este :)
Gratulálok dr Márki-Zay Péternek!
További szép estét kedves tagok:)
Levendula
Tudtuk, hogy M-Z. Péter győzni fog. Ez lesz április 8-án egész Magyarországon!
papa.49
Érdekes a ,,bérbrekegők,, vajon hol vannak, vagy még nem jött meg az email, hogy mit kell böfögniük ???
bencemacska
A legnagyobb megbecsülésem minden Márki-Zay Péterre szavazó Hódmezővásárhelyinek!!!
Délután még elkeseredett voltam!!!
Manhattan
Fel akartam kelteni karma1-et a jó hírrel, de sokáig kicsörgött de nem vette fel...:(
vukkocska
@Manhattan: Ebben bízott, hogy ez lesz az eredmény, ami született. Nagy boldogság lesz számára, ha megtudja. :)
Macskaszem
Gratula a vásárhelyieknek, nagyon ránk fért már a siker, tehát a megfelelő emberrel és technikával ronggyá lehet verni a szarháziakat még a fidesz fellegvárakban is.
Manhattan
@vukkocska: Csodálkoznék, ha nyugodtan tudna aludni. Hiszen messze él, de szívvel-lélekkel itt van velünk!
karma1
@vukkocska: @Manhattan: Mar nagyon-nagyon boldog vagyok, csak hajnali 4 korul (inkabb utan) mentem aludni, mert AFA bevallast csinaltam...:O))))
Szoval a modszer, amivel megtudtam, hogy Marki -Zay nyereni fog, BEJOTT! Ugyanez a modszer mondja, hogy orban bukni fog es Karacsony lesz a ME !
Vegtelen nagy boldogsag ez nekem, remelem, minden troll felrevonulva nyalogatja a sebeit...Kivancsi leszek a szovegukre, hogy mivel sunnyognak majd vissza... A habony muveknek meg fajhat a feje, hogy hogyan fogjak kommunikalni ezt az oriasi buktat, pozitivumkent,...
\Felkeszul: a csuti puhos (szabadon lopva Horizont baratnonktol)
karma1
@nyanya001: Haha,. Nyanyus, a lekisbuki! Emlekszel, 2016 oktober 3-.an betiltottak a Liedl bukta reklamot, buktat sem lehetett kapni a kozertben, es kiirtak, hogy "nyersanyaghiany van!...:o)))) Igen, en meg mindig bizom abban, hogy az emberekben tobb az esz, az ertelem, mint abban a par oligarchaban, ajtatos balogban., golyofeju nemethszisziben...:o)))
karma1
@bencemacska: Kosz, Dragam, Te mindig gondolsz az elszigeteltsegemre, a lehetosegeimre,...:o))))) Koszi...:o)))
Eriksson
"57-41 százalékra az ellenzék által támogatott független Márki-Zay Péter nyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje ellen."
Hatalmas gratula neki!!!
De van egy bibi. Milyen független az, akit egy országos médiakampány, és a teljes ellenzék támogat? :)))
papa.49
@Eriksson: Annyira független mint a Tarlós a fütyisztől ...
bencemacska
@Eriksson: ma, 22:12
Miben nyilvánult meg a a "teljes ellenzék" támogatása?
Semmiféle támogatást nem vett igénybe!
Az volt a támogatás, hogy nem támadták, és nem indítottak ellene senkit!!
És íme ez is elég, ha az induló EGY EMBER!!!
papa.49
@Manhattan: Jól látod, igen savanyú a szőlő...
papa.49
@bencemacska: Ennyi kellene csupán ahhoz hogy tönkre legyen verve a fütyisz !!!
papa.49
@nyanya001: Imádom a képeket amiket felraksz, találó mind...
Borsodi
Kinek volt meglepetés? Ez az ésszerű,ez a döntés így helyes.Látják már sokan.
www.youtube.com/watch?v=fJp_c6rkCTE
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"Délután még elkeseredett voltam!!!"

Én 14 órakor már láttam a fityesz, az alpolgármester bukását.
A részvételi arány sejtette ezt az eredményt.

Lehet örülni ennek az eredménynek, de ez messze nem vetíti elő a fityesz márciusi bukását.
Mert nézzük meg a számokat:
Hegedűs 9 468 szavazatot kapott.
Semmennyitnemér jános 2010-ben 10 521 szavazattal nyert,
míg 2012-ben az elhunyt Almási csak 6 430 szavazatot húzott be!

Tehát Hmvhely bőven megtartotta fityeszes szavazóbázisát, M-Z Péter győzelmét azon szavazóknak köszönheti akik eddig nem jártak szavazni.
Ma nem jött be orbán taktikája, hogy otthon tartsa a fityesz távozását akaró szavazókat, aminek az lett az eredménye, hogy győzött a demokrácia, győzött a többség akarata.

S ennek a részvételi aránynak mi volt az oka? Én arra tippelek, hogy megunták a Zemberek az évek óta tartó migráncsozást, Sorosozást, az óriásplakátok tengereit.
De az is kiverhette a biztosítékot a gondolkodni tudóknál, hogy olyan egységes a fityeszes hazugságokra épülő kommunikációja, annyira azonos kottából szólal meg minden fityeszes politikus, hogy megcsömörlöttek tőle a szavazók.
Mert hiába a fityeszes győzelmi nyilatkozatai migráncs ügyben, a kvóta elleni népszavazás számaiból jól látható, hogy csak a fityeszes és jobbikos szavazókat tudták az urnákhoz csábítani (3,3 millió szavazó).

Tehát a fityeszes szavazóbázis nem csökkent, csak olyan összefogással lehet több szavazatot gyűjtenie a kormányváltó erőknek, ami megmozgatja a szavazatra jogosultak 68-70 százalékát!
Nem lesz egyszerű feladat, sőt, egy győzelem esetén is marad a fityesz ellenzékben, kezében marad az ország közigazgatása, gazdasági hatalma, ami azt eredményezi, hogy nem lesz működőképes az új kormány, lehetetlen lesz az ország irányítása.
De az is nagyon elképzelhető, hogy egy vereség ellenére is marad kormányon a fityesz, a jobbikos toroczkai szegedi hírek szerint már olyanokat mond, hogy tavasztól ő lesz a belügyminiszter...
karma1
@F_Viktor: Asszem, abban az egyben tevedsz , hogy a fidesz marad ellenzeki part. Ha ugy erted a dolgot, hogy az OSSZES koztorvenyes, sibolo, sikkaszto csalo fideszest BIROSAG ELE ALLITJAK (ahova valok), akkor a fityesz maradhat mint eszme, de a vezetoi nelkul. Marad a megtevesztett, megfelemlitett nyuggerek, ciganyok, nincstelenek tabora, vezeruru nelkul.
Azon csodalkozom, hogy akarhany kommentelo tarsam megszolal itt, mindenkinek kimarad a gondalatai kozul az elszamolas.
(Meg egy afrikai banankoztarsasagban is ugy muxik a dolog, hogy kihirdetik egy puccs utan a diktator bukasat, majd szepen elvezetik a boribe, es majd a birosag elott fog felelni az addigi disznosagaiert. Miert nem feltetelezi senki sem az elszamoltatast? Egyedul Gyurcsany akarja ezt, mert ha elszamoltatas lesz, akkor lesz ujra - ha lassan is, de lesz - PENZ az allamkasszaban. )
bencemacska
@F_Viktor: tegnap, 23:41
A nagy szavazási hajlandóság nekem is adott egy kis reményt.
Dél körül viszont volt egy közvélemény kutatás szerű egyenes közvetítés piacról és utcáról, amolyan exit pool szerű kérdezgetés, ahol mindenki menekült a riporter és a kamera elől.
Akit sikerült megkérdezni az meg olyan választ adott, hogy ő az állandóság híve!
Na ekkor ingott meg bennem a remény, hogy tömeges részvétel még nem biztos siker!
Szerintem ez a siker személy szerint Márki-Zaynak köszönhető!!!
Nem tudok rá jobbat mondani: "Ember az embertelenségben".
division
Na és akkor innentől vége a munkanélküliségnek, a sok szegény ember meggazdagszik, nőnek a bérek, emelkedik a nyugdíj, olcsóbb lesz a kenyér, és a többi...Hatalmas siker ez kérem az országnak:-))
nyanya001
@karma1: Azért szeretném látni a csüngőhasú pofázmányát :DDDD
Perwool
@division: Lehet, hogy nem szűnne meg azonnal az általad felsoroltak, de talán az óriási korrupció megszűnne. Mert itt már nem a "megoldjuk okosba" szintű korrupció van. Talán nem is lenne gond, ha olyan fejlesztésekből csípnének le maguknak pénzeket, amik az ország hasznára vannak. De nem. Őrült projekteket találnak ki, csak azért, hogy legyen miből rabolni.
division
@Perwool: Oké, én ezt értem, és semmi baj nincs azzal hogy így alakult most a választás, csak nehogy nagy csalódás érje azokat az embereket akik azt gondolják valami is változni fog a javukra, mert bizony sokan azt képzelik. Én reális maradok.
karma1
@Eriksson: Te nagyon okos! Marki-Zay-t nem azert tamogattak volna, mert valamelyik partnak a tagja, hanem azert, mert EMBER! Olyan a hitvallasa, a politikaja es a lokalpatriotizmusa, ami miatt mindenki teljes szivvel kiallhat mellette...
Az ellenzeki partok legyenek barmennyire es szettagolva, az alapveto elveikben teljesen ugyanazt mondjak, legfeljebb a teljesites modjaban es a tervuknek a vegrehajtasi idejeben lehetnek kulonbsegek.
Mindegyikuk Europahoz akar tartozni, nem putyinhoz, ami a legalapvetobb kerdes az elveikben.
En is ismerek olyan polgit peldaul Balatonszarszon a baratnom reven, - o szokott rola meselni- aki fideszes , viszont ejt nappalla teve dolgozik Szarszo boldogulasan, csinalja a kulturalis, sport programokat, gyerekekkel foglalkozik a sajat idejeben. Ott is az EMBERT kellene eloszor nezni, aztan a partallasat.
karma1
@division: Piszkosul cinikus vagy. Mindenki tudja, hogy a felsorolt problemak hetfotol nem fognak megszunni egycsapasra.
Miert adod a hulyet, amikor nem vagy az? Ha kiiktatjak a rendszerbol orbant es a maffiozo bandat, aki mar lassan kerkedik a torvenyesitett korrupcioval, lopassal, akkor el lehet kezdeni az ujjaepitest.
Az orszag romokban, - es ez mind az emuttnyocevnek koszonheto. Johetsz most demagog dumaval, hogy mit csinaltak az elozo kormanyok, lopott ott mindenki, de a fidesz tortenelmi felelossege eppen az volt, hogy azert valasztottak meg oket, hogy valtoztassanak, ha olyan rossz volt eddig.
A tortenelemben sem , meg a vilagon sem kapott olyan lehetoseget me'g egy kormanyfo sem, mint amit orban kapott 2010-ben.
A penz szamolatlanul omlott az orszagba, es latjuk, hogy mit tett vele. Egyszeruen ellopta, az orszagot es annak lakoit fogsagba ejtette a sajat hazajukban - mar akit lehetett, -, es nyolcadik eve megfelemlitesben, megalazasban, szegenysegben tartja a nepet, akit megosztott szinte kijavithatatlanul: vagy fideszes vagy, vagy nem vagy igazi magyar.
Szoval nem kell gunyosnak lenned, mert az sehova sem vezet. Ha te semmit sem tettel a fidesz egisze alatt az emberek ellen, nem loptal, csaltal, akkor igazan atgondolhatnad megegyszer, hogy hol is tartasz? Lehet, hogy magad lepodnel meg a legjobban az eredmenytol...:o)))
karma1
23.59-re elszamoltatast akartam irni...:o))
karma1
@bencemacska: Dragam, eloszor is koszi a linket az elso beszederol, szenzacios volt! Ez az ember maga a beke meg a megnyugvas, egyben a tettero is!
Es amit mar nagyon regen nem lattam egyetlen futyiszes szonoktol sem - hiszen 99 %-ig ok uraljak a mediakat -, az, hogy NEM OLVASTA a beszedet. Az, hogy volt egy tematikai listaja, az egy dolog, de a tobbi a sajat kutfobol - szenzacios volt!

En ugye nem lathattam a delutani riportot, ami Teged elkeseritett, de gondolj bele: az emberek FELNEK a nyilvanossagtol (nem lesz ebbol nekem valami bajom?), hiszen jol tudjak, hogy mire kepes ez a maffiabanda.

Errol beszeltem mar nehany hsz-em ben: akarmit is mondanak a mostani felmeresek, hogy a fidesz egyenesen az Isten tronszeke folotti szinten lebeg mar a lakosok koreben - EZ SEMMIT SEM JELENT!
Amikor EGYEDUL vagy a szavazofulkeben, akkor semmi masnak nem kell megfelelned, kizarolag a sajat lelkiismeretednek, hogy az mit tanacsol, kire szavazz? Ott csak Toled fugg, hogy hova huzod az X-et, mert ott senki nem lathat bele a papirodba. (Hallottam, hogy kisebb telepuleseken az idoseket azzal rioagattak a fideszesek, hogy a fuggony mogott is latjak, hogy hova huzza a szavazo az X-et,. Ennel aljasabb huzas mar szinte nincs is a futyisztol,. Ez a leggusztustalanabb fenyegetes, amit egy embernek adhatnak...)
Hiaba mondja mindenki, hogy "meg nem dontotte el, kire szavaz", vagy "nem tudja, hogy kire szavaz", esetleg "el sem megyek a szavazasra", azert o meg nyugodtan elmehet, es behuzhatja egyedul a fidesz ELLEN barhova azt az X-et.
Roviden: ne keseredj el, orban NEM lesz miniszterelnok, vesziteni fog, (Karacsony Gergely lesz az). Csak mindenki menjen el szavazni, BARKIRE a baloldalon.
Eriksson
@bencemacska: Nézz utána a dolgoknak légyszi, aztán nyilatkozz. Én is a jobb és baloldali médiákból tájékozódok mint bárki, aki meg akarja érteni a dolgokat.
kokopelli
@karma1: Ki fog derülni,hogy a Fidesz ezt bekalkulálta,és nem volt véletlen
ez az un. szondázás,mert így lehet felkészülni a győzelemre,és a csata után
számoljuk a halottakat,mert ez egy olyan taktika amit az ellenzék nem ért, és
különben sem hagyjuk,hogy "azok" a magyarellenesek belelássanak a lapja-
inkba!...és különbenis a libsik ilyenek!Orvul megtámadták a nemzetet a So-
rossal a háttérben!...meg minden (migráncsok,Brüsszel,EU, a V3,5-ek stb.-k ;-))))
Eriksson
@karma1: Légyszi olvasd el figyelmesen, mondom FIGYELMESEN az alábbi cikket, mert minden sora kincs. hvg.hu/itthon/20180225_MarkiZay_Peter_a_HVG_Portreban_Soha_nem_azonosultam_sem_a_baloldallal_sem_a_Jobbikkal

Úgy mellékesen kérdem: Emlékszel még az esztergomi Tétényi Éva esetére?
Csizmás Kond
Mi ebben a meglepetés...senki nem akarta a fideszt tehát meglett amit akartak.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/02/25/lazadas-hodmezovasarhelyen-tortenelmi-bukast-szenvedett-a-fidesz/
A Fidesz gőzerővel kampányolt Hódmezővásárhelyen. Ellátogatott Orbán Viktor, rendszeresen jelen volt Lázár János. A honvédelmi miniszter 5,2 milliárd forintos beruházást ígért a városban, Kósa Lajos pedig 12 milliárd forintot és tízezer forintot ajándékként minden 62 év feletti hódmezővásárhelyinek. De ez ma már nem volt elég és a migránsozás, illetve sorosozás sem. Néhány héttel ezelőtt az Index újságírója a fideszes jelölt hódmezővásárhelyi fórumán járt. Azt kérdezte az egyik idősembertől, hogy szerinte mi lesz Hódmezővásárhely sorsa, ha elbukik a Fidesz és jön egy ellenzéki polgármester. Az újságíró arra utalt, hogy vajon milyen anyagi hátrányt szenved el a város. Erre az idősember nemes egyszerűséggel a következőt válaszolta: “Felszabadul a város.”
papa.49
@Eriksson: Ez a cikk te szerinted mit mond, mert szerintem ékes bizonyítéka, hogy minden erővel a lézeres fullajtárjának a győzelmére hajtottak, hazugsággal, zsarolással, az hogy a lakosoknak elegük lett a cserpékjankóból nem csodálom !!!
Mielőtt válaszolnál itt felettem nézd meg a leírtakat, és gondolkozz el rajta !!!
magyarbakancs
Hát most mit lehet írni?
Hogy lehet kifejezni az örömünket?
Hogy lehet ezt a Fidesz seggberúgást le írni?.
Én csak azt tudom írni pakoljatok Fidesz nyavalyások.
Eriksson
@papa.49: Mondom, nem érint érzékenyen a téma. Egyszerű kérdést tettem fel még tegnap este: Mitől független a független, ha az egész baloldal támogatja. Nos? Te tudod?
papa.49
@Eriksson: Erre a válasz mennyire független a Tarlós a fütyisztől ???
Ezen hiába vitatkozunk ...
Egyébként a számomra tökmindegy ki támogatta a jelöltet a lényeg az volt hogy végre az ,,ellenzék,, megértette csak így tudhat győzni a fütyisszel szemben...
Az meg se fordult a fejedben, hogy a ,,sok nagy ívű,, baromság miatt lett elege az ott lakóknak ??? Neked is szarul esne ha odajön egy szarházi, és kitalálja hogy lebontja a házat a fejed felől, mint ott történt ... Ráadásul azok a lakások majd mind tulajdonban vannak ...
Meg a ,,tramvaj,, a másik agymenése a lézeresnek, én járok arra a 47 hetente oda,vissza látom a vonatot pár ember lézeng rajta, az úton a busz megállókban se nincs tömeg, viszont a város egy részét lebontanák a vasút véget, mert Népkerttől a pályaudvarra a városon keresztül vinné a vonalat ...
Hát szerintem pont ezért veszített ott a fütyisz ...
Eladott Ország
@Eriksson: Orbánt már nyugtatózzák. Náci Bayer meg őrjöng hiába hazudozta szét az országot az aljadék haverjaival együtt. Lázár meg most kapott szívinfarktust. Nagyon eltudnám képzelni ezt a Márki-Zay Pétert az ország miniszterelnökének is. Nagyon tetszett a tegnapi beszéde is. Okos, intelligens és rátermett ember. Gartulálok a fölényes győzelemhez! Április 8-án folytatjuk...padlóra küldjük a fideszes maffiát.
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: A ketto nem zarja ki egymast. Mindenki moge allt a jobbiktol kezdve az mszp-ig viszont fuggetlen, mert egyetlen partot sem jelolt meg privilegizaltkent.

Nincs ebben semmi ellentmondas. Lajkoltalak, de ne kekeckedj olyan dologgal, ami nyilvanvalo...:o))))
Eriksson
@papa.49: Fölösleges keresztkérdéseket feltenni, mert nem vagyok se pesti, se vásárhelyi, se fideszes (még).
Eccerű a kérdésem: Mitől független a független, ha az egész baloldal támogatja.
Eriksson
@Eladott Ország: :))) Nem kell hosszútávú következtetéseket levonni.
Még az is lehet, hogy Márki-Zay beépített ember, legalábbis az mondta, hogy sohasem volt sem baloldali, sem jobbikos. Fideszes viszont volt, mielőtt bejárta ungot-berket, Amerikát, Kanadát, majd a vitathatatlan lokálpatrióta természetével lehorgonyzott Vásárhelyen amely a 14. lakóhelyet adta neki.
karma1
@Eriksson: Na idefigyelj, te nagyon ertetlen! Kepzeld el a magyarokat ket taborban -
1/ FIDESZES - 2/ NEM FIDESZES
A fideszesek koze nagyon jol tudjuk, kik tartoznak: azok, akik szamitasbol mentek oda, megfelemlitesbol, vagy csak egyszeruen egybitesek. (Tenyleg odakeszulsz? Megertelek!)

Mindenki mas - kb. 80 ELLENZEKI PART van a masik oldalon, a NEM FIDESZES oldalon...
Ennek a 80 ellenzeki partnak arnyaltan baloldali a politikaja, az egeszen radikalistol (lasd Jobbik), a szocialis kerdesekre kielezett mszp, vagy a demokraciat szem elott tarto DK. De ez a 80 - mar a szavazasra is bejelentkezett - ellenzeki part csak egy reszet kepezik annak a nagyon szeles, NEM FIDESZES retegnek, akik utaljak orbant es a fideszt, meg amit ezek csinalnak.

Ha megnezed, akkor 1/FIDESZES ma a 10 millio magyar allampolgrabol 1.5-1.8 millio maximum, az osszes tobbi a 2/NEM FIDESZES csoportba tartozik. Ennek a toredek resze, talan 3 millio ember parttag. Van viszont a NEM FIDESZES retegnek egy oriasi passziv resze, akik semmikor, soha nem emeltek fel a segguket a fotelbol, hogy elmenjenek szavazni, mert Pato Palok ok, minden mindegy alapon.
Az osszlakossagbol durvan 8 millioan szavazokepesek. Ha a futyisz oldalan all max. 2 millio, az osszes ellenzeki partra jut kb 3 millio szavazo, es akkor meg van kb. 3 millio, aki eddig nem ment el szavazni. DE MOST ELMENTEK szavazni ok is, tamogatva dr. Marki-Zay Petert.
De hogy meg jobban megertsd: SENKI nem tamogatta effektive a partok kozul Markit, csak eppen minden part hasznalta az eszet, amit aprilis 8-an is kellene hasznalniuk: NEM INDITOTTAK PARTONKENT SAJAT JELOLTET, hogy a sok kis toredekszavazat ne vesszen el. Szoval csak megismetlem, hogy jobban megertsd: SENKI nem tamogatta effektive, csak nem alltak fel vele parhuzamosan jeloltnek meg 19 kispartbol. Capisci?
Gratulalok a fideszbe valo vagyakozasodhoz, innen szep nyerni... Szukseguk van ugyis meg gyakorlo agyhalottakra.
kokopelli
@Eriksson: ha megválaszolhatom mint fogadatlan prókátor:
...a nyugati világban is foschnak a pártok a független nyerőktől,mert rájuk
nem vonatkoznak a "pártfegyelmi, akár a tagság és a pártvezetőség esetle-
ges barom határozatai,ill. a "Gábor Áron,minden áron" agymenési kötelezet-
tségei!...bocs hogy szóltam ;-))))
Manhattan
@karma1: Hiába magyarázod neki, direkt nem óhajtja érteni. Szánalmas...
Eriksson
@Kookas: Az már biztos. De az ellenfelei is.
Kookas
@Eriksson: minek az ellenfele a tisztességnek esetleg a becsületességnek ?
Eriksson
@karma1: Eccerű a kérdésem: Mitől független a független, ha az egész baloldal támogatja.
Eriksson
@kokopelli: Ez esetben az összes ellenzéki támogatja a függetlent. Szerinted nem fogják benyújtani a számlát? Az ilyen független sohasem lesz független.
Eriksson
@Kookas: Maga Márki-zay. Annyit hazudozott már ez az összellenzéki támogatott, hogyha a kutya megenné, megveszne.
Aztán mit fog kezdeni egymaga a T. Képviselők között?
Eriksson
@Manhattan: És te érted, hogy miről beszélek? Ugye nem? Mert nem, akarod.
karma1
@Eriksson: Szovegertes alapfokon: NEM TAMOGATTA effektive, csak nem inditott melle versenytarsat.
Ha megerted azt az egyszeru tenyt, hogy sokszor egy embernek sem kell segitened, csak hagynod kell, hogy hadd csinalja azt a dolgot, amit szeretne. Neked ez semmibe sem kerul, a kisujjadat sem kellett megmozditanod. Kepzeld el azt, hogy neked van egy kiskozerted, es a kornyeken mashol nem lehet elelmet venni. Laknak a kornyekeden mindenfele emberek, peldaul ciganyok is, es a fidesztol azt az ukazt kapod, hogy ciganyokat nem szolgalhatsz ki.
Te ott messze a kis faluban meghallgatod ezt az ukazt, de tovabbra is bejohet a boltodba vasarolni a cigany, mert mindketten tudjatok, hogyha nem vasarolhatna a boltodban, akkor ehenhalna.
A kisujjadat sem kell ezert megmozditanod, egyszeruen csak nem kell kizarnod ot a boltodbol,. Kozben meg hasznot is hoz neked, mert mnalad kolti el a penzecskejet.

ERTED MAR??? A vilagon semmit sem tettel,de megis rengeteget segitettel neki...
Ha ezek utan sem erted meg, mirol szolt ez az egesz, akkor remenytelen eset vagy.
De ugy is felfoghatod, hogy Marki-Zayt MINDENKI segitette, aki NEM FIDESZES azzal, hogy ra szavazott.
Ennel tobbet mar nem tehetek erted...
Eriksson
@karma1: Te, aki mindig olyan jól tájékozott vagy mindig mindenben, most valahogy nem tudsz objektív lenni. Feltételezem, ez esetben nem folytattál előtanulmányokat, mert ha igen, nem lennél ennyire elfogult.
Sajnálom, hogy ennyi időt kellett pazarolnod rám, egy (még) nem fideszes, csak reálisan gondolkodó ős értetlenre.
(A "még" azt jelenti, hogy soha ne mondd, hogy soha).
karma1
@Eriksson: Nem is akarok objektiv lenni, mert bar en sohasem voltam es nem is leszek semmilyen partnak sem a tagja, azt anelkul is latom, hogy a fidesz mit tesz az orszaggal. Amilyen nemzetkozi sajtoja van Magyarorszagnak kizarolag a fidesz es orban meg a korrupcio miatt, amiatt minden magyarnak melyen lehajott fejjel kell jarnia. Hat en nem akarok sem utalat, sem sajnalat targya lenni sem Magyarorszagon, sem itt.
Nem hiszem el, hogy a csuti puhos kepes volt 12 ev alatt ide sullyeszteni a magyar nepet es az orszagot.
Nem vagyok es nem is akarok objektiv lenni, mert az ebben az esetben langyosat jelent. A fideszt meg korai korszakaban sem fogadtam el, azota viszont fizikailag meg is utaltam.
Igenis orulok Marki gyozelmenek, a vasarhelyiek pelda nelkuli batorsaganak, de ettol fuggetlenul allitom, hogy a partok EFFEKTIVE nem segitettek ot, csak nem tettek neki keresztbe, es pontosan ugyanez a magatartas segitene legyozni orbant aprilis 8-an.
Osszefogas, egyetertes kell, es akkor le lehet gyozni a rosszat is.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Mitől független a független, ha az egész baloldal támogatja."

Végre észre vették az ellenzék oldalán, hogy a magyar embereknek a jövő számít csak, nem érdekli őket, hogy bal, vagy jobb oldalról kampányolnak nekik!
Vagyis Magyarország szavazói hisznek az EU-ban, nem kérnek putyinból, elegük lett a kormányszintű korrupcióból, látják a szlovák, Észtország példáját.

Hódmezővásárhely esetében éppen semmitnemér jános bukta a polgármesterválasztást, a vásárhelyiek meglátták, hogy az Elios és tiborcz bűncselekményeiben lézer nagyon is sáros, hogy a jankó földjei közepén felépült kastély az bizony a lézer családé.
De az is elképzelhető, hogy nem kérnek a fityeszes zsarolásokból, s a déli határ mentén azzal is tudatosultak, hogy mekkora hazugság a migráncsozás, Sorosozás.

Tehát a Zemberek a demokráciára, az EU-.ra, a korrupció ellen szavaztak tegnap. S ez az igény megvan az ország többi területén is, ezért reszkethet most orbán és bűnbandája.
kokopelli
@Eriksson: Azért független,hogy ne kelljen neki a benyujtott számlákat ki-
egyenlítenie!Minden párt jöhet azzal,hogy mi nyertünk neked,de a "nyerő" azt
kérdezheti vissza:
-"Na és az én százalékos eredményemből mennyi a tiétek? Ja,hogy nem tudjátok,
akkor most mi van!Titkos? Patt-helyzet? Majd megbeszéljük sokszemközt!"
U.i.: nagyon sajnálatos,hogy M.o. már semmit nem tud korrupció nélkül elképzelni!
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Asszem, abban az egyben tevedsz , hogy a fidesz marad ellenzeki part."

Nem hinném, hogy tévednék, demokratikus úton, választásokon nem lehet úgy legyőzni a fityeszt, hogy kiszoruljon a parlamentből.
Pártkatonái még évekig maradnak hivatalban (Káder, polt, handó, ÁB, ÁSZ, KT, stb), az ellenzék nem tudja eltörölni a 2/3-os törvényeket, stb. Tehát törvényesen nem lehet elszámoltatni a fityeszes maffiát, a fityesz-hatalom haszonélvezőit.
karma1
@F_Viktor: A jogi reszet jobban ismerheted, de ha az alapokat vesszuk, akkor talan az alkotmany eltorlesenel es a mindenkori orban kormany legitimitasan kellene kezdenunk.
Mert ha 2011 ota illegitim modon mukodik a kormany, akkor a mentelnmi joguk sem ervenyes rajuk, mert egyszeru csalokrol, maffiozokrol beszelunk.
Azt pedig egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy egy demokratikusnak kepzelt, vallott, tartott orszagban azokat ne lehessen szamonkerni, akik ezermilliardokat loptak el egy komplett kormanytol, nyomonkovethetoen...
mert akkor lehet, hogy a demokracia es a neveben hozott torvenyek sem megfeleloek, igazsagosak.
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"...mindenki menekült a riporter és a kamera elől."

Ahogyan @karma1: is írta, félnek az emberek. Magyarországon, a XXI. században...
Ismerőseim nem is régen számoltak be róla, hogy az ország kocsmái csak a fityesz-szavazók
migráncsozásaitól hangosak. A többiek csendben hallgatják, vitázni sem mernek velük.
Eladott Ország
@Eriksson: Ezt a dumát ugyanúgy el lehet hinteni, mint a 14. havi nyugdíjat. Meg a jobban teljesít. Lásd már Románia is!
Eladott Ország
@Eriksson: Az a bibi, hogy a fidesz bűnöző bandával már tele van a f*szunk.
F_Viktor
@karma1: Megértem, hogy jogi érzékenységed és igazságérzeted ezt mondatja veled, mert Te is tudod, én is tudom, az országban mindenki tudja, de még az EU-ban is tisztában vannak vele, hogy mi történt Magyarországon a legutóbbi elmútnyócévben.
Viszont ezt a békát le kell nyelnie egy demokratikus (új) kormánynak. Lesznek majd egy-egy kiragadott per, amit ugyanúgy el fog sikálni az ügyészség, ahogyan eddig is tette.
Sok mindenben patthelyzet lesz amíg a fityesz, mint párt ellenzékben működhet.

De azon is el lehet gondolkodni, hogy a tegnapi pofon után lesznek-e választások márciusban.
A kubatov legények még szabadlábon, várják a vezér parancsát, nagyon könnyen jöhet egy szükségállapot bevezetése.
Eriksson
@F_Viktor: Namármost minden pártnak el kell döntenie, ki legyen az az egyetlen országos Me. jelölt, aki elé nem fognak akadályt gördíteni, s máris meg van az ellenzéki győzelem. Na de ettől nagyon messze van az ellenzék. Mind arra hajt, hogy ő legyen az aki elossza az Eu-s pénzeket, az adóbevételt, meg egyáltalán... Mindenki úgy ugráljon, ahogy ő fütyül. Ez sem echte demokratikus.
F_Viktor
@division: Írod:
"Na és akkor innentől vége a munkanélküliségnek, a sok szegény ember meggazdagszik, nőnek a bérek, emelkedik a nyugdíj, olcsóbb lesz a kenyér, és a többi..."

Nem, de legalább adott lesz a lehetőség, hogy mindez megvalósuljon, meglesznek a feltételek, hogy kövessük Észtország, Csehország, Szlovénia, Szlovákia példáját!
F_Viktor
@Eriksson: A demokrácia egyik alapja, hogy létrejön egy paletta, amelyből a szavazók választhatnak, hogy számukra melyik szimpatikusabb.
Tudtommal jelenleg az ellenzék részéről három jelölt van a miniszterelnökségre.
A vásárhelyi szavazást az ellenzéki pártok is elemezni fogják, s ki fog derülni, hogy mi a céljuk. Pl. a háromból kettő marad-e a végére. Hogy az LMP-t orbán irányítja-e? Hogy a jobbik be áll-e a fityesz mögé... Tehát hamarosan több kérdésre megkapjuk a választ.
Eriksson
@kokopelli: Nem kérdezhet vissza, mert a politika kőkemény üzlet. Könnyen felmerülhet egy baleset lehetősége, ha nem minden klappol úgy, ahogy klappolnia kellene.
karma1
@F_Viktor: Valoban mar csak ez az egy eszkoz maradt a szamukra, de azt hiszem, hogy az ellenzek mar kezdi osszeszedni magat, es odafigyelni arra, hogy a fityisz ne tudjon provokalni, terrorcselekmenyt csinalni.
Latod, lezerjanko tavaly osszel bezengte, hogy forro oszunk lesz, es ezt mindenki megerositette kormanykorokbol... aztan annyira begyavultak, hogy nem sikerult nekik semmilyen terrorcselekmenyt se csinalni. Szerintem nem talaltak ra semmilyen vallalkozot sem...
karma1
@F_Viktor: 11.01-re: Mondjuk egy kocsmaban nem is erdemes leallni egy elborult alu fideszes s..ggnyaloval... Hova vezetne? Balhehoz, verekedeshez, illetve egyoldaluan inkabb ahhoz, hogy a fidesz huvosre tetethessen embereket. Ez meg nem eri meg...
Nem az utcan es a kocsmaban kell hoskodni, hanem amikor meg van egy utolso lehetoseg arra, hogy a fulke maganyaban tudja a valaszto, hova huzza az X-et. Ha okosan szavaz, akkor tudni fogja, hogy a bekesen behuzott X-evel tortenelmet csinalhat.
Vissza kell adni az emberek hitet, onbecsuleset, a sajat fontossagukra kell oket raebreszteni.
Evtizedekig hagytak magukat egyre melyebbre sullyeszteni, megalazni - most vegre az az ido jon el, amikor felemelhetik a fejuket, es tehetnek valamit a sajat sorsuk jobbrafordulasaert...
F_Viktor
@karma1: A lényeg, a demokráciára vágyók örülhetnek a tegnapi eredménynek, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy az ország végleg megszabadult a fityesz maffiától. Még egy márciusi győzelem esetén sem.
F_Viktor
@Eriksson: Erről beszéltem, nem kell sokat várni, hogy kiderüljön ki akarja leváltani orbánt, s melyik párt(ok) játszanak orbán kottájából:

"Egyeztetést sürget az MSZP-Párbeszéd az együttműködésről"
propeller.hu/itthon/3336751-egyeztetest-surget-mszp-parbeszed-egyuttmukodesrol
kokopelli
@Eriksson: ..ne haragudj,de ha kérdezel és én leírom,hogy mi az független
képviselő,de a választ már tudod előre,akkor a kérdést máshogy kell feltenned!
Pl.: Magyarországon mit jelenthet stb...stb...! Valaki egyszer azt találta mondani:
"Ha egy helyes válaszra vársz ,akkor a kérdést is pontosan kell feltenned!"
A független attól független,hogy nem tartozik senkinek szívességgel,hálával stb!!!
Ha Magyarországon más,akkor az "viccesen"független!
Rockxy
Beszélgettem egy emeszpés polgival. (Nem él már sajnos)
Aszondta, ha nem vagy korrupt, megnézheted magad.
Nem senki volt, az olajszőkítésben is benne volt nyakig. De megúszta.
Ugyanezt mondta egy fideszes is a korrupcióról.
Aztán van egy harmadik, aki becsületes volt, ráment az egészsége, rászokott a cigire, semmire sem jutott négy év alatt a településén.
Mindenki úgy emlegette, hogy a gyenge, a balfasz, a nem oda való.

Nemtom, mondat-é már, hogy kapitalizmus van?
Mer sűrűn elfelejtitek.
Eriksson
@kokopelli: Igazad van.
A független attól független..., hogy független. Viszont aki összpárti segítséggel lett független, az nem független.
Ezért is firtattam ezt a kérdést.
quadrocopter
@Bástya Béla Elvtárs: Az összellenzék támogatta a függetlent? Mi ebben a furcsa?
Amúgy M.Z.P jobboldali!
nyanya001
@karma1: Szövegértés, általános iskola 4. osztály ha jól tudom.
De neki ez kimaradt .
karma1
@quadrocopter: pontosabban a jobbikban kezdett, majd fideszes is volt.
Ennek megvan az az elonye, hogy belulrol ismeri ezt a ket partot, es koszoni szepen, ebbol nem ker...:o)))
Eriksson
@Rockxy: Ez így igaz. Más környezet, más elvárások, más szempontok, s aki nem fut együtt a csapattal, az megnézheti magát.
papa.49
@Eriksson: WEddig háromszor írtam le a választ PONT ATTÓL A MITŐL A TARLÓS FÜGGETLEN !!! ÉRTED??
Eriksson
@papa.49: Értem hát. Még Jézusnak is van főnöke.
papa.49
@Eriksson: Értelmetlen veled vitatkozni mert ami az egyik esetben a számodra érthetetlen, az a másik esetben tökéletesen jól van !!!
Tehát fejezzük be mert erre nincs kapacitásom...
Eriksson
@papa.49: Ezzel azt hiszem mindannyian így vagyunk. :)))
division
@karma1: Mondok én neked valamit: Ha több megyei jogú városban veszít a Fidesz, az országos választást meg megint a Fidesz nyeri, megnézheti magát mind amelyik ellenzéki vezetésű lesz. Nem lesz fejlődés. Szóval kár örülni még, majd akkor lehet ha leváltják a Fideszt is. Más kérdés hogy akkor meg az új kormány fog kicseszni azokkal a városokkal ahol marad a Fidesz vezetés...Gyurcsány már megmondta, egy fillért sem az egyházi intézményeknek.
Eladott Ország
@Eriksson: A csúti kancigánynak egy főnöke van az akasztófa!
mno.hu/data/cikkek/2427/24276/cikk-2427659/1_focuspoint_926x504.jpg
Egy diktátorral másképp nem lehet tárgyalni. Lásd a kárpátok géniuszát!
Eladott Ország
@division: ma, 16:56 ; A fidesz nevű bandával csak egy a baj. Bűnözők! Nincs mit tárgyalni velük csak a bíróságon.
Eriksson
@Eladott Ország: De nagy mázlista, hogy nincs halálbüntetés.
bencemacska
@Eriksson: ma, 08:04
" Mitől független a független, ha az egész baloldal támogatja. Nos? Te tudod?"
Gondolom felém is ez a kérdésed!
1.Márki- Zay elmondta, hogy ő jobboldali ember volt és maradt! De nem ezzel kampányolt, hanem azzal, hogy nem ért egyet a Fidesz politikájával!
2. Azt is ő maga mondta, hogy a Jobbik javasolta neki a függetlenként indulást! Jobbról, balról nem támogatást kapott, hanem nem akadályozták!!! Legkeményebb az MSZP volt a saját renitensével szemben!
3. Én is a sajtóból tájékozódom, de elsősorban Márki-Zay nyilatkozatait hallgattam, olvastam, abból vontam le a következtetéseimet!
4. Nem támogatom sem Szélt, sem Karácsonyt ME jelöltként. Nem tartom elég jónak őket. (Egyik túlmozgásos, a másik mamlasz!)
kokopelli
@Eriksson: Most akkor miért kérdezel úgy mint a gyerekek? Honnan tudod pl.,
hogy nem mentek el azok is, akik eddig nem szavaztak!Biztos vagyok benne,hogy
nem minden szavazó pártállású! Azt akarod hallani,hogy igazad van! Okay te nyer-
tél! Így már jó!
U.i.: egy felnőtt országban fel sem merül a kérdés így,hogy mi az a független képvi-
selő?Magyarosan ,akinek tele van a töke a párt huza-vonával! Eccerű!
Pöpec
Márki_Zay Péter kivételes jelölt volt: életrajza nagyon gazdag, tudása szerteágazó, családja példamutató, vallásos (nem fideszesen), erkölcsös, feddhetetlen stb.. Kirúgták munkahelyéről a jelöltség miatt tehát felemelendő pártáldozat is, alapvetően jó szónoki képességekkel, egyszóval tökéletes ellenjelölt aki mögé bármely párt zokszó nélkül beállhatott.
Minden faluban és városban ilyen lesz a felhozatal ápr. 8-án? Dehogy. Szóval jobb félni mint megijedni, és ezt a jó eredményt kéretik nem extrapolálni előre. Helyette dolgozni kell, járni a településeket és aktivizálni az embereket.
Eriksson
@bencemacska: @bencemacska: 1. Ha jobboldali, akkor nem volt tisztességes elfogadni az ellenzék támogatását.
2. Hogy másként indulhatott volna, ha semmi pártpolitikai előélete nincs? Minden esetre tele volt vele ország-világ, össznép-nemzeti kérdés lett a hmvhelyi választás. Méghogy független!
3. Én szintén a sajtóból, de elsősorban a saját nyilatkozatait tartottam relevánsnak.
4. Ezzel én is így vagyok, de akkor kit válasszunk? Vonát sem, semmiképpen. És a többi aspiránsba is bele lehetne kötni így, vagy úgy.

Szóval felelősen hogy lehet itt dönteni?
Eriksson
@kokopelli: Őszintén mondom, mert nem nagyon érdekel a téma, a számítógépem szarakszik, az idegbaj kerülget ettől a sok felugró reklámtól és fogalmam sincs, hogy szabadulnék a helyzetből.
bencemacska
@Eriksson: ma, 18:16
Úgy, ahogy én a Tóth Csabára szavaztam 2014-ben, és fogok most is!
Akárhogy számolgattam, és számolgatok ma is, az jött ki, hogy Papcsák, és utódja ellen ellen csak ő győzhet.
Aki Én
@division alias Szandokan:
,,Ha több megyei jogú városban veszít a Fidesz, az országos választást meg megint a Fidesz nyeri, megnézheti magát mind amelyik ellenzéki vezetésű lesz. Nem lesz fejlődés."

Keményen elismered a diktatúra létét. Tehát nem az ország, nem a társadalom, nem a többségi akarat a fontos? Ez a demokrácia? Azért érted amit itt kimondasz?
Azért titkon érzed a dolgok menetét.
Na ezért bukott a fidesz. Ez a valódi, matematikai kétharmad.
Ti bazdmeg tényleg szembe mentek a forgalommal.
division
@Aki Én: " Más kérdés hogy akkor meg az új kormány fog kicseszni azokkal a városokkal ahol marad a Fidesz vezetés...Gyurcsány már megmondta, egy fillért sem az egyházi intézményeknek."
Ezt is hozzátettem bazdmeg, olvasd végig máskor.
papa.49
@Eladott Ország: Jó kép nagyon hasonlít a cserpákjankóra ))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: Ezt a szobrot kellene felállítani Hódmezővásárhelyen, Pinokkió Cserpákjankó felirattal.
papa.49
@Eladott Ország: Nem lehetetlen hogy lesz ilyen ...
Eriksson
@bencemacska: Elég régi az ügy, de gondolom mostanság sem áll messze a botrányhős szerepétől. Én ugyan nem szavaznék rá. :)))
Eriksson
@Eladott Ország: Szólhattál volna hamarabb is, már nem aktuális. Nyugdíjas vagyok.

Viszont fiatal, mutatós hölgyek még jól járhatnak, a bevezető kép szerint.
bencemacska
@Eriksson: ma, 08:25
Hát én sem, ha nem a szemét Papcsákot kellett volna legyőzni, aki épen feljelentett, mert megjegyzést tettem a csalán veréssel kapcsolatban rá!
Most éppen a volt Újbuda-i alpolgármestert indítja vele szemben a Fityisz. De itt indul Lévai Katalin, Szigetvári, meg még nem tudom kik, akik szintén csak átutazók Zuglóban!
De a "legpofoncsapósabb" szórólapok a Karácsony- Tóth Csaba kettős!!!
bencemacska
@karma1: tegnap, 12:41
Nem volt egyiknek sem tagja!
Már 2006-ban sem értett egyet OV-val, de akkor nem szavazott, mert az USA-ban éltek!
2010-ben viszont a Fideszre szavazott, de csalódott!
Eriksson
@bencemacska: Kész idegbaj végignézni a választhatók listáján. A Trafalgar Square-on nincs akkora tolongás, mint amit ezek művelnek a "tiszta választások" ürügyén.
Sajnos már elmúlt az az idő, amikor még valakiért szavaztunk, ma már sokkal inkább valaki ellen. Gazemberek között ki az, aki a legkevésbé az. Szerintünk.

Tudsz mutatni egy ilyen szórólapot?
Aki Én
@division: 22:37 Ez feltételezés, a fidesznél meg már láthattuk. Mindig is a fidesz volt a bosszúálló, sosem a közérdek vezérelte.
Az egyházakat miért is tartanánk el mi adófizetők? Miért ők kapják a súlyos milliárdokat, százmilliós ingatlanokat?
Emlékszer orbán ,,térdre csuhások" kijelentésére? orbánnak is csak most van szüksége az egyházakra.
Olyan vak vagy baszki, hogy az már fáj.
division
@Aki Én: Akkor vegyél be valami erős fájdalomcsillapítót, baszki. Legalább igazságosan legyenek elosztva a pénzek majd ha netalán Karácsony nyerne, mert szerencsére ez a tetű Gyurcsány nem fog.
Eriksson
@bencemacska: Köszi az infót, jól megnéztem magamnak a pacákokat. :)))
Elnézésedet kérem a kései válaszért, de egy vírusírtót futtattam a laptopomon, s ez bizony elég sok időbe tellett. Közben elővettem a tabletem, amely random, mintha csak megrendeltem volna a következő műsort dobta be: www.emresanli.com/video/?id=eHljFmv76ec

Rátérve Tóth Csaba fészes megjelenítésére: Karácsony részéről ez milyen semmitmondó kortesbeszéd? A hozzászólások számát tekintve sem volt valami nagy durranás. :)))
bencemacska
@Eriksson: ma, 17:01
Intézi a helyi MSZP Tóth Csaba megválasztását, sőt a DK is támogatja a megegyezés értelmében.
2014-ig itt Papcsák volt az atyaisten /egyéni ogy képviselő + polgármester/ A legyőzéséhez tényleg Tóth Csaba kellett!!! (Karácsony a másik körzetben indult, le is győzte őt a fideszes!/
Polgármesterként is nehéz helyzete van Karácsonynak :a testület fele fideszes, másik fele meg MSZP-s. Ha összefognak ellene - ami gyakran megtörténik - akkor megbénul, és Tóth vagy kisegíti, vagy nem!
Aki Én
@division: Ereszd már el ezt a Gyurcsányt...
Igazságos elosztásról beszélsz Mészárosok és Tiborczok országában? Na gyere le a szerről gyorsan.
A mindennap Karácsony már eleve jobban hangzik, mint a mindennap lopás :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.