Hódmezővásárhely mellett tartottak még két időközi választást az országban, a Kiskunhalasi más eredménnyel járt, mint az említett településen zajlott polgármesterválasztás. Itt olyan eredmény született, amely minden bizonnyal a kormánypárt fontos példája lesz a következő hetekben.

Kiskunhalas és Rózsafa polgárai is választottak

Forrás: Hirtv.hu

Az időközi egyéni választókerületi képviselő választáson szintén három jelölt indult. A lényegesen kisebb, 28%-os (671 fó) részvételi arány mellett zajlott választás eredménye a Fideszes jelölt, Juhász György győzelmét hozta, aki a szavazatok 68%-át szerezte meg. A második, lényegesen lemaaradva a függetlenként induló Fejes Ferenc lett nagyjából 31%-kal, míg a Munkáspárt jelöltje, Czupor Attila László 7 szavazattal a szavazatok mintegy 1%-át kapta.

A településen azért kellett időközi választást kiírni, mert Aradszky Lászlóné Kiskunhalas város 5. számú választókerületének képviselője, egyben a kiskunhalasi képviselőtestület ügyrendi és szociális bizottságának elnöke 2017. október 29-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választottak, mert a képviselő-testület tavaly november végén feloszlatta magát. Itt későbbre ígértek eredményt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Tehát 28%-os részvételnél így működik a Kubatov-lista... Lehet matekolni!
vadnarancs
Tehát 28%-os részvételnél így működik a Kubatov-lista... Lehet matekolni!
Yoda69
Nagyon jo parhuzam a hodmezoi valasztassal.
Ime a bizonyitek, hogy igenis el kell menni szavazni minnel nagyobb szamban, es ossze kell fogni, hogy csak 1 jelolt alljon szemben a fideSS-szel.
Cicamama55
Hát igen...Az otthon maradók a Fidesz malmára hajtják a vizet, ezt minden felmérés nélkül tisztán láthatja az ember...Nem panaszkodni kell, úgysem jut el a hang azokhoz, akik tehetnének ellene! Meg kell ragadni a választás adta lehetőséget! A levegőt, a jövőt veszik el saját maguk, családjuk, embertársaik elől a közömbösen távol maradók! Menni kell és a legjobb belátás szerint szavazni, aki csak teheti! Ne matek, hanem valós szavazatok döntsenek, az lesz mindenki számára elfogadható eredmény!
advocat
Vásárhelyen 20 ezer szavazónál több volt. Kiskunhalason egy képviselői hely üresedett meg. Szavaztak összesen 671-en. De ez az igazi siker!!! Rózsafa viszont világváros. A jelentős hírközlők kiküldött tudósítókkal voltak jelen. Vagy nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.